כתב נושא: נחל הירקון  (נקרא 22030 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק orian

• Administrator
  • Hero Member
    • אתר הגלישה הטוב בישראל
נחל הירקון
« ב- : נובמבר 14, 2008, 12:33:18 PM »
קצף לבן, דגים מתים וסירחון במקום מים בירקון

מאת צפריר רינת

בימים האחרונים נצבע הנחל בצבע לבן בגלל ביוב שזורם אליו בכמויות גדולות מיום חמישי; מקור הביוב: מפעל "סנו" בהוד השרון

תגיות: שפכים, נחל הירקון, ביוב, זיהום 

נחל הירקון המזוהם ממזרח לאזור התעשייה "נאמן" בהוד השרון

תצלום: דן קינן

קצף לבן כיסה בימים האחרונים, ואולי גם עכשיו, קטעים נרחבים בנחל הירקון בגלל ביוב שזורם אליו מיום חמישי בכמויות גדולות. דגים מתים צפים במים, וסירחון חריף של ביוב ממלא את האוויר בעקבות תקלה במכון טיהור השפכים של כפר סבא והוד השרון.

ביום חמישי פרצה שריפה במפעל רהיטים באזור הוד השרון והתפשטה למפעל "סנו" הסמוך. כעבור זמן קצר האש החלה לאחוז במכלים גדולים במפעל המכילים חומרי ניקוי. משנשרפו, זרמו עשרות טונות של חומרי ניקוי למכון טיהור השפכים של הוד השרון וכפר סבא, והרסו בו את המערכת הביולוגית שאמורה לטהר את הביוב. כך זרמו במכון החומרים, יחד עם ביוב משתי הערים, מבלי שעברו את הטיפול הדרוש, נשפכו לירקון וגרמו נזק רב לנחל.

כדי לצמצם את הנזק במידת האפשר, ביקשו ברשות נחל הירקון מחברת "מקורות" להגדיל משמעותית את זרימת המים הנקיים שהיא מזרימה באופן קבוע לנחל כדי לדלל את המזהמים שהגיעו אליו. כבר בסוף השבוע החלה "מקורות" להגדיל את ההזרמה לירקון וחלה הטבה במצב המים.

במקביל החלו פעולות לשיקום מכון טיהור השפכים הממשיך להזרים את הביוב לנחל מבלי שעבר את הטיפול הדרוש. המשרד להגנת הסביבה הודיע אתמול כי התחיל לבדוק את נסיבות התקלה שהביאה לזיהום בנחל. 

חברים חייבים מערכת גיבוי לכל מערכת טהור שפכים לא יכול להיות שכל פעם שיש תקלה  זה פוגע בטבע ככה

במרכז טופסי נשמח לעזור בכל מה שקשור בגלישת גלים לפרטים 0504329001

מנותק פשוט ברוידא

• נבחרת
  • Hero Member
  • *
  • פשוט גולש.
    • לאתר טופסי לחצו כאן
בעניין: נחל הירקון
« Reply #1 ב- : נובמבר 16, 2008, 02:36:09 AM »
פשוט נורא קראתי על זה עוד כתבה בעיתון.באמת נורא.
פשוווט ברוידא

מנותק פרץ

• Hero Member
« Reply #2 ב- : נובמבר 20, 2008, 11:26:30 PM »
אוי ראיתי את זה לפני כמה ימים היה ממש מסריח! היה ריח של אקונומיקה!

מנותק פשוט ברוידא

• נבחרת
  • Hero Member
  • *
  • פשוט גולש.
    • לאתר טופסי לחצו כאן
« Reply #3 ב- : נובמבר 23, 2008, 10:15:18 PM »
אשקרה היה ריח של אקונומיקה?
פשוווט ברוידא

מנותק אביב fening

• Hero Member
  • יאללה הלכתי לגלוש
« Reply #4 ב- : נובמבר 24, 2008, 05:55:28 AM »
הייתי בירקון לא מיזמן ולא היה ריח של אקונומיקה אבל היה מסריח ולא היה כיף ליהיות שם. אני שונא את כל המפעלים האלה ברמה שקשה לתאר

מנותק פשוט ברוידא

• נבחרת
  • Hero Member
  • *
  • פשוט גולש.
    • לאתר טופסי לחצו כאן
« Reply #5 ב- : דצמבר 12, 2008, 01:21:05 AM »
הייתי בירקון לא מיזמן ולא היה ריח של אקונומיקה אבל היה מסריח ולא היה כיף ליהיות שם. אני שונא את כל המפעלים האלה ברמה שקשה לתאר
לא הרחת בגלל שאחרי שזה קרה הם אמרו לחברת "מקורות" להפסיק לשאוב מים לכמה זמן בשביל שהמים יגיעו לירקון והוא יתנקה קצת מהרעלים.
פשוווט ברוידא

מנותק אביב fening

• Hero Member
  • יאללה הלכתי לגלוש
« Reply #6 ב- : דצמבר 15, 2008, 03:27:19 AM »
לא הרחת בגלל שאחרי שזה קרה הם אמרו לחברת "מקורות" להפסיק לשאוב מים לכמה זמן בשביל שהמים יגיעו לירקון והוא יתנקה קצת מהרעלים.
חבל שזה רק לכמה זמן

מנותק TAMAR

• Newbie
  • *
מה חדש
« Reply #7 ב- : אוגוסט 18, 2010, 06:00:42 PM »
אני תוהה מתי יפסיקו לזהם את המים בנחלי ישראל, אבל אולי צריך גם להכליל פה את כל אלו שגרים קרוב לירקון שבסופגים גם הם את הריחות הנוראיים והזוהמה. 
לא צריך תואר שני כדי להבין שזה פוגע גם באנשים כל הרעלים האלו שמזרימים שם. החברות הגדולות האלו פשוט לא רואות בעיניים. חייבים כבר למצוא
פיתרון לפסולת הזו של כל המפעלים. זה לא הגיוני להמשיך לראות כתבות בנושא הזה שמידי פעם צף על סדר היום.

מנותק אביב fening

• Hero Member
  • יאללה הלכתי לגלוש
בעניין: מה חדש
« Reply #8 ב- : נובמבר 26, 2010, 06:41:57 AM »
אני תוהה מתי יפסיקו לזהם את המים בנחלי ישראל, אבל אולי צריך גם להכליל פה את כל אלו שגרים קרוב לירקון שבסופגים גם הם את הריחות הנוראיים והזוהמה. 
לא צריך תואר שני כדי להבין שזה פוגע גם באנשים כל הרעלים האלו שמזרימים שם. החברות הגדולות האלו פשוט לא רואות בעיניים. חייבים כבר למצוא
פיתרון לפסולת הזו של כל המפעלים. זה לא הגיוני להמשיך לראות כתבות בנושא הזה שמידי פעם צף על סדר היום.

בהחלט צריך רק תגיד איך