כתב נושא: שאלה לגבי הגלים ( אני לא הבנתי משהו כל-כך )  (נקרא 2581 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק beni980

• Full Member
    • דוא
יש משהו אחד שאני לא מבין :
איך זה שבחודשים האחרונים כאשר ישנה התחממות בטמפרטורות אז הים יורד ובקיץ הטמפרטורות גבוהות במשך כמה חודשים אך בכל זאת יש גלים למרות החום , האם מישהו בבקשה יכול להסביר לי?
« עריכה אחרונה: אפריל 30, 2009, 07:54:18 PM על ידי beni980 »

מנותק אסף

• Hero Member
זה לא קשור לחום. בחורף הים פלאטה ורק כשנכנס שקע אז מגיעים הגלים. כשיש שקע הטמפרטורה יורדת והרוח הדרומית מערבית גוברת.
בקיץ נושבת רוב הזמן רוח מערבית ואיתה היא מביאה גלים נמוכים (ברך). כשיורדת הטמפרטורה בקיץ אמורים לבוא גלים יותר גבוהים. זה לא קשור לירידה בטמפרטורה אלא לשקע ולרוח, למרות שהטמפרטורה יכולה להראות לנו מתי בא שקע וכך גם מתי באים הגלים.
To LIVE IS to SURF

מנותק beni980

• Full Member
    • דוא
זה לא קשור לחום. בחורף הים פלאטה ורק כשנכנס שקע אז מגיעים הגלים. כשיש שקע הטמפרטורה יורדת והרוח הדרומית מערבית גוברת.
בקיץ נושבת רוב הזמן רוח מערבית ואיתה היא מביאה גלים נמוכים (ברך). כשיורדת הטמפרטורה בקיץ אמורים לבוא גלים יותר גבוהים. זה לא קשור לירידה בטמפרטורה אלא לשקע ולרוח, למרות שהטמפרטורה יכולה להראות לנו מתי בא שקע וכך גם מתי באים הגלים.
אבל כמו שאני יודע , במשך רוב הקיץ ישנם גלים אשר מתאימים/מתאפשרים לגלישה, לא כך?...

מנותק tomerad

• Newbie
  • *
    • דוא
אז מתי אני יכול לדעת אם יש גלים או לא?... הרי זה לא הכל תלוי בטמפרטורות?... תגיבו...

מנותק אסף

• Hero Member
אבל כמו שאני יודע , במשך רוב הקיץ ישנם גלים אשר מתאימים/מתאפשרים לגלישה, לא כך?...
בקיץ יש הרבה ימים של גלים, אבל גלים קטנים של ברך. לפעמים יש גלים יותר גבוהים. בחורף זה הדבר האמיתי אחרי הסופות בגלים גבוהים.
אז מתי אני יכול לדעת אם יש גלים או לא?... הרי זה לא הכל תלוי בטמפרטורות?... תגיבו...

יש תחזית רוחות, תחזית גלים (נייבי), מצוף, סרף ריפורט, מצלמות...
To LIVE IS to SURF