כתב נושא: עצה בקשר לקניית גלשן!  (נקרא 4879 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
עצה בקשר לקניית גלשן!
« ב- : מאי 18, 2008, 03:08:01 AM »
לא מזמן העלתי דיון לפה בקשר לכמה הגלשן שווה ואז שמתי תמונה, אז הגלשן הזה, זה גלשן שמישהו
נתן לי לנסות אותו לפעם אחת ואז אני אמור להחליט אם לקנות או לא..
אז ניסיתי אותו ביום שישי והיה סבבה אבל הרגשתי שהוא קצת גדול בשבילי (הגלשן הוא 6.4), פשוט מי שנתן את זה הוא גבוה..
אז  אני מתלבט אם לקנות או לקחת יותר קטן ואני צריך עצות איזה גלשן מתאים לי (ממש חשוב לי!!!)..
אני גובה 1.70 (כן אני די נמוך והגלשן הזה בערך 20 ס"מ מעלי..), ואני סה"כ התחלתי לגלוש בחנוכה, אז אני די מתחיל ובכל זאת אני מרגיש שהוא טיפה גבוה..
עצות  ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

מנותק דור(חדש)

• Sr. Member
בעניין: עצה בקשר לקניית גלשן!
« Reply #1 ב- : מאי 18, 2008, 05:33:23 AM »
שלומי , קודם כל אתה צריך לדבר עם אוריאן על זה .... הוא הבן אדם שהיה איתך לכל אורך ההתקדמות שלך בגלישה הוא ידע בידייוק מה מתאים לך ומה לא , האנשים פה בפורום יוכלו להגיד בכללי אבל לא מתאים אישית לך ...

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #2 ב- : מאי 18, 2008, 05:42:57 AM »
בכל זאת כמה שיותר עצות יותר טוב.. ואתה צודק באמת אני צריך לשאול את אוריין (למרות שהוא כבר ראה את ה6.4 ושאל אותי איך אני מסתדר וזה, אבל אני
צריך לדבר איתו יותר רציני).
והייתי רוצה לנסות גם 6.2-6.1 לראות איך אני מסתדר אבל אין לי לנסות כאלה גלשנים..

מנותק visner_88

• Hero Member
    • דוא
« Reply #3 ב- : מאי 18, 2008, 08:24:06 PM »
איזה גלשן יש לך עכשיו ? זה יעזור לתת לך עצה
keep our oceans alive...

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #4 ב- : מאי 18, 2008, 08:48:09 PM »
גלשו 6.4 של מוסא (אפוקסי)

מנותק visner_88

• Hero Member
    • דוא
« Reply #5 ב- : מאי 19, 2008, 12:07:32 AM »
גלשו 6.4 של מוסא (אפוקסי)
אחי לא אמרת שאתה הולך לקנות אותו או שכבר קנית? לא הבנתי...
keep our oceans alive...

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #6 ב- : מאי 19, 2008, 12:55:52 AM »
לא, אני ניסיתי רק לפעם אחת גלשן של מישהו (ה-6.4, אפוקסי) ואני צריך להחליט אם לקנות אותו או לא..
ונראה לי שזה קצת גדול בשבילי אז אני לא יודע מה אני צריך (אני יכול להחזיר אותו)...
למרות שאני סה"כ מתחיל אז חשבתי אולי שאני סתם חושב שזה טיפה גדול וזה בעצם מתאים לי!

מנותק guyms14

• Hero Member
    • דוא
« Reply #7 ב- : מאי 19, 2008, 10:08:03 PM »
6.4 זה גלשן יחסית גדול ואפוקסי זה מציף בטירוף
כמה אתה שוקל אחי???

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #8 ב- : מאי 19, 2008, 10:23:35 PM »
60 והגובה 1.70, אני יודע שזה גדול אבל אני סה"כ מתחיל, למרות שאני יוכול להתדר עם יותר נמוך נראה לי,
אבל אני לא יודע כמה יותר נמוך אני צריך...

מנותק visner_88

• Hero Member
    • דוא
« Reply #9 ב- : מאי 20, 2008, 12:25:02 AM »
אחי לדעתי זה אולי יתאים לך אבל נראה לי שעדיף לך  2'6 או מקסימום 3'6  כי עם גלשן יותר מדי גדול אתה לא תעמוד על האסטרודק ואם כן אתה תעצור את עצמך כי יהיה יותר מדי משקל על הרגל האחורית שהפיסוק שלך לא יוכל להיות רחב מספיק כי אין לך מספיק גובה בשבילו. מה שהכי בטוח זה שאחרי שתיקח איתו פינה בקלות את ממש תתבאס כי יהיה לך קשה לסובב אותו....
keep our oceans alive...

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
« Reply #10 ב- : מאי 20, 2008, 04:38:43 AM »
שלומי,
אתה לוקח פינות? אם זכור לי טוב אתה על סופטבורד 7 פוט.
קח בחשבון ש-EPS מציף יותר וזה כאילו נוספו לך 2 אינטש על גלשן רגיל.
אני הייתי נזהר שלא לרדת לגלשן מתקדם מדי עבורך, זה עלול להיות מעצור גדול מדי שידפוק לך את ההנאה וההתקדמות בגלישה.
אתה יכול גם להכנס לאחד היצרנים (מוסה, אינטרסרף, בליץ, חני וכדומה) ופשוט להתייעץ. כמובן שהכי טוב זה לדבר עם אוריין.
לא ראית אותי לאחרונה, כי עברתי לגלוש בדולפי.

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #11 ב- : מאי 20, 2008, 03:23:59 PM »
שלומי,
אני הייתי נזהר שלא לרדת לגלשן מתקדם מדי עבורך, זה עלול להיות מעצור גדול מדי שידפוק לך את ההנאה וההתקדמות בגלישה.
אתה יכול גם להכנס לאחד היצרנים (מוסה, אינטרסרף, בליץ, חני וכדומה) ופשוט להתייעץ. כמובן שהכי טוב זה לדבר עם אוריין.
אני יודע קצת פינות, אבל דווקא הצלחתי לזוז עם הגשלן הזה הצידה, ברור שעם גלשן יותר קטן יהיה יותר קל לזוז אבל אם אני יקח קטן מדי בשבילי
אני לא יסתדר איתו בחתירה, תפיסה, עמידה.. אז נראה לי שאני צריך יותר קטן, השאלה כמה יותר קטן!!!
וזקן, למה עברת לדולפי? הילטון הרבה יותר טוב...

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
« Reply #12 ב- : מאי 20, 2008, 04:30:07 PM »
שלומי,
אני יודע קצת פינות, אבל דווקא הצלחתי לזוז עם הגשלן הזה הצידה, ברור שעם גלשן יותר קטן יהיה יותר קל לזוז אבל אם אני יקח קטן מדי בשבילי
אני לא יסתדר איתו בחתירה, תפיסה, עמידה.. אז נראה לי שאני צריך יותר קטן, השאלה כמה יותר קטן!!!

אני מעריך, באינטואיציה, שאתה יכול עוד להמשיך את העונה על הנוכחי שלך, ורק עונה הבאה להחליף. אבל זאת כאמור רק הרגשה. אוריין יוכל לעזור יותר.
עברתי לדולפי כי החנייה נוחה לי שם יותר, החוף לא מסולע (נטחנתי לא פעם בהילטון צפון) והוא יחסית קל לעלייה לפיק מול הגלים (לעומת הילטון דרום) - יש מעלית באיזור המזח ואפילו אפשר לחזור רגלית. רמת הגלישה שלי נמוכה סך הכל כך שזה לא כל כך קריטי לי איך הגל נכנס. מן הסתם עוד אחזור להילטון (ביחוד בצפוניות חזקות).

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #13 ב- : מאי 20, 2008, 04:47:22 PM »
שלומי,

אני מעריך, באינטואיציה, שאתה יכול עוד להמשיך את העונה על הנוכחי שלך, ורק עונה הבאה להחליף. אבל זאת כאמור רק הרגשה. אוריין יוכל לעזור יותר.
עברתי לדולפי כי החנייה נוחה לי שם יותר, החוף לא מסולע (נטחנתי לא פעם בהילטון צפון) והוא יחסית קל לעלייה לפיק מול הגלים (לעומת הילטון דרום) - יש מעלית באיזור המזח ואפילו אפשר לחזור רגלית. רמת הגלישה שלי נמוכה סך הכל כך שזה לא כל כך קריטי לי איך הגל נכנס. מן הסתם עוד אחזור להילטון (ביחוד בצפוניות חזקות).
לא אני לא עם הסופט 7 פיט כבר עברתי ממזמן, עברתי ל5.11 שהשכרתי מאוריין שהוא אמר לי שזה רגיל ודווקא הסתדרתי עם זה בסדר,
אבל בכאל זאת אני מעדיף קצת יותר גדול.. ואז פעם אחרונה ניסיתי את ה6.4 וזה קצת גדול מדי!
פעם אחרונה שראית אותי הייתי עם ה5.11. ובקשר להילטון גם שם יש מעלית שלוקחת אותך ישר לגלים!

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #14 ב- : מאי 20, 2008, 08:48:46 PM »
עדיין צריך עצות אחים שלי!

מנותק guyms14

• Hero Member
    • דוא
« Reply #15 ב- : מאי 21, 2008, 01:14:33 AM »
אחי לך לאינטרסרף מוסא אוריאן הם כולם יעזרו לך להתאים גלשן מצוין