כתב נושא: מאיפה אני מתחיל?  (נקרא 10095 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Benor

• Newbie
  • *
מאיפה אני מתחיל?
« ב- : אפריל 11, 2009, 09:18:57 PM »
אני מעוניין להתחיל לגלוש גלישת גלים (סרף-בורד). הידע שלי בגלישה שואף ל- 0.
איך אני בעצם מתחיל?
לקחת קורס?
או שאני יכול לקנות גלשן ולהתאמן לבד?
איזה ציוד מומלץ לקנות? בטווח המחירים של עד 2000 ש"ח
ומה לגבי יד שנייה באיזה מחיר אני יכול לקנות גלשן סביר ובזול?
תודה.

טל פידל

• אורח
בעניין: מאיפה אני מתחיל?
« Reply #1 ב- : אפריל 11, 2009, 10:09:40 PM »
עם אתה גר ליד תל אביב או התל אביב אתה יכול לבוא לטופסי הם יעזרו לך מ0 לגולש תותח ועם לא אז תקנה גלשן פאן בורד או לונג בורד ופשוט תלך לים ותהנה...

מנותק אסף

• Hero Member
« Reply #2 ב- : אפריל 12, 2009, 01:40:42 AM »
אל תקנה פאן בורד או לונגבורד, זה יקר מדי.
אם אתה רוצה אתה יכול ללכת לקורס, הבנתי שזה מאוד עוזר, ובאמת אם אתה מתכוון לבוא לתל אביב לך לקורס טופסי.
עכשיו לקטע של הגלישה... אתה צריך לקנות גלשן, כדאי לך שורטבורד (הוא יותר זול ואפשר להתחיל לגלוש גם איתו, הוא הגלשן שגולשים עליו בד"כ), אני ממליץ לך לקנות יד שנייה ולאחר כשנה להחליף לגלשן יותר מתקדם (כלומר לשורט בורד אחר) .
להתחלה, הגלשן שלך צריך להיות כמה שיותר עבה, רחב וגבוה על מנת שיציף אותך טוב ויתן לך שיווי משקל להתחלה וחתירה קלה.
לגבי הגובה, תקנה גלשן שהוא גבוה ממך בערך ב-20 ס"מ.
גלשן יד שנייה אתה יכול לקנות אפילו ב-600 שקל, אבל תדאג שלא יהיו בו הרבה חורים או פיצוצים. מומלץ לדעת לתקן לבד את הגלשן, על מנת לחסוך את העלויות היקרות של תיקון הגלשן בחנות גלישה.
בגלשן יש גם ליש שזו הרצועה שמחזיקה אותך לגלשן, עולה כ-150 שקל, אסטרודק (מאחורה) כדאי מאוד לקנות אם אין בגלשן שתקנה (אם בחרת לקנות יד שנייה). תצטרך גם למרוח שעווה לגלשן כדי שלא תחליק.
לגבי הגלישה, בהתחלה לך לים עם הגלשן ותחתור, ואז תלך בימים נמוכים (גלים של ברך) ותנסה לתפוס גלים עד שתצליח, לוקח הרבה זמן אז לא להתייאש!!! ובאמת אם אתה לא מתכוון לקחת קורס כדאי לך לפחות לקחת שיעור או שניים כדי שילמדו אותך ממש את הבסיס.

הכי חשוב להתמיד ולא להתייאש.
בהצלחה!
To LIVE IS to SURF

מנותק אביב fening

• Hero Member
  • יאללה הלכתי לגלוש
« Reply #3 ב- : אפריל 14, 2009, 05:06:35 AM »
אני הייתי ממליץ לך לבוא לקורס טופסי עם אתה גר רחוק מתל-אביב אז תחפש בגוגל מקום אחר אבל תדע שיש לנו בטופסי שבאים מהצפון אז אני מציע לך להשקיע מעמץ ולבוא לטופסי אבל לא הייתי ממליץ לך להתחיל  ממש מ-0 כי אין לך כמעט ידע על זרמים בחופים שאתה גולש בהם איפה ליהיות וחולי