כתב נושא: ריפים בסרי לנקה  (נקרא 4843 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק waksyaron

• Newbie
  • *
    • דוא
ריפים בסרי לנקה
« ב- : מרץ 22, 2009, 01:03:16 AM »
שוב שלום,

אחד מהחבר'ה שטסים איתי לסרי לנקה דיבר עם חני - יצרן הגלשנים ביפו,
והוא (חני) טען שרוב החופים שעובדים טוב בסרי לנקה הם על ריפים.
רציתי לדעת: אם זה באמת נכון + פרטים נוספים - כמו האם מדובר לרוב בסלע שטוח או דוקרני, האם המסלע עמוק או רדוד וכמה בדרך כלל -
ובעיקר עד כמה זה אמור להדאיג אותנו - גם ברמת הפציעות הקלות של שריטות וחתכים שטוחים  וגם ברמת הסכנה הממשית והרצינית כמו לשבור יד, רגל או חס וחלילה ראש...

תודה!

מנותק אוסיף

• Hero Member
    • דוא
בעניין: ריפים בסרי לנקה
« Reply #1 ב- : מרץ 23, 2009, 02:01:36 AM »
ברור שזה על ריף
בקשר לפציעות אתה צריך לטפל בזה טוב טוב למה יהיה לך זהום
~H&T~

מנותק ברי

• Jr. Member
  • **
  • מלדיבים חוף ציקן
    • טיולים
    • דוא
« Reply #2 ב- : מרץ 24, 2009, 08:26:29 PM »
בסרי לנקה יש עשרות שבירות מכל הסוגים
זה נכון שיש חופים של גלים שנשברים על סלע אבל הסלע לרוב הוא שטוח ולא דוקרני מה גם שברוב המקומות הריף הוא עמוק יחסית
שיהיה לכם פרופורציה אז הגל בסרי לנקה הרבה יותר נוח מרוב המקומות האחרים באוקינוס ההודי כמו אינדונזיה למשל
הסלע לא צריך להיות ההחלטה אם לנסוע לסרי לנקה או לא
ברי

מנותק אביב fening

• Hero Member
  • יאללה הלכתי לגלוש
« Reply #3 ב- : מרץ 24, 2009, 10:05:31 PM »
בסרי לנקה יש עשרות שבירות מכל הסוגים
זה נכון שיש חופים של גלים שנשברים על סלע אבל הסלע לרוב הוא שטוח ולא דוקרני מה גם שברוב המקומות הריף הוא עמוק יחסית
שיהיה לכם פרופורציה אז הגל בסרי לנקה הרבה יותר נוח מרוב המקומות האחרים באוקינוס ההודי כמו אינדונזיה למשל
הסלע לא צריך להיות ההחלטה אם לנסוע לסרי לנקה או לא
ברי
אז מה כן?

מנותק surf4fun

• Hero Member
    • דוא
« Reply #4 ב- : אפריל 15, 2009, 08:50:21 PM »
אני מתאר לעצמי שיש ריפים רדודים ויש פחות אז אם אתה גולש טוב לך על היותר רדודים ואם לא אז תלך לעמוקים יותר
surf for life

מנותק אביב fening

• Hero Member
  • יאללה הלכתי לגלוש
« Reply #5 ב- : מאי 02, 2009, 03:28:17 AM »
אני מתאר לעצמי שיש ריפים רדודים ויש פחות אז אם אתה גולש טוב לך על היותר רדודים ואם לא אז תלך לעמוקים יותר
במילים אחרות תעשה מה שבראש שלך :P

מנותק מונדה

• Newbie
  • *
    • דוא
« Reply #6 ב- : מאי 06, 2009, 04:24:37 PM »
לגבי הריפים בסרילנקה העניין הוא כזה:
אם אתה מגיע לשם בקיץ (בין מאי לספטמבר פחות או יותר) חוף הגלישה המרכזי שעובד שם הוא ארוגמביי. בארוגמביי יש ריפים חדים ומסוכנים כדי להימנע מהם צריך מיומנות וניסיון. אם מעולם לא גלשת בחוף סלעי בארץ (כמו הילטון למשל) ז לא היתי ממליצה לך להיכנס למיין פוינט בארוגמביי, אולי רק לבייבי פוינט (מתחת למיין פוינט) שם יש קרקע חולית. אם יש לך ניסיון עם ריפים, אז תיכנס אבל גם אתה נכנס תזכור שהריף בארוגמביי הוא פי כמה וכמה יותר מסוכן מהריף בהילטון. הריף שם חי ונושם והסלעים חדים ומלאים באלמוגים וקיפודים. אני גלשתי בקיץ האחרון בארוגמביי במשך חודש שלם כל בוקר ולא היה יוםשלא הייתי יוצאת עם כפות רגליים חתוכות. מאוד חשוב לחטא את הפצעים ישראחרי שיוצאים מהמים! היו גם גולשים שנכנסו עם נעלי גלישה - עוד דבר שמונע חתכים.
לגבי פציעות קשות - הכל אפשרי . בגלל זה שגיעים לשם לא נכנסים ישר באטרף ביום גבוה למיין פוינט אלא מתחילים בבייבי ולאט לאטקולטים את מערכת הזרמים של החוף... אם יש לך עוד שאלות אני פה כדי לענות ואםאתה מעוניין אתה יכול לקרוא את הכתבה שכתבתי על סרילנקה פה באתר.
מקווה שהצלחתי לעזור,
מונדה (צוות טופסי)