זה יחסית ארוך איך תוכל לעשות דק דייב ברור שטרטל, אם הגלים נמוכים אז פשוט תדחוף למטה עם הידיים ותן לגל לעבור בינך ובין הגלשן אם הגל גבוה אז תעשה טרטל שזה אומר להתהפך לתת לגל להישבר ואז להתהפך חזרה.
לגבי חזרה מהחוף לגלים: תנסה למצוא זרמים שבד"כ נמצאים בסמוך לשוברים הצדדים - שוב תלוי איפה אתה גולש אבל יש שם מעליות ואז אתה עולה איתם ופונה הצידה שם אתה מתחיל לחתור וחוץ מזה תנסה עוד לפני שאתה נכנס למיים לראות איך הגלים, איפה הם נשברים וכו' כי יש לפעמים חלקים שהקרקעית גבוהה יחסית ואז אתה יכול לעצור רגע עליה ולהמשיך לחתור לעומק אחרי שקצת נחת...
גם אני גולשת מתחילה מה שאני עושה זה שאני מחכה קצת מסתכלת מבחוץ לראות אם יש לפט או רייט ואיך הגלים, וכשיש הפסקות בין התקפה להתקפה אני נכנסת ואל תכנס בים גבוה אם אתה די מתחיל אתה לא צריך להרשים אף אחד רק אחרי שיהיה לך ביטחון תכנס וחוצמזה לך עם עוד מישהו שיודע לגלוש ושיש לו נסיון יותר ממך [בלי קטע של להתחרות אחד בשני אלא שהוא יעזור לך]
גם אתה צריך לבחור את החוף שאתה גולש בו בתור מתחיל כי יש חופים שבהם יש שבירות חזקות וגלים גבוהים יותר ויש חופים שהם יותר נחמדים ומזמינים....
זהו.... מקווה שעזרתי

תהנה