כתב נושא: תחלית המאבק בחוף הסירות - הרצליה  (נקרא 39494 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק portal

• Full Member
תחלית המאבק בחוף הסירות - הרצליה
« ב- : יוני 16, 2008, 02:02:32 AM »
שלום לכולם.

לנוכח המצב האבסורדי שנוצר בחוף הסירות, שבו גולשים מקבלים קנסות, התחלתי לפעול אל מול עיריית הרצליה - במטרה להעביר את חוף הסירות (אופנועי הים) בצמוד לשובר הצפוני של המרינה (חוף הנכים בצמוד לשובר).

לידיעתכם, בעקבות המכתב ששלחתי לראש עיריית הרצליה, התפרסמה כתבה במקומון של הרצליה בעניין העתקת החוף לאופנועים לצד הצפוני של המרינה (בלי להפריע למתרחצים ולגולשים בחוף הנכים).

התהליך כנראה ייקח זמן לצערי, אך בסופו לא יהיו שם אופנועי ים שמזהמים לנו את הים ולא פקחים.

בהמשך התהליך נצטרך להתארגן קבוצת גולשים כמה שיותר גדולה על מנת שיבינו הרשויות שחוף הים בהרצליה זה לא מסחרה של כסף (מי שבעל אופנוע ים יכול לשלם היום לעיריית הרצליה 300 שקל ולקבל אישור כניסה לרכב עם האופנוע לחוף הים - פשוט מזעזע!!).

מפלגת הירוקים בהרצליה נרתמו למען משימה זאת ויעזרו לנו במאבק.

מנותק portal

• Full Member
בעניין: תחלית המאבק בחוף הסירות - הרצליה
« Reply #1 ב- : יוני 16, 2008, 02:09:21 AM »
מצ"ב המכתב ששלחתי:
14/05/08

לכבוד ראש העיר הרצליה
הגברת יעל גרמן

ג.נ.

הנדון: חוף הסירות

כל יום אני נוהג לרדת לחוף הסירות, ובכל סוף שבוע אני מזדעזע מחדש.
על החוף חונים עשרות כלי רכב, בתוך הים ובקרבת החוף, אופנועי ים משתוללים בניגוד לכל חוקי השיט.
"אזורי שייט מותרים לאופנוע ים הינם, במרחק הגדול מ-300 מטר מנקודת שפל המים ולא יותר ממרחק של 1 מייל ימי מהחוף. יציאת אופנועי ים מקו החוף תעשה בניצב לחוף, בהפלגה במהירות של עד 5 קשר עד למרחק של 300 מטר לפחות, מנקודת שפל המים..." 
תקנות הספנות משיטי כלי שייט קטנים התשמ"ח 1998 פרק ג' סעיף 3.
פניתי מספר פעמים לשיטור הימי אך עד שסירת המשטרה הגיעה הם (משיטי האופנועים) הותרעו ונסגו לחוף. בחוף ובים עשן מנועים ודליפות שמן לחוף, טיפול ותדלוק אופנועיי הים בחוף.
וכל זאת בניגוד לכל הכללים האלמנטרים לשמירה על חוף נקי מזיהום.

ברור כי בחירת המיקום לחוף הסירות היה שגוי במקורו.
אני מציע כי חוף הסירות יועבר מצפון לשובר הגלים הצפוני של המרינה, ובצמוד לשובר הגלים ליד המובל.הקמת גישה ומנגש לחוף במקום לא תהווה שום בעיה. המיקום הנ"ל עדיף מכל הבחינות:
א.         גישה קלה ונוחה יותר.
ב.         בטיחות שיט. השובר הצפוני חוסם חלק נכבד מאנרגית הגלים.
ג.         פיקוח יעיל של השיטור הימי הנמצא במרינה, למניעת השתוללות שלוחת רסן.
ד.         זיהום ים. אופני ים גורמים לזיהום מסוים. בגלל מבנה הזרמים הזיהום יישאר מקומי וקל לטיפול.
ה.   סימון מסדרון יציאה במצופים אל הים.

סך הכל אופנועי הים זקוקים למסדרון יציאה לים, ולהישאר מחוץ לתחום 300 מטר מקו החוף.

כך שהעברת פעילות האופנועים מחוף הסירות לחלקו הצפוני של השובר הצפוני של המרינה, מחוץ ובצמוד למרינה היא הפתרון האיכותי וההגיוני ביותר.
כרגע חוף הסירות הוא ביזבוז משווע של חוף מקסים ויקר היכול לשמש מגוון פעילויות ימיות ופנאי לא מזיקות כמו גלישה ובילוי בחוף.

בכבוד רב,

...

מנותק portal

• Full Member
« Reply #2 ב- : יוני 16, 2008, 02:12:41 AM »
פשוט לבכות - כנסו למאמר:

http://www.green-party.co.il/news/archives/3073

מנותק חן הלוי

• Hero Member
« Reply #3 ב- : יוני 16, 2008, 03:00:04 AM »
קודם כל, כל הכבוד על היוזמה! ;)
ולא הבנתי על איזה אזור אתה מדבר שיהיו האופנועי ים... :-\

מנותק orian

• Administrator
  • Hero Member
    • אתר הגלישה הטוב בישראל
« Reply #4 ב- : יוני 16, 2008, 04:34:48 AM »
כל הכבוד אם צריך עזרה בכל דרך שהיא אני בפנים
במרכז טופסי נשמח לעזור בכל מה שקשור בגלישת גלים לפרטים 0504329001

מנותק אסיף(חדש)

• Hero Member
    • דוא
« Reply #5 ב- : יוני 16, 2008, 06:31:42 AM »
כל הכבוד לך .. אם צריך עזרה רק תגיד .

והכתבה .. פשוט לבכות !

מנותק q

• Full Member
    • דוא
« Reply #6 ב- : יוני 16, 2008, 08:00:25 AM »
תנסו לראות מנקודת המבט של השרמוטות ,חוף הנכים (הצפוני) לא מתאים ליהיות חוף לאופנועי ים כי שם הכניסה למרינה שהיא דיי סואנת  ובחיים לא יאשרו את זה!!! חבל שסתם תחייו בסרט אל תאכלו כאפות על זה!!!עם כל הצער שבדבר זהו הפסדנו את החוף!!!  צריך רק לקוות שעד החורף לא יפול  שום סוואל על סופש ושהמים יתקררו כבר ואז החוף שוב שלנו עד לקיץ הבא!!!!

מנותק q

• Full Member
    • דוא
« Reply #7 ב- : יוני 16, 2008, 08:08:53 AM »
תנסו יותר להלחם על זה שהמזדיינים  האלה יעופו לעומק יותר לאזור ה300 מטר כמו שהחוק אומר זה יותר הגיוני שיקרה!!! חבל על המאמצים של לשלוח מכתבים לעירייה על פארש(לא ריאלי להעביר לחוף הנכים!!)  ככה עוד איכשהו אפשר לגלוש !!!
צריך לארגן נציגים שלנו ושלהם ולהגיע להסכמים ביניינו בלי המנייאקים!!! נראה לי הגיוני  להסכים על זה שכשיש גל אז הגולשים יקבלו את השבירה היותר טובה (הם צריכים רק קצת קיר בשביל לקפוץ הם לא צריכים צינור (השבירה למטה בסוף הקיץ) או גל עומד של 200 מטר(הפוינט) 
באמת לתת להם הסבר קצר על הגלים שמתאימים לנו

מנותק הרצליה עד המוות!!!

• Sr. Member
    • דוא
« Reply #8 ב- : יוני 16, 2008, 09:07:56 AM »
לא יעבירו את זה למרינה בגלל כלי השיט

מנותק oelran

• Jr. Member
  • **
    • דוא
« Reply #9 ב- : יוני 16, 2008, 03:11:25 PM »
חוף המרינה הוא חוף מעולה כשיש ים גבוה ולא גליש כמעט בשום מקום אחר.
גלים נשברים בכניסה למרינה ולפעמים בחורף גם מלגמרי מחוץ למרינה.
מבחינת זיהום מים חוף המרינה מזוהם לחלוטין אז הוא יותר מתאים לאופנועי ים וכשהמרינה "עובדת" הים כ"כ גבוה שלא מראה לי שאופנעי ים ירצו להיכנס לשם. יחד עם זה לא נראה לי שזה יאושר מכיוון שזהו חוף עם המון מתרחצים, עם תחנת הצלה שעובדת ומפרנסת מצילים ובופי שבוע החוף הזה מלא לחלוטין במשפחות וילדים בגלל הגישה הקלה אליו.
לדעתי צריך לחשוב על מיקום אחר מרוחק יותר ולשים דגש על החוק שאומר 300 מטר מקו המים. השוטרים אמורים לקנוס את הרוכבים שמשתוללים על אופנועי הים קרוב לחוף ולא את הגולשים.

מנותק oelran

• Jr. Member
  • **
    • דוא
« Reply #10 ב- : יוני 16, 2008, 03:18:48 PM »
לא יודע אם הייתי מספיק ברור... חשוב לי לומר שהעברת אופנועי הים לכניסה למרינה היא רעיון גרוע ויש למצוא פיתרון אחר (חוף אחר).
חוף המרינה (הנכים) הוא כרגע החוף עם רצועת החול הכי רחבה בהרצליה (בגלל המרינה)  וזה יהיה עוול סביבתי למלא את החוף הזה באופנועי ים.
בנוסף זהו חוף רחצה מוכרז עם המון מתרחצים.
הבעיה היא שאין לי שום רעיון לחוף אחר בראש. כל חוף שיתמלא האופנועי ים יושחת.

מנותק Etay

• Sr. Member
    • דוא
« Reply #11 ב- : יוני 16, 2008, 05:10:44 PM »
מצחיק שהפקחים יעולים לקנוס את הגולשים אבל הפקחים או השיטור הימי לא כונסים את אופנועי הים....

אם אתה צריך אנישם להפגנה או כל עזרה אתה יכול לפנות אליי

אנונימי

• אורח
« Reply #12 ב- : יוני 16, 2008, 10:21:15 PM »
כל הכבוד לך אחי מכתב מרשים ויופי על היוזמה. אני גולש רק בדרומי (חוף הסירות) כל דבר שהוא שאתה מארגן רק תפיץ פה ואני איתך

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
« Reply #13 ב- : יוני 17, 2008, 04:13:45 AM »
כל הכבוד על היוזמה.
רק היום, עברתי להציץ קצת על העניינים (אני גולש בתל אביב לרוב). יש יותר משלט אחד כאשר הגולשים תפסו פיק דרומית לכל אופנועי הים.
שני רעיונות:

1. הרעיון של לשים מסלול של מצופים שמסמן את הכניסה והיציאה של אופנועי הים הוא רעיון טוב. למה שלא נבקש מהעירייה לסמן אותו בדרומי צמוד לשובר (רוחב של 20-30 מטרים בלבד נניח) שדרכו האופנועים יכנסו למרחק 300 מטרים (שזה אחרי השובר, בטח לא בשבירה ראשונה או שנייה שלרוב אנו עליה). ברגע שתהיה הפרדה שכזו, נוכל לדרוש שיתירו לנו לגלוש בצד השני של מסלול הכניסה של אופנועי הים. בלאו הכי אנחנו הרי לא גולשים 300 מטרים מהחוף, כך שאין שום בעיה טכנית של סכנה למפגש מסוכן בין גולש לאופנוע ים.

2. רעיון נוסף, קצת תחמני, הוא ליצור לחץ נגדי על בעלי אופנועי הים. אנחנו יכולים לומר לעירייה, שהגולשים, כקבוצה, היא קבוצה שמכבדת את החוק, ולכן אנחנו, בתור אזרחי שומרי חוק, נדווח על כל בעל אופנוע שעבר על החוק בכך שלא נסע במהירות איטית (5 קשר ?) לאורך 300 מטרים מהחוף. ביננו, את בעלי אופנועי הים קל מאד לזהות. יש לוחיות רישום של הרכבים .... אם נפעיל עליהם מספיק לחץ, עשויים לקרות 3 דברים. א. גם הם יפעילו לחץ על העירייה כדי להסדיר את הנושא. ב. הם עשויים לנטוש את המקום ובכך לצמצם בתשלומי הכניסה לעירייה , דבר שהיא לא תשוש לקראתו על בטוח. ג. יהיו שם חברה שילכו מה זה מכות!!! 

אני גם חושב שהעירייה לא תעביר את אופנועי הים לחוף המרינה. זה סיפור של ועדות, אישורי תב"ע בטח וכל מיני שיט שאין לאף אחד שם מוטיבציה להכנס אליו.

מנותק portal

• Full Member
« Reply #14 ב- : יוני 17, 2008, 05:14:01 PM »
היי לכולם,  אני שמח על התגובות שלכם, נראה שבאמת לאנשים אכפת מהחוף.
בעניין הסיכוי שדבר כזה באמת ייצא לפועל, אני שומע הרבה אנשים מפקפקים בנושא. אתם כנראה לא מבינים כמה כח יש לכם, וכמה כח יש לאנשי מפלגת הירוקים. רק לידיעתכם, אנשי מפלגת הירוקים הצליחו בשנים האחרונות להזיז הרים וגבעות - וכל זה בעזרת התקשורת שתמיד דואגת לפרסם את המחדלים והנזקים שהרשויות המקומיות גורמות. בקיצור הזזת אופנועי הים מהחוף אפשרית בהחלט!!  אז תהיו חיוביים  ונכונים ותיווכחו איך זה באמת קורה.  אני מאמין שתוך פחות משנתיים זה ייקרה.

ל"זקן והים" הרעיונות שלך בהחלט נשמעים הגיוניים!  גם בעניין מסדרון היציאה בחוף הסירות עצמו וגם בעניין הלחץ שניתן להפעיל על אופנועי הים בעזרת צילומים של אופנועי הים (על כל אופנוע תמצא בשניי צידיו את מספר הרישוי שלו) ודיווח על כל פורע חוק (ולא חסרים כאלו) - זה באמת עלול ליצור מצב שיביא את משטרת ישראל לאכוף את חוקיי השיט הימי באזור הרצליה באופן משמעותי - וזה בגלל העניין שהציבור מביע.

יואל חדידה ממפלגת הירוקים, רכז תחום שמירת טבע וסביבה אומר: "למעשה הרצליה אינה זקוקה לחוף אופנועי ים שלמעשה משמש מספר מועט ביותר של אנשים וגוזל חוף יקר מהציבור. אנחנו נדרוש את ביטול חוף הסירות שהפך להיות גם למגרש חנייה...  "

מנותק orian

• Administrator
  • Hero Member
    • אתר הגלישה הטוב בישראל
« Reply #15 ב- : יוני 18, 2008, 02:59:34 AM »
נתתי לדורון חכם עורך דין גולש שחשוב לו המאבק לכתוב משהו שנוכל להשתמש וזה המכתב שלו

לכב'                        16 ביוני 2008
גב' יעל גרמן
ראש העיר הרצליה,

גבירתי הנכבדה,

הנדון: חופש השימוש והרחצה במימי החופים, בקטע שמדרום למרינה הרצליה

אני מתכבד לפנות אליך בשם ציבור גדול ונכבד של רוחצים, גולשים וספורטאי ים. בין היתר אני פונה אליך גם בשמו של מר ___________.

1.   קטע החוף הנ"ל, הצמוד לשובר הגלים הדרומי של המרינה, משמש שנים ארוכות ובאופן מסורתי חוף לגלישת גלים, ובהיותו פתוח לציבור גם משמש לרחצה חפשית, מבלי להיות חוף רחצה מוכרז. בתנאי הים המתאימים, הוא נחשב לאחד החופים הטובים באיזור ומושך אליו קהל של רב ביותר של גולשים מכל איזור המרכז.

2.   לאחרונה החליטה העיריה מי מעובדיה, לא ברור באילו נסיבות ומכח איזו סמכות ורשות, לייעד את חלק החוף הזה לפעילות אופנועי ים ולאסור רחצת גולשים בתחום המים הזה.

מר _______ אף זכה לקבל דו"ח מידי פקח העיריה בגין גלישה (עם גלשן גלים) בשטח זה.

3.   אנו סבורים שההחלטה לאסור את השימוש בחוף זה על גולשים ומתרחצים היא בלתי חוקית, בלתי מוצדקת, בלתי מוסרית, ולא סבירה. היא גם גורמת עוול אמיתי למאות ספורטאים.

4.   מצאנו לנכון, לפני כל פעילות ופעולה אחרת, לפנות אליך ובין היתר להביא בפניך את העובדות והשיקולים הבאים:

4.1   החוק [תקנות הנמלים (בטיחות השייט), התשמ"ב – 1982] אוסר אופנוע ים (כלי שיט המוגדר בחוק כ"סירת מנוע") לעשות שימוש במימי החופים בתחום של 300 מ' מן החוף (קו שפל המים). החוק מתיר לאופנוע ים להיכנס ולצאת, במהירות איטית ובזהירות המירבית, מכל קטע חוף אשר איננו חוף רחצה מוכרז. לנוחותך מצ"ב העתק הוראת החוק.

על כן – החלטת העיריה מונעת ואוסרת מגולשים ומתרחצים לעשות שימוש בשטחי מים שלאופנועי ים אסור בכלל לשוט בהם (אלא מותר להם לעשות בו דרך אך ורק לצורך יציאה אל שטחי השיט המותרים (למעלה מ- 300 מ' מקו שפל המים) או חזרה אל החוף ובמהירות שאיננה עולה על 4.5 קשר.

4.2   במרחק מאות בודדים של מטרים מצפון לקטע חוף זה, ישנו מתקן ימי מסודר – מעגנה, המיועד, בנוי וערוך לשמש להשקת כלי שיט, לרבות אופנועי ים המימה. מיתקן זה מאפשר גישה לכלי רכב ולגוררים וישנו תנאים להורדה בטוחה ונוחה של כלי שיט, מבלי לסכן רוחצים, גולשים או כל אדם אחר, ותוך שהיציאה אל תחומי המים המותרים לשימוש כלי שיט ממונעים (ואופנועי ים בכללם) נעשית מפתח המרינה אל הים הפתוח.

4.3   לא מיותר לציין, כי שטח "המרינה" הזה, בדיוק אותו מיתקן המסומן במפת מימי החופים בשימוש "מעגנה" (באמצעות סימון של עוגן במפת תכנית המיתאר הארצית) הוא בעצמו שטח עצום, נרחב, יקר ונדיר, אשר נגזל מכלל הציבור (והגולשים והרוחצים בכללם), כביכול באיצטלה של טובתם, או קיום צרכיהם של שייטים, ובעלי כלי שיט (לרבות אופנועי ים).

גזילה נוספת, דה פקטו, של שטחי חוף וים נוספים מן הציבור הרחב, לצרכי  אותו מיגזר מצומצם (בעלי כלי שיט)– איננה אקט ראוי, אפילו היתה מותרת או חוקית, לכאורה.

4.4   בהיבט הציבורי ה"עממי", אם אפשר לאמר, ההחלטה לסגור גם קטע חוף זה ולאסור על מאות גולשים לעשות בו שימוש, על מנת לאפשר למתי מעט, להשיט בו באופן בלתי חוקי אופנועי ים – הינה החלטה שלא תוכל לעמוד בשום מבחן.

נקל להבין שהחלטה זו גורמת הלכי רוח קשים בקשר ציבור נכבד (שאיננו מבקש את הים לעצמו) ואיננה מסייעת לבסס את אמון הציבור בהגינותה ויושרה של מערכת השלטון המקומי.

5.   בהיכרותנו את פועלך ועמדותיך בתחומים אחרים, לרבות בנוגע למרינה עצמה, אנו מאמינים שניתן להחזיר את המצב לקדמותו החוקית גם מבלי לנקוט בהליכים משפטים, מבלי לתבוע פיצויים, מבלי להטריח מערכות פוליטיות או ארגונים ציבוריים, תקשורת ומבלי להוציא לפועל פעולות מחאה המוניות המתארגנות בעצם ימים אלה.

אודה לך על התייחסותך המהירה והדחופה למכתבי ואשמח, במידת הצורך, גם לקיים פגישה איתך.

בכבוד רב ובברכה,

דורון חכם, עו"ד

מצ"ב לנוחותך העתק הוראת החקיקה הרלבנטית

פרק תשיעי: הגבלות השיט במקומות רחצה, בנמלים וליד צוללנים
68.*   (א)   לא ישיט אדם כלי שיט במקום שהוכרז כמקום רחצה מוכרז בצו הסדרת מקומות רחצה (מקומות רחצה מוכרזים ואסורים בחופי הים התיכון), תשמ"ב- 1982, צו הסדרת מקומות רחצה (מקומות רחצה מוכרזים ואסורים בים סוף), תשמ"א- 1981, וצו הסדרת מקומות רחצה מוכרזים ואסורים בחופי ים כנרת ובנהר הירדן), תשל"ח- 1978, וכן באיזור של 50 מטרים לאורך החוף מקצה כל גבול של מקום כאמור, בתחום של 300 מטרים מנקודת שפל המים.
   (ב)   בכל מקום אחר מן האמור בתקנת משנה (א) לא ישיט אדם כלי שיט המונע בכוח מנוע בתחום של 300 מטרים מנקודת שפל המים, זולת לצורך מעבר אל מעבר לתחום האמור, ובלבד שמהירות כלי השיט במעבר כאמור לא תעלה על חמישה קשרים; הוראה זו לא תחול על -
(1)   כלי שיט שעוצמת מנועיו אינה עולה על 4.4 קילוואט;
(2)   כלי שיט המורשה לעסוק בדיג, בעת עיסוקו בדיג;
(3)   כלי שיט שאישר לצורך כך מנהל הרשות.
   (ג)   ההגבלות שבתקנות משנה (א) ו- (ב) לא יחולו על כלי שיט המשמש לפעולות הצלה או פיקוח על הרחצה.

במרכז טופסי נשמח לעזור בכל מה שקשור בגלישת גלים לפרטים 0504329001

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
« Reply #16 ב- : יוני 18, 2008, 05:31:36 AM »
נשמע מצויין.
הצעה קטנה נוספת, ויסנר יקיר הפורום כאן, הוא הרי בנו של פאר ויסנר.
אין לי מושג אם הוא הביא את הנושא לתשומת ליבו של אביו, אבל יש לי הרגשה, שאם יש לפנות לירוקים, דוקא ויסנר הצעיר שלנו, הוא, מן הסתם, האדם הנכון לתפקיד ...
 ;)

מנותק portal

• Full Member
« Reply #17 ב- : יוני 18, 2008, 08:25:53 AM »
כל הכבוד דורון!!  נשמע מצויין!!
אנא צור איתי קשר ואתן לך כתובות של מספר עיתונאים שישמחו לפרסם את מכתבך  ולספר על המאבק - הד תקשורתי נחוץ לנו למאבק.
מלבד זאת אקשר אותך עם מספר עמיתים ממפלגת הירוקים שפועלים בעניין.
שיהיה לנו בהצלחה.

מנותק portal

• Full Member
« Reply #18 ב- : יוני 18, 2008, 08:27:16 AM »
הטלפון שלי:
054-6778383
דוד פורטל

מנותק portal

• Full Member
« Reply #19 ב- : יוני 18, 2008, 11:46:22 PM »
הנה קישור לכתבה האחרונה שהתפרסמה במקומון "כל הרצליה":
http://www.local.co.il/herzliya/6645/articles.htm

וכבר בסוף שבוע הזה תתפרסם כתבה במעריב!!!