כתב נושא: למה לא תהייה לנו בריכת גלים לגלישה בארץ בטווח הקרוב  (נקרא 55009 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק guyms14

• Hero Member
    • דוא
לפי דעתי החישובים לא ממש נכונים
יהיה הרבה פחות מ40 גולשים בסשן
וסשן שעה וחצי זה סביר ל25 שקל

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
זקן והים,

אנא שלח לי את ה Excell המדובר. zizo3666@hotmail.com

מעניין אותי איך הגעת ל4 שנים עד כיסוי הוצאות. החישוב שלי הוא בערך בריבוע.

השמתת פרט חשוב מאוד. לעולם- פרוייקטים כאלו יהיו יישימים רק עם עזרה מהמדינה. משתמע שאתה בן אדם עם נסיון חיים נכבד, אז בטח אתה יודע למה משקיעים לא מגיעים כבר לארץ ולמה המשקיעים המקומיים בורחים לנו מפה.

וכן, אני כן הייתי פותח את נושא ניתוח פלח שוק הגולשים בארץ. ככה כולם יבינו למה פרוייקטים כאלו
לא יבנו פה בעשור-שניים הקרובים ומה אפשר לעשות כדי לשנות את זה.

אסי,
1. לא, זה לא קשור לעזרה מהמדינה. המדינה מוכנה להשקיע, דרך משרד המדע, התרבות והספורט (שפורק בנתיים) ברק באגודות ספורט מאורגנות שמושכות קהל רב,  כרוכות בבתי ספר לאותו העניין ובעקרון מעוררות עניין ציבורי. לצערי, נושא גלישת הגלים הוא גם לא מאורגן כראוי (ויתקן אותי כאן אוריין) וללא ספק לא מושך אוכלוסיה רבה.
2. קראתי עבודת מחקר (סטודנטית בוינגייט כמדומני) שהעריכה את גודל פלח שוק הגולשים בארץ בכ-3000 איש. ממה שאני רואה עד כה, קשה לי להאמין שגם בימים הטובים מגיעים לכל חופי הארץ יותר מ-200 איש. בואו ונניח שחלק לא היו פנויים להגיע (מה שבלתי סביר לגולש שראוי לקרוא לעצמו גולש ביום של סוול יפה) קשה לי לראות שיש כאן בארץ יותר מ-500 איש שגולשים באופן קבוע.
3. האקסל שלי מניח 3000 גולשים על מנת לחשב את מספר הגלישות הממוצע החודשי. גם אם יהיו פי 10 גולשים. עדיין המגבלות הן מגבלות המתקן ולא האוכלוסיה. הנחתי שהמתקן ישווק באופן מיטבי - 75% כיסוי שוק שזה סופר אופטימי.
4. הנחה נוספת מקלה, היא שמתקן שכזה יאפשר לאוכלוסיה שאיננה בגדר הרגילה, להתנסות בחוויה. אי לכך, ההערכה על גודל פלח הגולשים הינה פחות רלוונטית.
5. אישית, אמשיך לחקור את הרעיון של אוריין, לניצול מקור כח משפכי תחנת כח מחד ומאידך את נושא בריכת גל עומד (להבדל מגל נע).

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
גיא,
1. זה היופי באקסל, שחק עם המספרים ובצע ניתוח רגישות.
2. כמות הגולשים בסשן, היא פונקציה של קצב הגלים. קצב הגלים הוא פונקציה של הטכנולוגיה. לא סתם רשמתי מספר אלא התבססתי על המידע מהפארקים של RON JOHN וזה החדש בלונדון.
3. שים לב , זה לא 25 שקל אלא $25!  יש בהמשך הסבה לש"ח לפי ש.ע.ח בצד שמאל. בארה"ב המחיר לסשן נע בין $30 (למנויים שנתיים) ועד $50 לגולש אקראי.
4. תרגיש חופשי לשחק עם המספרים , רק צריך שיהיה כמובן הגיון כלשה מאחוריהם

מנותק amirgal

• Hero Member
    • דוא
זקן והים,

השמתת פרט חשוב מאוד. לעולם- פרוייקטים כאלו יהיו יישימים רק עם עזרה מהמדינה. משתמע שאתה בן אדם עם נסיון חיים נכבד, אז בטח אתה יודע למה משקיעים לא מגיעים כבר לארץ ולמה המשקיעים המקומיים בורחים לנו מפה.

וכן, אני כן הייתי פותח את נושא ניתוח פלח שוק הגולשים בארץ. ככה כולם יבינו למה פרוייקטים כאלו

אסי,
1. לא, זה לא קשור לעזרה מהמדינה. המדינה מוכנה להשקיע, דרך משרד המדע, התרבות והספורט (שפורק בנתיים) ברק באגודות ספורט מאורגנות שמושכות קהל רב,  כרוכות בבתי ספר לאותו העניין ובעקרון מעוררות עניין ציבורי. לצערי, נושא גלישת הגלים הוא גם לא מאורגן כראוי (ויתקן אותי כאן אוריין) וללא ספק לא מושך אוכלוסיה רבה.
2. קראתי עבודת מחקר (סטודנטית בוינגייט כמדומני) שהעריכה את גודל פלח שוק הגולשים בארץ בכ-3000 איש. ממה שאני רואה עד כה, קשה לי להאמין שגם בימים הטובים מגיעים לכל חופי הארץ יותר מ-200 איש. בואו ונניח שחלק לא היו פנויים להגיע (מה שבלתי סביר לגולש שראוי לקרוא לעצמו גולש ביום של סוול יפה) קשה לי לראות שיש כאן בארץ יותר מ-500 איש שגולשים באופן קבוע.
3. האקסל שלי מניח 3000 גולשים על מנת לחשב את מספר הגלישות הממוצע החודשי. גם אם יהיו פי 10 גולשים. עדיין המגבלות הן מגבלות המתקן ולא האוכלוסיה. הנחתי שהמתקן ישווק באופן מיטבי - 75% כיסוי שוק שזה סופר אופטימי.
4. הנחה נוספת מקלה, היא שמתקן שכזה יאפשר לאוכלוסיה שאיננה בגדר הרגילה, להתנסות בחוויה. אי לכך, ההערכה על גודל פלח הגולשים הינה פחות רלוונטית.
5. אישית, אמשיך לחקור את הרעיון של אוריין, לניצול מקור כח משפכי תחנת כח מחד ומאידך את נושא בריכת גל עומד (להבדל מגל נע).

לא יודע מה איתך, אבל בסוואל אחרי הסערה בפלמחים יש יותר מ100 גולשים (על כל חופיו). וזה בחורף.

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
הצעה קטנה.

מי שקצת בעל זכרון ותשומת לב, שיעלה כאן ויציין כמה גולשים במקסימום הוא זוכר גלשו בחופים שהוא רגיל אליהם.
ציינו גם את החוף וגם מתי זה היה (לא יום אלא באיזה עונה או שנה).

אולי נוכל לקבל תמונת מצב של כמות הגולשים באופן זה.

מנותק yaron.n

• Newbie
  • *
לזקן
« Reply #25 ב- : ינואר 26, 2008, 05:05:35 PM »
 ???
מה אתה אומר על להקים משהוא בסגנון היפני באילת ומיסביבו מלון שיהווה אטרקציה גם לגולשים ארופאים

לדעתי זה ילך עם הגל יעבוד 24 שעות ביום  ;) :)

מנותק MIXXIM

• Full Member
    • דוא
אני זוכר את הסוואל הראשון של הקיץ
רק בחוף הסגור בחיפה היה משהו כמו 50 גולשים
ואני בטוח שהיו עוד גולשים בחופים שונים...

מנותק amirgal

• Hero Member
    • דוא
הצעה קטנה.

מי שקצת בעל זכרון ותשומת לב, שיעלה כאן ויציין כמה גולשים במקסימום הוא זוכר גלשו בחופים שהוא רגיל אליהם.
ציינו גם את החוף וגם מתי זה היה (לא יום אלא באיזה עונה או שנה).

אולי נוכל לקבל תמונת מצב של כמות הגולשים באופן זה.

כמו שאמרתי, בתחילת החורף היה שני סוואלים בימי שבת ברציפות והיה יותר מ100 גולשים בפלמחים בכל חופיו.

מנותק guyms14

• Hero Member
    • דוא
גיא,
1. זה היופי באקסל, שחק עם המספרים ובצע ניתוח רגישות.
2. כמות הגולשים בסשן, היא פונקציה של קצב הגלים. קצב הגלים הוא פונקציה של הטכנולוגיה. לא סתם רשמתי מספר אלא התבססתי על המידע מהפארקים של RON JOHN וזה החדש בלונדון.
3. שים לב , זה לא 25 שקל אלא $25!  יש בהמשך הסבה לש"ח לפי ש.ע.ח בצד שמאל. בארה"ב המחיר לסשן נע בין $30 (למנויים שנתיים) ועד $50 לגולש אקראי.
4. תרגיש חופשי לשחק עם המספרים , רק צריך שיהיה כמובן הגיון כלשה מאחוריהם

הבנתי זה כבר נשמע יותר הגיוני אבל בנינו לא תזרקו בסתם יום משהו כמו 40$ (נגיד ממוצע)כלומר 160 שקל בישביל שעתיים
אם לא אנחנו ממש נואשים
ואין הרבה תיירים שישלמו בישביל זה לפי דעתי הבריכה תהיה ריקה מבני אדם רוב הזמן

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
בעניין: לזקן
« Reply #29 ב- : ינואר 27, 2008, 01:52:30 AM »
???
מה אתה אומר על להקים משהוא בסגנון היפני באילת ומיסביבו מלון שיהווה אטרקציה גם לגולשים ארופאים

נחמד אבל תחשוב על:
1. ההיפודרום של ריחוף אוירי (חליפה רחבת שרוולים ומכנסיים שאתה מרחף בסימולציה של צניחה חופשית) לא ממש החזיק מיים.
2. גולשים ישראלים לא יהיה להם נוח להגיע עד אילת בשביל לגלוש כאשר אין גלים.
3. בגלל סעיף 2, המקום יצטרך להחזיק גלשנים במקום מה שייקר את העלויות ואת הבלאי.
4. גולשים אירופאים לא יטרחו להגיע למפרץ אילת (מקום חסר תנאי גלישה) אלא למקומות אחרים בעולם אם כבר הם טסים.

מצד שני, אם רן פקר מצליח לקבל סבסוד להקמת מיזמים הזויים בגלל קשרים כאלו או אחרים עם אולמרט. מי יודע, אולי הכל כן אפשרי?
 ;)

מנותק M

• Full Member
« Reply #30 ב- : ינואר 27, 2008, 03:37:35 AM »
???

4. גולשים אירופאים לא יטרחו להגיע למפרץ אילת (מקום חסר תנאי גלישה) אלא למקומות אחרים בעולם אם כבר הם טסים.

נכון שגולשים לא יבואו לישראל בשביל זה אבל לדעתי יש שם כל השנה תיירות תקן אותי אם אני טועה וזה יכול להוות באמת אטרקציה גם לכאלה שסתם באים מחו"ל ופתאום שמעו על הבריכה וגם אני מבטיח לך שאם יהיה כזה באילת יותר גולשים יגיעו לאילת ... במיוחד בקיץ

מנותק Etay

• Sr. Member
    • דוא
« Reply #31 ב- : ינואר 27, 2008, 05:05:23 AM »
???

נחמד אבל תחשוב על:
1. ההיפודרום של ריחוף אוירי (חליפה רחבת שרוולים ומכנסיים שאתה מרחף בסימולציה של צניחה חופשית) לא ממש החזיק מיים.

מצד שני, אם רן פקר מצליח לקבל סבסוד להקמת מיזמים הזויים בגלל קשרים כאלו או אחרים עם אולמרט. מי יודע, אולי הכל כן אפשרי?
 ;)

זה נכון אבל מגיעים מכל העולם בשביל לצלול באילת, ואטרקציה נוספת ברמה בין לאומית כמו הרעייון הנ"ל יכול רק להגדיל את התיירות

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
עזבו אותכם אף אחד לא יקח יוזמה ברסמי וישקיע כסף בשביל זה, כולם רוצים וגם אני רוצה אבל אף אחד
לא יעשה את זה בפועל....

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
« Reply #33 ב- : ינואר 27, 2008, 04:40:11 PM »
???

נחמד אבל תחשוב על:

;)

זה נכון אבל מגיעים מכל העולם בשביל לצלול באילת, ואטרקציה נוספת ברמה בין לאומית כמו הרעייון הנ"ל יכול רק להגדיל את התיירות

אילת קצת יוצאת דופן בכך שאין שם פארק מים לציבור הרחב (למעט התכנון המגלומני של רן פקר) אלא בעיקר המלונות מציעים שעשועי מים (בריכות ומגלשות כאלו ואחרות). במידה ויבנה שם מלון חדש, שיחפש יחודיות, הוא עשוי לשקול הקמת בריכת גל עומד.
לא ידוע (לי לכל הפחות) על הקמת מלון ענק חדש באילת.
גם אם היא תוקם, היא תחייב שהות במלון מן הסתם.

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
למה זה חייב להיות בתוך מלון? אפשר גם לעשות את זה בתור דבר בפני עצמו ומקסימום להוסיף איזה בריכה קטנה...

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
ברור שלא חייב. נסה לעקוב שוב אחרי מה שכתבתי.
זה עניין כלכלי. למלון קל יותר בתקורות שלו להוסיף בריכת גלים. להקים עסק נפרד שמבוסס על זה , זה מסובך יותר.

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
אז אפשר להקים אותה במלון שכבר קיים שיסכים שהבריכה תיהיה שם לא צריך בשביל זה עוד מלון שיבנה...

מנותק Assi

• Jr. Member
  • **
זקן והים,

אסי,

זקן והים,

אני מסכים איתך על רוב הדברים, אבל אני חושב שהמפתח ליישום של פרוייקט כזה הוא תמיכה מהמדינה. לא- המדינה לא תתמוך ביזמות כזו כמו שהיא לא תומכת בבניית 10000 חדרי מלון חסרים וכמו שהיא לא תומכת בפיתוח הצפון. איזה מליונר היה שם 50 מליון דולר בלי לקבל תמיכה בממשלה בצורת הקלות במסים וסבסוד כלשהו של עלויות בניה? אין שום סיכוי להחזיר את ההשקעה הזו לבד. גם לא עוד 20 שנה. התפעול של מקום כזה הוא יקר מדי בארץ והעונות ה'מתות' ארוכות מדי.
אי אפשר לעשות פה עסקים וזו הסיבה שאנשים כמו לבייב, אקירוב, תשובה ודומיהם לוקחים את העסקים שלהם לח'ול.

הבריכה העומדת היא פיתרון יותר טוב, אבל גם מאוד בעייתי כי לא יהיה מקום להתנסות של אחרים מלבד קהילת הגולשים הקצת יותר מנוסים, מה שמחזיר אותנו לדיון על חיתוך פלח גולשי הגלים בישראל וכמות הכסף שהם יכולים\רוצים להוציא על הספורט.

בוא נעזוב את הקונפליקטים. אם יש לך רעיון קונקרטי אני אשמח מאוד לשמוע. אני גם לא ילד ויש לי כלים מתאימים להשתעשע ברעיון זה או אחר.

אסי

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
אסי,
אין כאן ממש מחלוקת ביננו. יכולת לעיין באקסל ולבחון הנחותיי לגבי מודל ההכנסות של הפרוייקט.
אני סבור שאין ביסוס לפרוייקט גל נע.
לבריכת גל עומד יתכן ויש אבל עדיין לא חקרתי את העניין כמו שהבטחתי שאעשה בקרוב.
יש את הרעיון של אוריין לניצול יציאת שפכי המים החמים ברדינג כמקור אנרגיה שאותה אני בוחן במקביל.
הסיבות ששחקנים גדולים בשוק פונים לחו"ל היא לא רק העדר סבסוד הולם של המדינה אלא בעיקר מגבלות השוק המקומי. אבל זה לא ממש מענייננו כאן.
הזקן

מנותק אסיף(חדש)

• Hero Member
    • דוא
אחח הזקן איך אני אוהב את התגובות שלך חח אתה מכניס פה לפורום בגרות ..

תשמע במידה וזה יפנה לגולשים זה יכול להיות רווחי ..אבל אני באמת לא רואה איך אתה גורם למישהו לשלם 200 שקל לשעתיים גלישה ..
הרי 20שעות גלישה שם שוות גלשן חדש וזה נשמע קצת הזוי ..