כתב נושא: מה אתם אוכלים?  (נקרא 8611 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק yesh

  • Newbie
  • *
  • הודעות: 24
    • דוא
מה אתם אוכלים?
« ב- : אפריל 22, 2009, 06:07:28 PM »
גלישה היא פעילות אירבוית ממושכת, האם אתם חושבים על מה שאתם אוכלים ביום של גלישה.
תזונה נכונה, תקטין את העייפות, תשפר את כושר הגלישה ותגדיל את בניית השרירים.

מנותק XD

  • Sr. Member
  • ****
  • הודעות: 384
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #1 ב- : אפריל 22, 2009, 08:52:07 PM »
אני זוכר שבסרף ליין היה כתוב שעדיף לא לאכול לפני הגלישה כדי שהאוכל לא יכביד עליכם, אבל לדעתי כדי לאכול איזה פרי בננה או משהו שיכניס קצת סוכר לדם אחרי הגלישה אוכלים חלבונים פחמימות ועוד כמה דברים...
מי שלא גולש לא קיים

טל פידל

  • אורח
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #2 ב- : אפריל 22, 2009, 09:15:30 PM »
אחרי הגלישה צריך לאכול פחמימות כי כשאתה עושה פעילות גופנים אז השרירים לא מתחזקים ההפך הם מתחלשים ואחרי שאוכלים פחמימות אז השרירים פועלים הרבה יותר טוב

מנותק yesh

  • Newbie
  • *
  • הודעות: 24
    • דוא
אז מה לאכול
« Reply #3 ב- : אפריל 22, 2009, 11:30:59 PM »

גלישה היא פעילות אירבוית שנמשכת זמן רב יחסית.
כ 2-3 שעות לפני גלישה מומלץ לאכול פחממות מורכבות. (אורז מלא פסטה מקמח מלא וכד') העדיפות לפחממה מורכבת היא משתי סיבות, הראשונה לוקח לה זמן רב יותר להתפרק, כך שהסיכוי שהיא תהפוך לשומן הוא קטן יותר והסיכוי שהגוף ינצל אותה כאנרגיה זמינה הוא גדול יותר. הסיבה השניה במזון מעובד רוב הויטמנים החיוניים הולכים לאיבוד. (וההעשרה מלאכותית בויטמנים אינה יעילה כמו ויטמנים הנמצאים באופן טבעי במזון)
ממש לפני הגלישה, מומלץ לאכול משהו קל עשיר בסוכר אבל שוב ללא שומן. (בננה, תמר, פרוסה של לחם מלא עם דבש)
אם אתם מתכננים כמה שעות בים, קחו איתכם משהו קל ועשיר באנרגיה לזמן הגלישה. בקיץ, אבטיח או מלון שניהם מלאים בסוכרים ובנוזלים. חטיף סומסום גם הולך.
בסוף הגלישה חשוב להכניס לגוף חלבונים.( עוף, ביצים, דגים ובשר). חומצות האמינו המרכיבות את החלבונים הם אבני הבניין של השרירים, לאחר הפעילות חלבון יאפשר לשריר להבנות ולהתחזק לקראת הפעם הבאה. בתוספת פחממות שוב עם עדיפות לפחממות מורכבות.
 לגוף קשה להפוך שומן לאנרגיה כך שלסתם שומן יש יעלות קטנה יותר.
בתאבון 

מנותק visner_88

  • Hero Member
  • *****
  • הודעות: 719
    • דוא
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #4 ב- : אפריל 23, 2009, 12:49:18 AM »
אוכלים קצת לפני מה שיש בבית אם זה לפני סשן בוקר אז איזה קורנפלקס , אבל מה שבטוח שאחרי אוכלים בערך כל מה שזז במקרר, במיוחד אחרי סשנים של 6-7 שעות אינטנסביות , שכבר מגיע שלב שאתה מקווה שבגל הבא יגיע איזה חתיכת אוכל. אסיף פעם כמעט אכל לעצמו תגלשן חחחח...
keep our oceans alive...

מנותק הכוסון הגולש

  • Full Member
  • ***
  • הודעות: 211
    • דוא
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #5 ב- : אפריל 23, 2009, 12:57:29 AM »
לפי דעתי זה שטויות כל זה  אני שאני הולך לגלוש אני לוקח איתי שתי לחמניות של קציצות ככה טובות ואחרי כל איזה שעתיים אני יוצא ואוכל .. וגם הרבה הרבה פרות בקיץ בבמיוחד מלון ואבטיח ...
אבל שוב זו דעתי ..

mystyleinside

  • אורח
בעניין: אז מה לאכול
« Reply #6 ב- : אפריל 23, 2009, 01:07:29 AM »

גלישה היא פעילות אירבוית שנמשכת זמן רב יחסית.
כ 2-3 שעות לפני גלישה מומלץ לאכול פחממות מורכבות. (אורז מלא פסטה מקמח מלא וכד') העדיפות לפחממה מורכבת היא משתי סיבות, הראשונה לוקח לה זמן רב יותר להתפרק, כך שהסיכוי שהיא תהפוך לשומן הוא קטן יותר והסיכוי שהגוף ינצל אותה כאנרגיה זמינה הוא גדול יותר. הסיבה השניה במזון מעובד רוב הויטמנים החיוניים הולכים לאיבוד. (וההעשרה מלאכותית בויטמנים אינה יעילה כמו ויטמנים הנמצאים באופן טבעי במזון)
ממש לפני הגלישה, מומלץ לאכול משהו קל עשיר בסוכר אבל שוב ללא שומן. (בננה, תמר, פרוסה של לחם מלא עם דבש)
אם אתם מתכננים כמה שעות בים, קחו איתכם משהו קל ועשיר באנרגיה לזמן הגלישה. בקיץ, אבטיח או מלון שניהם מלאים בסוכרים ובנוזלים. חטיף סומסום גם הולך.
בסוף הגלישה חשוב להכניס לגוף חלבונים.( עוף, ביצים, דגים ובשר). חומצות האמינו המרכיבות את החלבונים הם אבני הבניין של השרירים, לאחר הפעילות חלבון יאפשר לשריר להבנות ולהתחזק לקראת הפעם הבאה. בתוספת פחממות שוב עם עדיפות לפחממות מורכבות.
 לגוף קשה להפוך שומן לאנרגיה כך שלסתם שומן יש יעלות קטנה יותר.
בתאבון 

לפחממה לוקח הרבה זמן להתפרק? יש לך טעות חבוב, וגם תלוי מה אתה אוכל...

צריך לאכול ארוחה מלאה שכוללת

פחמימות,חלבון, וגם שומן.

מנותק yesh

  • Newbie
  • *
  • הודעות: 24
    • דוא
יש דברים שאני טועה בהם
« Reply #7 ב- : אפריל 23, 2009, 03:09:17 AM »
ויש דברים שלא, בביוכימיה ובחילוף חומרים אני באמת מבין.
במידה ותרצו אני אסביר קצת יותר לעומק, איך עובד החילוף חומרים ואיך זה משפיע עלינו.

טל פידל

  • אורח
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #8 ב- : אפריל 23, 2009, 04:42:11 AM »
זה אפשרי?

מנותק אוסיף

  • Hero Member
  • *****
  • הודעות: 735
    • דוא
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #9 ב- : אפריל 23, 2009, 04:52:32 AM »
אני מביא איתי או לחמניה עם גבינה צהובה או צ'יפס  או שתיהם תלוי כמה זמן אני בים
ולפני שאני הולך אני אוכל כל מיני דברים מהמקקר
וכשאני חוזר כל מה שאני רואה
~H&T~

מנותק Extreme_Surfer

  • Hero Member
  • *****
  • הודעות: 1026
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #10 ב- : אפריל 23, 2009, 05:33:55 AM »
yesh תודה אחי הרבה אנשים לא יודעים ממה שאתה אומר וטוב שאתה מזכיר את זה
רק שתדעו חבר'ה הוא צודק ותפנימו מה שהוא אומר

אני תמיד לוקח איזה מנה טובה של ספגטי שעתיים לפני סשיין אם אפשר
ואיזה סטייק עוף או טונה אחרי.
זה גם מפתח את הגוף  8)

~Surf 4 Life~

mystyleinside

  • אורח
בעניין: יש דברים שאני טועה בהם
« Reply #11 ב- : אפריל 23, 2009, 05:49:17 AM »
ויש דברים שלא, בביוכימיה ובחילוף חומרים אני באמת מבין.
במידה ותרצו אני אסביר קצת יותר לעומק, איך עובד החילוף חומרים ואיך זה משפיע עלינו.


אני לא רוצה להשתחצן
אבל יש לי 5 יחידות בבגרות
על גוף האדם..

ועל תזונה ואימונים..

מנותק yesh

  • Newbie
  • *
  • הודעות: 24
    • דוא
לא נריב, הסבר קצת יותר ארוך, היו סבלניים
« Reply #12 ב- : אפריל 23, 2009, 07:12:34 AM »
או קיי לא נעשה תחרות של מי יותר גדול. ( אין לי 5 יחידות בגוף האדם, אבל יש לי תואר ראשון ברפואת חירום ואני סטודנט לרפואה)
 אנסה להסביר קצת יותר. מקווה שלא יהיה קידוח עמוק מידי.

מטבע האנרגיה בגוף נקרא ATP  הוא מופק מגלוקוז שזה בעצם מסוכרים.
לאלו מכם שלומדים כימיה: שבירת הקשר הקוולנטי בין הזרחן השני לשלישי ב ATP גורמת לשחרור אנרגיה.
המיטוכונדריה, שהיא האברון בתא המייצר אנרגיה (ATP), יודע להפיק אנרגיה מהחומרים הבאים: גלוקוז, חומצות אמינו וטריגליצרידים (חומצות שומן)

הסבר קצר על החומרים שהזכרתי:
גלוקוז = סוכרים, מולקולות פחממיות פשוטות לא מורכבות, מתאפינות בפירוק מהיר, יכולות להפוך ל: אנרגיה, גלוקגון או לשומן.
 פחממה מורכבת (בד"כ עמילן), שלא כמו הסוכר שמורכב מטבעת פחמנית בודדת, העמילן מורכב ממספר גדול של טבעות, מה שמאיט את הספיגה שלו ואת קצב ההפיכה שלו לשומן ומותיר זמן ארוך יותר להפיכתו לאנרגיה. ככל שהפחממה עוברת תהליך עיבוד גדול יותר, המורכבות שלה קטנה והפרוק והספיגה שלה מהירים יותר.
חומצות אמינו, זוהי המולקולה הבונה חלבון, אבן הבנין של הגוף.
 החלבונים בנויים מחומצות אמינו ומשמשים למטרות רבות בגוף, לענייננו, סיביי השריר בגוף בנויים מחלבונים.
שומנים, לשומנים תפקידים רבים בגוף. ממברנת התא עשויה מפוספליפדים וכולסטרול שהם מולקולות שומניות, כמו כן חלק גדול מההורמונים בנויים משומן וכן הסטרואידים והרשימה עוד ארוכה.

והעיקר, אז מה לאכול בתור גולשים ולמה...
הסיבה שסוכר סתם לא יועיל לנו, הוא שסוכר יספג מהר ובכמות גדולה עובר סינטזה ונהפך לשומן.
תשאלו מה הבעיה, בזמן שאנו נעשה פעילות ספורטיבית הגוף יקח את השומן יפרק אותו לסוכרים ומהם נפיק אנרגיה?!
הבעיה היא, שהגוף יעדיף להפיק אנרגיה מחומצות אמינו לפני שהוא ירצה לפרק שומן, ובעצם ברגע שיגמר מאגר הסוכר הזמין בגוף במקום להשתמש בשומנים אנו נשתמש בחומצות אמינו, אותם היינו "מעדיפים" לשמור לטובת סינטזה של חלבונים.
פירות וירקות חשובים כמקור לויטמנים חלק לא קטן מהויטמינים (בעיקר ויטמין B) משחק תפקיד במעגל חומצת הלימון (מעגל קרבס) בו מופק אנרגיה. אחרים חשובים לספיגה של מזון ולעוד שורה ארוכה.
כאשר אנו צורכים שומן יש עדיפות משמעותית לשומן לא רווי, ההבדל בין שומן רווי ללא רווי הוא במבנה בכימי (בשומן לא רווי קיים לפחות קשר כפול אחד) 
כמויות קטנות של שומן זה בסדר...
חשוב  שבסוף הפעילות לאכול המון חלבונים, אם סתם "נרד"על כל מה שיש במקרר יכול להיות שנשבע, אבל לא ניתן לגוף את חומצות האמינו שהוא רוצה על מנת לבנות את השרירים שהתאמצו במהלך הגלישה.
אם לפני הפעילות נאכל פחממות מורכבות (לא מעובדות) הרי שבזמן הפעילות יהיה לגוף מקורות זמינים של סוכרים אותם הוא יהפוך לאנרגיה.
ובזמן הפעילות סוכר ופחממות,  עדיף בתצורה של פירות או סנדוויץ. לא הייתי מעמיס כמות גדולה של חלבון (סטייק תוך כדי גלישה) מאחר והעיכול שלו דורש כמות גדולה של אנרגיה.

מקווה לפגוש אתכם בחופשת הקיץ הבנתי שיש אחלה גלים בסופ"ש.
אם יש שאלות נוספות, בשמחה.

מנותק אסף

  • Hero Member
  • *****
  • הודעות: 1075
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #13 ב- : אפריל 23, 2009, 02:25:39 PM »
יפה אחי הסברת טוב.
הבנתי גם שעדיף לאכול חלבונים שמתפרקים יותר מהר (או משהו כזה) אחרי גלישה או פעילות שרירים, כמו דגים (טונה) או חלבוני חלב.
To LIVE IS to SURF

טל פידל

  • אורח
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #14 ב- : אפריל 24, 2009, 12:25:43 AM »
או קיי לא נעשה תחרות של מי יותר גדול. ( אין לי 5 יחידות בגוף האדם, אבל יש לי תואר ראשון ברפואת חירום ואני סטודנט לרפואה)
 אנסה להסביר קצת יותר. מקווה שלא יהיה קידוח עמוק מידי.

מטבע האנרגיה בגוף נקרא ATP  הוא מופק מגלוקוז שזה בעצם מסוכרים.
לאלו מכם שלומדים כימיה: שבירת הקשר הקוולנטי בין הזרחן השני לשלישי ב ATP גורמת לשחרור אנרגיה.
המיטוכונדריה, שהיא האברון בתא המייצר אנרגיה (ATP), יודע להפיק אנרגיה מהחומרים הבאים: גלוקוז, חומצות אמינו וטריגליצרידים (חומצות שומן)

הסבר קצר על החומרים שהזכרתי:
גלוקוז = סוכרים, מולקולות פחממיות פשוטות לא מורכבות, מתאפינות בפירוק מהיר, יכולות להפוך ל: אנרגיה, גלוקגון או לשומן.
 פחממה מורכבת (בד"כ עמילן), שלא כמו הסוכר שמורכב מטבעת פחמנית בודדת, העמילן מורכב ממספר גדול של טבעות, מה שמאיט את הספיגה שלו ואת קצב ההפיכה שלו לשומן ומותיר זמן ארוך יותר להפיכתו לאנרגיה. ככל שהפחממה עוברת תהליך עיבוד גדול יותר, המורכבות שלה קטנה והפרוק והספיגה שלה מהירים יותר.
חומצות אמינו, זוהי המולקולה הבונה חלבון, אבן הבנין של הגוף.
 החלבונים בנויים מחומצות אמינו ומשמשים למטרות רבות בגוף, לענייננו, סיביי השריר בגוף בנויים מחלבונים.
שומנים, לשומנים תפקידים רבים בגוף. ממברנת התא עשויה מפוספליפדים וכולסטרול שהם מולקולות שומניות, כמו כן חלק גדול מההורמונים בנויים משומן וכן הסטרואידים והרשימה עוד ארוכה.

והעיקר, אז מה לאכול בתור גולשים ולמה...
הסיבה שסוכר סתם לא יועיל לנו, הוא שסוכר יספג מהר ובכמות גדולה עובר סינטזה ונהפך לשומן.
תשאלו מה הבעיה, בזמן שאנו נעשה פעילות ספורטיבית הגוף יקח את השומן יפרק אותו לסוכרים ומהם נפיק אנרגיה?!
הבעיה היא, שהגוף יעדיף להפיק אנרגיה מחומצות אמינו לפני שהוא ירצה לפרק שומן, ובעצם ברגע שיגמר מאגר הסוכר הזמין בגוף במקום להשתמש בשומנים אנו נשתמש בחומצות אמינו, אותם היינו "מעדיפים" לשמור לטובת סינטזה של חלבונים.
פירות וירקות חשובים כמקור לויטמנים חלק לא קטן מהויטמינים (בעיקר ויטמין B) משחק תפקיד במעגל חומצת הלימון (מעגל קרבס) בו מופק אנרגיה. אחרים חשובים לספיגה של מזון ולעוד שורה ארוכה.
כאשר אנו צורכים שומן יש עדיפות משמעותית לשומן לא רווי, ההבדל בין שומן רווי ללא רווי הוא במבנה בכימי (בשומן לא רווי קיים לפחות קשר כפול אחד) 
כמויות קטנות של שומן זה בסדר...
חשוב  שבסוף הפעילות לאכול המון חלבונים, אם סתם "נרד"על כל מה שיש במקרר יכול להיות שנשבע, אבל לא ניתן לגוף את חומצות האמינו שהוא רוצה על מנת לבנות את השרירים שהתאמצו במהלך הגלישה.
אם לפני הפעילות נאכל פחממות מורכבות (לא מעובדות) הרי שבזמן הפעילות יהיה לגוף מקורות זמינים של סוכרים אותם הוא יהפוך לאנרגיה.
ובזמן הפעילות סוכר ופחממות,  עדיף בתצורה של פירות או סנדוויץ. לא הייתי מעמיס כמות גדולה של חלבון (סטייק תוך כדי גלישה) מאחר והעיכול שלו דורש כמות גדולה של אנרגיה.

מקווה לפגוש אתכם בחופשת הקיץ הבנתי שיש אחלה גלים בסופ"ש.
אם יש שאלות נוספות, בשמחה.
אתה כתבת את זה?

mystyleinside

  • אורח
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #15 ב- : אפריל 24, 2009, 03:30:01 AM »
יפה אחי הסברת טוב.
הבנתי גם שעדיף לאכול חלבונים שמתפרקים יותר מהר (או משהו כזה) אחרי גלישה או פעילות שרירים, כמו דגים (טונה) או חלבוני חלב.

חלבון מתפרק תלוי בקצב החילוף חומרים של הגוף שלך..
בגלל זה מומלץ לשלב
פחמימות(אורז,פסטה,לחם) חלבון(בשר,גבינה,דגים) שומן(זה בא לבד:)


מנותק yesh

  • Newbie
  • *
  • הודעות: 24
    • דוא
כתבתי את זה לגמרי לבדי
« Reply #16 ב- : אפריל 24, 2009, 09:54:55 PM »
ואם יש טעויות בבקשה לעדכן אותי, יש לי עוד מעט מבחן בביוכימיה. זה יהיה עצוב אם אני אטעה

טל פידל

  • אורח
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #17 ב- : אפריל 24, 2009, 11:47:19 PM »
וואו אתה חכם איפה למדת או לומד בתיכון?

מנותק אסף

  • Hero Member
  • *****
  • הודעות: 1075
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #18 ב- : אפריל 25, 2009, 02:22:11 AM »
יפה אחי הסברת טוב.
הבנתי גם שעדיף לאכול חלבונים שמתפרקים יותר מהר (או משהו כזה) אחרי גלישה או פעילות שרירים, כמו דגים (טונה) או חלבוני חלב.

חלבון מתפרק תלוי בקצב החילוף חומרים של הגוף שלך..
בגלל זה מומלץ לשלב
פחמימות(אורז,פסטה,לחם) חלבון(בשר,גבינה,דגים) שומן(זה בא לבד:)



נכון אבל אחרי אימון שרירים חשוב להתמקד על חלבוני דגים או גבינה.
To LIVE IS to SURF

מנותק B.Y

  • Sr. Member
  • ****
  • הודעות: 448
    • דוא
בעניין: מה אתם אוכלים?
« Reply #19 ב- : אפריל 25, 2009, 02:49:03 AM »
לדעתי אתם מגזימים כי גלישה בארץ היא לא ספורט רציני ואני מדבר מתוך זה שאני גולש כל פעם שיש גלים,אנחנו לא נמצאים באוסטרליה שיש גלים כל יום וזאת פעילות גופנית(נוציא את העניין שכשהים גבוה מטר+ אז הפעילות היא יותר קשה)גולשים פה פעם ב וגם זה ב40 חצי אז לדעתי אין פה שום חשיבות למה שאתה אוכל לפני ואחרי