כתב נושא: למה לא תהייה לנו בריכת גלים לגלישה בארץ בטווח הקרוב  (נקרא 55000 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
טוב, כמו שהבטחתי הלכתי קצת ללמוד את נושא בריכות גלישת הגלים.

בגדול, ישנם שני סוגים. הסוג הראשון הוא בריכות גלים שבהן נוצר גל נע (ישנן 3 שיטות ליצירת הגל בטכנולוגיות שונות כל אחת) עליו רוכב הגולש לאורך הבריכה. הסוג השני הוא בריכת גלים של גל עומד בה למעשה מוזרמים מים בלחץ ליצירת סימולציה של גל עליו הגולש ניצב כאשר הוא למעשה סטטי יחסית לקרקע.

בריכת גל עומד היא קטנה יותר (ראיתי אחת אפילו על האנייה החדשה של קרניבל קרוז) וגם זולה יותר בהקמתה. היא להערכתי בגדר שעשוע ולא ממש תחליף הולם לגלישה. אנתח את כדאיות הקמתה בארץ בדיון נפרד.

בריכת גל נע היא מעינייני וניגשתי ללמוד את הנושא.

בחנתי את שני הפארקים שהולכים להיות מוקמים בקרוב. האחד הוא של RON JOHN באורלנדו, פלורידה, השני מוקם בלונדון.
באורלנדו, הפארק (שהיה אמור להפתח ב-2007 אבל הקמתו מתעכבת עדיין - הווה אומר גם העלויות בהתאם גולשות ולא על מיים) ימוקם במסגרת MALL קניות ענקי.
בלונדון, הם מעשית, סוגרים רציף על התמזה, ומייצרים בריכת גל נע ענקית.
עלויות ההקמה של הפרוייקטים הללו, לא כולל נדל"ן וכדומה, נעות בין 10 מליון $ ל-50 מליון $.
לרוב ניתן יהיה בכל אתר לקבל סשן גלישה בן שעתיים, שבו גולש יוכל לגלוש על קרוב ל-20 גלים (לא ניתן לגלוש במקביל מספר גולשים משיקולי בטיחות ואחריות כמובן). עלויות הן סביב 200 ש"ח לסשן. הנחתי שבישראל יהיה קשה לגבות יותר מ-100 ש"ח לסשן.

ניתוח החזר השקעה , מראה שיקח קרוב ל-4 שנים להחזיר את ההשקעה וזאת ללא חישוב של התשואה הצפויה. עלויות התפעול הן גבוהות בגלל השקעת האנרגיה הנדרשת להפעלת המתקן.

אני רוצה להדגיש כאן, אין שום אתר שכזה, למעט ה-OCEAN DOME היפני, שעובד באופן עצמאית ויש לו ביסוס כלכלי.
באורלנדו, יש חלופה פשוטה יותר שהיא בריכת ה-TYPHOON שהיא חלק מהקומפלקס הימי של דיסני. אבל הבריכה משמשת את הציבור הרחב לגלים של בערך 0.5 מטר. סתם לשכשך. כמו בשפיים רק יותר גבוה.
ניתן, בתיאום נפרד, להפעילה לגלים של גובה 1 - 1.5 אבל זה לא משהו שהם עושים בשוטף. זה לא ברמה של RON JOHN.

ההתרשמות שלי, מניתוח מגבלות התפוקה (CAPACITY) של כזה אתר שלא ניתן להצדיקו כלכלית בשום מקום בעולם. אני מעריך שהאתר של RON JOHN באורלנדו, נועד למעשה להביא קהל צופים לקניון הענק שפשוט יצפו בגולשים. זה מקור הכנסה לא מדיד ושלא מהפעילות התפעולית השוטפת של המקום. במקביל הם ינסו לעשות MERCHANDISING דהיינו, למכור אוכל ומוצרי גלישה בפרמייה גבוהה.

כל זה לא יחזיק מיים (משחק מילים קטן) בארצנו.

מי שמעוניין , אני יכול לחלוק איתו את ה-EXCELL של הניתוח הכלכלי.

סך הכל, כל העניין , נראה לא כלכלי בכללותו ובודאי שלא בישראל. לא אלאה כאן בניתוח פלח שוק הגולשים (בערך פוטנציאל של 3000 גולשים) הישראלי ושיקולים אחרים.

אגב, בקייץ אני באורלנדו, אז אבדוק מה התחדש עם הפארק של RON JOHN ומן הסתם אבדוק את בריכת ה-TYPHOON בדיסני.

מצטער לבאס כאן את החבר'ה אבל מה לעשות , אלא חוקי הכלכלה.

נ.ב. אם למילנה, יש במקרה דמי כיס עודפים של איזה 15M$ , אני מבטיח להקים לה את פארק הגלישה  :-X

מנותק מור

• Sr. Member
פ-ש יפה אחי משקיע אתה הא תגיד במה אתה עובד או לומד שאתה יודע ככה טוב דברים?

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
אני פשוט קצת יותר זקן מרוב החברה כאן, יש לי ילדים בגיל. אבל לא להתבלבל, אני גולש טירון לחלוטין.
כרגע אני איש הייטק בכיר במוסד פיננסי גדול. יצא לי להקים חברה, למנכ"ל אחת אחרת. מבין קצת בעסקים ....  ;)

מנותק rastot

• Full Member

קישורים : http://www.surfparks.com/home.php

מנותק Ahiad

• Newbie
  • *
הזקן - כדאי שננסה למצוא אדם עמיד ונלך לכיוון המלכ"ר אחרת אין לנו סיכוי   ::)

מנותק bobi

• Full Member
    • דוא
כל הכבוד על ההשקעה. אבל אפשר לעשות משו אחר... אפשר לעשות הר  בתוך נהר זורם.  אבל לא זכור לי בארץ נהר אם כח זרימה...

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
או שנעשה את הבריכת גלים הקטנה שאתה גולש על המקום..

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
כמו שאמרתי , אנתח כלכליות בריכת גל עומד בנפרד.

מנותק orian

• Administrator
  • Hero Member
    • אתר הגלישה הטוב בישראל
ניתן להוסיף לדיון קבצים
למטה באפשרוית נוספות
אשמח אם תעלה את קובץ האקסל
בריכת גל עמידה אפשרית בהוצאה אפסית אם משתמשים במים שיוצאים מהטורבינות של תחנות הכוח רידינג חדרה ואשקלון
במרכז טופסי נשמח לעזור בכל מה שקשור בגלישת גלים לפרטים 0504329001

מנותק הרצליה עד המוות!!!

• Sr. Member
    • דוא
עדיף לעשות את הבריכת גלים ולא את הגל העומד...מנסיון עשיתי את הגל העומד וזה די כיף והכל(עד שאתה מצליח לעשות את זה כמובן...זה קשה למי שלא יודע ממש לא כמו גלישה) אבל זה אותו דבר כל הזמן...הבריכה ממש שווה

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
ניתן להוסיף לדיון קבצים
למטה באפשרוית נוספות
אשמח אם תעלה את קובץ האקסל
בריכת גל עמידה אפשרית בהוצאה אפסית אם משתמשים במים שיוצאים מהטורבינות של תחנות הכוח רידינג חדרה ואשקלון

בשמחה, כאשר אהיה פיזית על המחשב בו הכנתי את האקסל.

הרעיון של המים מטורבינות רידינג הוא מעניין. השאלה היא מי בדיוק יהיה מוכן לגלוש על השפכים עצמם ...
מצד שני, הייתי בונה מערכת של מעגלים כפולים משולבים. מעגל ראשון מנצל את מי השפכים של רידינג לצרכי בניית אנרגיה פוטנציאלית לחילול הגל ובמקביל מחמם את המיים של המעגל השני שעשוי להיות במעגל סגור לטמפרטורה נוחה לגלישה כל השנה.
אפשר שהמעגל השני, יהיה מעגל פתוח כאשר האנרגיה משמשת לשאיבת מי ים ויצירת גל ללא משוב סגור.

תפעול מערכת שכזאת יהיה ללא ספק חסכוני בהוצאות השוטפות. עלויות ההקמה, זה סיפור אחר.
אגלגל את הרעיון עם גיסי, הוא מהנדס מכונות עם התמחות בתרמודינמיקה. אני בהשכלתי מהנדס תעו"ן (+MBA קטן שכך התפלק לו בדרך) שלא אמון על תכנון הנדסי שכזה אלא בעיקר הוכשרתי לתמחר ולשווק מיזמים כאלו (:

אהבתי את הראש, אוריין, תן לי לעבוד על זה קצת.  :)

מנותק guyms14

• Hero Member
    • דוא
אבל הגל העומד הוא ממש שונה מגל אמיתי הרגשה שונה לגמרי ככה שגם אם תשקיעו בזה
 השאלה איזה גולש ישלם כניסה לדבר כזה וכמה?

מנותק מילנה 89

• Full Member
להה גל עומד סתם יהיה מקום של חובבנים או של מיואשים לגמריי...כן מצב הגלים בארץ הוא על סף ייאוש אבל בכול זאת אם כבר משקיעים.........אז להשקיע עוד טיפה יותר ויהיו תוצאות מרביות טובות יותר
אגב.......התחלתי להתעניין בנושא ..אולי אחרי התואר למחשבים שתיכננתי אלך ללמוד להיות מהנדסת או משהו..ואבא שלי במקרה מהנדס לשעבר והכנסתי אותו לרעיון..אולי נמשיך בתיכנונים ונוציא משהו לפועל :-)
הספקתי לדבר איתו כבר על זה  :D

מנותק Turtle Master

• Full Member
אנחנו בקושי מצליחים להחזיק את החופים שלנו כמו שהם בגלל הממשלה המזוינת שלנו ואתם רוצים בריכת גלים
חחח מעניין אותי לדעת מה תהיה תגובת משרד שר האוצר אם נשלח מכתב עם בקשה למימון הפרוייקט והקצבת תקציב קבוע להוצאות למינהן
צריך לנסות רק בשביל הצחוק

אין מה לעשות, נולדנו בגיגית ורוב הסיכויים שככה זה יישאר אלא אם כן תצא לפועל התוכנית שמהדהדת בראש שלי מהרגע שראיתי את הברכיים של אמא שלי לראשונה
(http://topsea.co.il/forum1/index.php?topic=3026.msg15790#msg15790)

בכל מקרה יפה על היוזמה ארנסט (הזקן) אבל תיכנון בריכת גלים בישראל מקביל בערך לתכנון ההתיישבות האנושית בירח.. (לא לטעות, אני אופטימי לחלוטין ;D)

שבוע הבא כנראה גלים ואז הכל יהיה טוב :)

מנותק ExtremeBoy

• Full Member
    • דוא
טרטל מאסטר חחחח
נכתוב להם מכתב "לכבוד כבוד שר האוצר, כפי שראינו אינכם מצליחים לשמור על הים ואנחנו נפגעים מזה אנא בטוב לבכם הגדול שכבר ראינו תוכלו לממן לנו בריכת גלים במקום המעשים הענקיים שאתם עושים לנסיון שמירה על הים? זה יעלה כ50 מליון דולר הבניה. תודה גולשי ישראל"
רציני אחי צריך לשלוח ככה נראה אם בכלל הם יגיבו ואם כן בטח יגידו לכו זדיינו במילים יפות חח
לגלוש זה לנוע על אנרגיה טהורה של הטבע

מנותק Assi

• Jr. Member
  • **
זקן והים,

אנא שלח לי את ה Excell המדובר. zizo3666@hotmail.com

מעניין אותי איך הגעת ל4 שנים עד כיסוי הוצאות. החישוב שלי הוא בערך בריבוע.

השמתת פרט חשוב מאוד. לעולם- פרוייקטים כאלו יהיו יישימים רק עם עזרה מהמדינה. משתמע שאתה בן אדם עם נסיון חיים נכבד, אז בטח אתה יודע למה משקיעים לא מגיעים כבר לארץ ולמה המשקיעים המקומיים בורחים לנו מפה.

וכן, אני כן הייתי פותח את נושא ניתוח פלח שוק הגולשים בארץ. ככה כולם יבינו למה פרוייקטים כאלו
לא יבנו פה בעשור-שניים הקרובים ומה אפשר לעשות כדי לשנות את זה.

מנותק amirgal

• Hero Member
    • דוא
סתם לידע כללי,
פותחים בראשון הר סקי מלכותי....

מנותק visner_88

• Hero Member
    • דוא
סתם לידע כללי,
וואלה אחי איפה?
keep our oceans alive...

מנותק מילנה 89

• Full Member
סתם לידע כללי,
נשמע סבבה  :)
איפה? ומתי יפתח...? מענייןן ..עוד מקום בילוי לרשימה המשעממת במדינתנו

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
זקן והים,

אנא שלח לי את ה Excell המדובר. zizo3666@hotmail.com

מעניין אותי איך הגעת ל4 שנים עד כיסוי הוצאות. החישוב שלי הוא בערך בריבוע.

השמתת פרט חשוב מאוד. לעולם- פרוייקטים כאלו יהיו יישימים רק עם עזרה מהמדינה. משתמע שאתה בן אדם עם נסיון חיים נכבד, אז בטח אתה יודע למה משקיעים לא מגיעים כבר לארץ ולמה המשקיעים המקומיים בורחים לנו מפה.

וכן, אני כן הייתי פותח את נושא ניתוח פלח שוק הגולשים בארץ. ככה כולם יבינו למה פרוייקטים כאלו
לא יבנו פה בעשור-שניים הקרובים ומה אפשר לעשות כדי לשנות את זה.