כתב נושא: תאורת לילה לגלישה  (נקרא 32253 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק orian

• Administrator
  • Hero Member
    • אתר הגלישה הטוב בישראל
תאורת לילה לגלישה
« ב- : פברואר 06, 2008, 12:27:11 AM »
בתקופה האחרונה אני עובד יחד עם פאר מהירוקים ועם עיריית תל אביב על תאורת ליילה לגולשים בחוף הים של תל אביב  בשביל שזה יהיה מוצלח אשמח לקבל כל חומר שיש בעניין תאורת לילה לגלישה אז בבקשה חפשו ברשת ותעלו לדיון כל מה שאתם מוצאים
תודה
במרכז טופסי נשמח לעזור בכל מה שקשור בגלישת גלים לפרטים 0504329001

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
בעניין: תאורת לילה לגלישה
« Reply #1 ב- : פברואר 06, 2008, 12:48:22 AM »
יאללה זקן לעבודה.. :D ;D ;)

מנותק אסיף(חדש)

• Hero Member
    • דוא
« Reply #2 ב- : פברואר 06, 2008, 01:33:47 AM »
בתקופה האחרונה אני עובד יחד עם פאר מהירוקים ועם עיריית תל אביב על תאורת ליילה לגולשים בחוף הים של תל אביב  בשביל שזה יהיה מוצלח אשמח לקבל כל חומר שיש בעניין תאורת לילה לגלישה אז בבקשה חפשו ברשת ותעלו לדיון כל מה שאתם מוצאים
תודה

יוזמה מבורכת !
אני אנסה למצוא חומר

מנותק MIXXIM

• Full Member
    • דוא
« Reply #3 ב- : פברואר 06, 2008, 01:36:14 AM »
ממה שקראתי באינטרנט
מומלץ לגלוש בליל ירח מלא
בחוף בעל קרקעית חולית ולא ריף 
עם קבוצה של חברים וללבוש חולצות בהירות(לבן יהיה טוב)
לא לגלוש  כשהים יכול להפתיע ולעלות במהרה
לאורך כל הסשן לדבר עם הקבוצה שגולשים איתה כדי שידעו איפה אתם

לגבי יצירת תאורה
שמעתי שבבת ים יש פרוז'קטורים על הים שמאירים בלילה
לא יודע אם זה עוזר ועד כמה אבל זה נשמע מעניין

מנותק אסיף(חדש)

• Hero Member
    • דוא
« Reply #4 ב- : פברואר 06, 2008, 01:46:20 AM »
http://search.icq.com/search/selected_img.php?q=surfing%20in%20the%20night&index=7&img_src=http://images.google.com/images?q=tbn:gLvJDeetnIkzkM:http://www.xarj.net/wp-content/gallery/nightsurfing/night-surfing02.JPG&title=night-surfing02.JPG&width=1200&height=796&size=84&url=www.xarj.net&tbn_width=150&tbn_height=100&url=http://www.xarj.net/wp-content/gallery/nightsurfing/night-surfing02.JPG&url_rf=www.xarj.net&site_url=http%3A%2F%2Fwww.xarj.net%2F2007%2Fnight-surfing%2F&q=surfing%20in%20the%20night

תמונות של סשן גלישה !

חח וMIXXIM גם אני קראתי את זה חח נכון יש תמונה של איזה מישהו וכתוב באנגלית ..
הוא אומר שיש סכנה לכרישים בלילה (כי הכרישים יוצאים בלילה לצוד לרוב) אבל בליל ירח מלא זה יותר בטוח ..

אגב מישהו גלש פה פעם בלילה עם ירח מלא ?!

מנותק rastot

• Full Member
« Reply #5 ב- : פברואר 06, 2008, 02:23:52 AM »

בצרפת יש כל שנה תחרות גלישה בלילה
               הם מאירים עם בלונים פורחים כך שהתאורה באה מלמעלה-אין על הצרפתים

מנותק visner_88

• Hero Member
    • דוא
« Reply #6 ב- : פברואר 06, 2008, 02:44:05 AM »
אני עשיתי נייט סשן בשדות ים פעם, לא בדיוק ירח מלא אבל זה אחד הנדירים
הייתה שם תאורה מהאולם אירועים אל הים ... היה אחלה בחלה
keep our oceans alive...

מנותק Turtle Master

• Full Member
« Reply #7 ב- : פברואר 06, 2008, 03:05:49 AM »
יש באשדוד בחוף גיל

מנותק בר מלכוב

• Hero Member
    • דוא
« Reply #8 ב- : פברואר 06, 2008, 03:41:56 AM »
כל הכבוד!!!!
אני מקווה שזה יצא לפועל :)

מנותק guyms14

• Hero Member
    • דוא
« Reply #9 ב- : פברואר 06, 2008, 04:09:15 AM »

בצרפת יש כל שנה תחרות גלישה בלילה
               הם מאירים עם בלונים פורחים כך שהתאורה באה מלמעלה-אין על הצרפתים
אצלנו זה יהיה אותו דבר רק עם ערבי וערמה של בלוני אליום

מנותק מור

• Sr. Member
« Reply #10 ב- : פברואר 06, 2008, 04:29:31 AM »
תשמעו זה גם קצת סיפור תיראו בנתניה יש בחוף האמצע פרוזקטורים עם אור לבן שזה מאיר יותר חזק ויותר רחוק מאור צהוב ויש שם בערך 12 פרוזקורים הגדולים האלה אתם יודעים אני ניכנסתי שם פעם בלילה אבל זה לא כזה מאיר לפי דעתי כדי שתיהיה תאוריה סבירה צריך איזה 50 לפחות

מנותק אסיף(חדש)

• Hero Member
    • דוא
« Reply #11 ב- : פברואר 06, 2008, 05:09:33 AM »
תשמעו עם עושים תאורה כאזות בהילטון של פרוזקטורים זה צריל לצאת טוב .. כי המסלול גשר הזה ליד הילטון ממש קרוב למים , כי להילטון בקושי יש רצועת חוף ככה שהפיק לא רחוק מאיפה שהיו הפרוזקטורים וגם הילטון מוקף משני הצדדים וגם יש לו את שני השוברים למעלה ככה שהוא מוקף מכל כיוון ואפשר להאיר הכל , הבעיה היא לא לסנוור את הגולשים , שהם יוכלו לראות שהם על הגל כי הם יהיו מול הפנסים

מנותק orian

• Administrator
  • Hero Member
    • אתר הגלישה הטוב בישראל
« Reply #12 ב- : פברואר 06, 2008, 05:01:53 PM »
http://search.icq.com/search/selected_img.php?q=surfing%20in%20the%20night&index=7&img_src=http://images.google.com/images?q=tbn:gLvJDeetnIkzkM:http://www.xarj.net/wp-content/gallery/nightsurfing/night-surfing02.JPG&title=night-surfing02.JPG&width=1200&height=796&size=84&url=www.xarj.net&tbn_width=150&tbn_height=100&url=http://www.xarj.net/wp-content/gallery/nightsurfing/night-surfing02.JPG&url_rf=www.xarj.net&site_url=http%3A%2F%2Fwww.xarj.net%2F2007%2Fnight-surfing%2F&q=surfing%20in%20the%20night

תמונות של סשן גלישה !

חח וMIXXIM גם אני קראתי את זה חח נכון יש תמונה של איזה מישהו וכתוב באנגלית ..
הוא אומר שיש סכנה לכרישים בלילה (כי הכרישים יוצאים בלילה לצוד לרוב) אבל בליל ירח מלא זה יותר בטוח ..

אגב מישהו גלש פה פעם בלילה עם ירח מלא ?!
לא עובד הקישור
במרכז טופסי נשמח לעזור בכל מה שקשור בגלישת גלים לפרטים 0504329001

מנותק Naama

• Full Member
« Reply #13 ב- : פברואר 06, 2008, 10:31:54 PM »
נשמע ענק... ! :D

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
« Reply #14 ב- : פברואר 06, 2008, 11:06:46 PM »
תודה

אוריין,
כבר דיברנו על זה בשעתו.
צריך למקם את התאורה על השוברים, רצוי במקום שהוא קטן יחסית ברדיוס התאורה, למשל להאיר את גורדון מצד המרינה.
התאורה חייבת לבוא מאחור לכייון החוף כדי שלא לסנוור, ובמקרה האמור לעיל, ניתן למקם שרשרת תאורה שתאיר בניצב וכך תכסה שטח נרחב יותר.

הצעתי בשעתו את רעיון המדחנים.

הרי זה לא הגיוני להאיר כל יום ובכל שעה את הים באיזור מסוים, צריך מנגנון הפעלה וכיבוי של התאורה.
במידה ועלות החשמל ממומנת ע"י גורם כלשהו, מספיק לנו מתג הפעלה שמספק שעה או שעתיים רצופות של הפעלה בכל לחיצה.

במידה ויש בעיה לסבסד את עלות החשמל, שאפילו ניתחתי כזכור לי, כמה קילווואט חשמל זקוקים וכדומה, אז אפשר באמצעות שליחת SMS בעלות מסוימת להפעיל את התאורה. למשל, גולש יכול לשלוח SMS למספר מסוים, ובהודעה לציין את שעת ההפעלה. הגולש יחויב בעלות כלשהיא (חצי שקל, שקל משהו כזה) אשר תשמש להפעיל את הפנסים בשעה היעודה או במידה והם כבר נתבקשו לשעה היעודה הוא לא יחויב או יקבל זכות הפעלה לשעה אחרת או מנגנון מתוחכם עוד יותר של חלוקת העלות בין מספר מזמינים.

מנותק חן הלוי

• Hero Member
« Reply #15 ב- : פברואר 07, 2008, 02:14:15 AM »
זקן, מי יממן את כל זה? זה נשמע קצת מופרך...

מנותק אסיף(חדש)

• Hero Member
    • דוא
« Reply #16 ב- : פברואר 07, 2008, 02:18:43 AM »
תודה

אוריין,
כבר דיברנו על זה בשעתו.
צריך למקם את התאורה על השוברים, רצוי במקום שהוא קטן יחסית ברדיוס התאורה, למשל להאיר את גורדון מצד המרינה.
התאורה חייבת לבוא מאחור לכייון החוף כדי שלא לסנוור, ובמקרה האמור לעיל, ניתן למקם שרשרת תאורה שתאיר בניצב וכך תכסה שטח נרחב יותר.

הרי זה לא הגיוני להאיר כל יום ובכל שעה את הים באיזור מסוים, צריך מנגנון הפעלה וכיבוי של התאורה.
במידה ועלות החשמל ממומנת ע"י גורם כלשהו, מספיק לנו מתג הפעלה שמספק שעה או שעתיים רצופות של הפעלה בכל לחיצה.

במידה ויש בעיה לסבסד את עלות החשמל, שאפילו ניתחתי כזכור לי, כמה קילווואט חשמל זקוקים וכדומה, אז אפשר באמצעות שליחת SMS בעלות מסוימת להפעיל את התאורה. למשל, גולש יכול לשלוח SMS למספר מסוים, ובהודעה לציין את שעת ההפעלה. הגולש יחויב בעלות כלשהיא (חצי שקל, שקל משהו כזה) אשר תשמש להפעיל את הפנסים בשעה היעודה או במידה והם כבר נתבקשו לשעה היעודה הוא לא יחויב או יקבל זכות הפעלה לשעה אחרת או מנגנון מתוחכם עוד יותר של חלוקת העלות בין מספר מזמינים.

כן זה רעיון טוב .. הבעיה בגורדון שרק בסערות יש בו גלים , ובכל הימים שיהיה פחות ממטר לא יהיה טוב לגלוש בו..וגם ידוע שלא טוב לגלוש בלילה בסערות ככה שרוב הזמן לא יכלו לגלוש בגורדון ..
לעומת זאות הילטון זה חוף מתאים , מכיוון שהגלים בו יותר גבוהים והוא מוקף מכל הצדדים במקומות שבהם ניתן לשים מנורות !
הבעיה היחידה שהחוף הוא גדול אבל לא נורא אפשר להאיר את אזור הפיק ולאורך שלו עד המרינה ואת הריף למטה אין סיבה ממש להאיר ..
אבל זה רק במידה ויחסכו בחשמל .. ברור שעדיף להאיר את הכל

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
« Reply #17 ב- : פברואר 07, 2008, 02:43:11 AM »
זקן, מי יממן את כל זה? זה נשמע קצת מופרך...

תחזור לתחילת השרשור. אוריין אמר שהוא עובד על הנושא עם עיריית תל אביב. בטח לא היתה כוונתו לקבל תמיכה מוסרית ומורלית מחולדאי ...

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #18 ב- : פברואר 07, 2008, 02:58:06 AM »
תודה

אוריין,
כבר דיברנו על זה בשעתו.

כן זה רעיון טוב .. הבעיה בגורדון שרק בסערות יש בו גלים , ובכל הימים שיהיה פחות ממטר לא יהיה טוב לגלוש בו..וגם ידוע שלא טוב לגלוש בלילה בסערות ככה שרוב הזמן לא יכלו לגלוש בגורדון ..
לעומת זאות הילטון זה חוף מתאים , מכיוון שהגלים בו יותר גבוהים והוא מוקף מכל הצדדים במקומות שבהם ניתן לשים מנורות !
הבעיה היחידה שהחוף הוא גדול אבל לא נורא אפשר להאיר את אזור הפיק ולאורך שלו עד המרינה ואת הריף למטה אין סיבה ממש להאיר ..
אבל זה רק במידה ויחסכו בחשמל .. ברור שעדיף להאיר את הכל
אסיף צודק עדיף בהילטון..
גם בגורדון וגם בהילטון יש מקום לשים מנורות, אז כבר עדיף בהילטון...

מנותק עמרי

• Jr. Member
  • **
    • www.boarderline.co.il
« Reply #19 ב- : פברואר 07, 2008, 03:00:39 AM »
בבת ים התאורה באה מיכוון החוף וזה לא מסנוור רק לא את מי שחותר למטה לפעמים.
ודבר שני אם עושים אז לעשות בהילטון או טופסי כי זה חופים סגורים ולא צריך יותר מדי אור בשביל להאיר את החופים האלה ואם זה יעלה כסף לא נראה לי שאנשים יבואו לגלוש שם.
אבל בכללי אחלה רעיון מתאים ביותר אני אישית לא גולש בבת ים כי זה רחוק (בזמן הצבא הייתי גולש שם כי חייבים עד שיוצאים ויש גלים)
בורדרליין תל אביב - 03-5440164
בורדרליין הרצליה - 09-9577379
בורדרליין קניות שבעת הכובים - 09-9576280
בורדרליין גראז - 09-9549404
בורדרליין הוד השרון - 09-7735523
www.boarderline.co.il