זקן והים,
אנא שלח לי את ה Excell המדובר. zizo3666@hotmail.com
מעניין אותי איך הגעת ל4 שנים עד כיסוי הוצאות. החישוב שלי הוא בערך בריבוע.
השמתת פרט חשוב מאוד. לעולם- פרוייקטים כאלו יהיו יישימים רק עם עזרה מהמדינה. משתמע שאתה בן אדם עם נסיון חיים נכבד, אז בטח אתה יודע למה משקיעים לא מגיעים כבר לארץ ולמה המשקיעים המקומיים בורחים לנו מפה.
וכן, אני כן הייתי פותח את נושא ניתוח פלח שוק הגולשים בארץ. ככה כולם יבינו למה פרוייקטים כאלו
לא יבנו פה בעשור-שניים הקרובים ומה אפשר לעשות כדי לשנות את זה.
אסי,
1. לא, זה לא קשור לעזרה מהמדינה. המדינה מוכנה להשקיע, דרך משרד המדע, התרבות והספורט (שפורק בנתיים) ברק באגודות ספורט מאורגנות שמושכות קהל רב, כרוכות בבתי ספר לאותו העניין ובעקרון מעוררות עניין ציבורי. לצערי, נושא גלישת הגלים הוא גם לא מאורגן כראוי (ויתקן אותי כאן אוריין) וללא ספק לא מושך אוכלוסיה רבה.
2. קראתי עבודת מחקר (סטודנטית בוינגייט כמדומני) שהעריכה את גודל פלח שוק הגולשים בארץ בכ-3000 איש. ממה שאני רואה עד כה, קשה לי להאמין שגם בימים הטובים מגיעים לכל חופי הארץ יותר מ-200 איש. בואו ונניח שחלק לא היו פנויים להגיע (מה שבלתי סביר לגולש שראוי לקרוא לעצמו גולש ביום של סוול יפה) קשה לי לראות שיש כאן בארץ יותר מ-500 איש שגולשים באופן קבוע.
3. האקסל שלי מניח 3000 גולשים על מנת לחשב את מספר הגלישות הממוצע החודשי. גם אם יהיו פי 10 גולשים. עדיין המגבלות הן מגבלות המתקן ולא האוכלוסיה. הנחתי שהמתקן ישווק באופן מיטבי - 75% כיסוי שוק שזה סופר אופטימי.
4. הנחה נוספת מקלה, היא שמתקן שכזה יאפשר לאוכלוסיה שאיננה בגדר הרגילה, להתנסות בחוויה. אי לכך, ההערכה על גודל פלח הגולשים הינה פחות רלוונטית.
5. אישית, אמשיך לחקור את הרעיון של אוריין, לניצול מקור כח משפכי תחנת כח מחד ומאידך את נושא בריכת גל עומד (להבדל מגל נע).