כתב נושא: שלום אני חדש....  (נקרא 9353 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק danieli

• Newbie
  • *
    • דוא
שלום אני חדש....
« ב- : ינואר 05, 2008, 01:38:10 AM »
לצערי אני עוד מעט בן 25 והתחלתי לפני כמה חודשים לגלוש והולך בסדר
רציתי כמה טיפים ממכם תיזהרו שאלות של טירון
1איך אני בורח מגל גדול שתמיד מחזיר אותי 5 מטר אחורה ואני לא מתקדם זאת אומרת ניסתי לצלול הוא הופך אותי במים ניסתי כזה להוריד את הגלשן ם הברך קיבלתי מכה לפנים תסבירו לי איך בבקשה
2 בים גבוה פשוט אין לי ביטחון לא מצליח לזוז מטר מפחד להיכנס עמוק כי זה בלאגן לצאת אחרי זה  וגם שאני חותר מנסה לעשות משהו אני לא זז לשום מקום
שוב תודה מצטער בקשר לשאלות

מנותק roey121

• Sr. Member
בעניין: שלום אני חדש....
« Reply #1 ב- : ינואר 05, 2008, 01:45:17 AM »
דבר ראשון אחי כמו שאמרת אתנ מתחיל וכל אחד כמוך יפחד מגלים גבוהים
תתחיל בימים נמוכים עד שתיראה שאתה שולט ותתחיל לעבור לגלים גבוהים
תיכנס לאתר אינטר סרף ותראה את הים במצלמת ועם הוא יותר מדי גבוה על תילך
ותראה שעם הזמן אתה תישתפר ותראה שאתה אל תפחד ;)
גם לי זה היה דרך הגב בהתחלה

מנותק danieli

• Newbie
  • *
    • דוא
« Reply #2 ב- : ינואר 05, 2008, 02:15:07 AM »
תודה אחי
תן עצה איך אני בורח מגל גדול שמעיף אותי איזה 5 מטר אחורה איך אתם צוצלים מתחת לגל מבלי שהוא מעיף אותכם?
ניסתי לעשות את מה שכולם עושים באים לחלק הקדמי של הגלשן וצולים מתחת
חטפתי את הגלשן לשיניים (:

מנותק עידו שמו!

• Newbie
  • *
« Reply #3 ב- : ינואר 05, 2008, 02:34:31 AM »
גבר זה לא פשוט להסביר בפורום איך עושים את כל הדברים האלא. . .
צריך ממש להדגים
לפי דעתי אם אתה באמת חושק בגלישה וזה תחביב שבחרתה להמשך החיים (כי מי שניכנס לזה לא יוצא) חחח
אז תיקח לך שיעור או שתיים עם מורה פרטי זו לא בושה.
תברר באיזור מגורים שלך מי יש שמלמד טוב והוא יתצן לך את הבסיס ב 2 שיעורים תאמין לי
אני גם מלמד גלישה אבל בחיפה זה רחוק לך חחחח אבל היו לי 2 תלמידים בניי 37 והם לא כל כך האמינו שהם יצליחו וזה היה בקיץ היום אנחנו באמצע החורף ושניהם גולשים בקוסטה ריקה =]

מנותק michael

• Sr. Member
    • דוא
« Reply #4 ב- : ינואר 05, 2008, 02:38:47 AM »
ברוך הבא !

• Newbie
  • *
« Reply #5 ב- : ינואר 05, 2008, 04:36:01 AM »
פשוט אל תתביש ותשאל אנשים במים  או לפני שאתה נכנס שיראו לך על ייבש אך לעשות דאק דיייב ואך לתפוס גל
זה לא בושה לשאול וזה גם לא עולה כסף

מנותק M

• Full Member
« Reply #6 ב- : ינואר 05, 2008, 04:38:38 AM »
לצערי אני עוד מעט בן 25 והתחלתי לפני כמה חודשים לגלוש והולך בסדר
רציתי כמה טיפים ממכם תיזהרו שאלות של טירון
1איך אני בורח מגל גדול שתמיד מחזיר אותי 5 מטר אחורה ואני לא מתקדם זאת אומרת ניסתי לצלול הוא הופך אותי במים ניסתי כזה להוריד את הגלשן ם הברך קיבלתי מכה לפנים תסבירו לי איך בבקשה
2 בים גבוה פשוט אין לי ביטחון לא מצליח לזוז מטר מפחד להיכנס עמוק כי זה בלאגן לצאת אחרי זה  וגם שאני חותר מנסה לעשות משהו אני לא זז לשום מקום
שוב תודה מצטער בקשר לשאלות

אחי תתחיל עם זה שאם אתה רואה שאבוד לך לגמרי לעבור את הגל בלי לצלול מתחתיו עם הגלשן (הוא כבר נסגר עליך) תנטוש תגלשן ותצלול עמוק לקרקעית... יכול להיות שמורה יעזור לך ללמוד תבסיס.. למרות שאני לא חושב שזה קריטי שיהיה לך מורה.. אני אישית למדתי מגולשים אחרים שישבו לידי... יום אחד ראיתי שאני לא יודע לעשות דאק דייב (הדבר הזה שראית שאנשים עושים שהם מכניסים תחרטום למים ועוברים מתחת לגל), אז שאלתי גולש אחד טוב שראיתי איך עושים את זה והוא הסביר לי בדיוק... ומשם זה רק עניין של זמן עד שתבין בדיוק...  תאמין לי זה עובד.. אל תכנס בימים גבוהים מדי למה סתם תאכל מים וזה יוריד לך תבטחון.. לי זה ממש הוריד את הביטחון..

מנותק danieli

• Newbie
  • *
    • דוא
« Reply #7 ב- : ינואר 05, 2008, 08:05:35 PM »
דבר ראשון תודה חברים
דבר שני לקחתי איזה 5 שעורים בריף כבר ואז התחלתי לגלוש
דווקא את זה לא לימדו אותנו איך אתה מסתדר שיש ים סוער וגבוה ואיך בורחים מגלים גבוהים
מקווה שיהיה ים טוב שבוע הבא זה
בעיה שאתה בגיל הזה ויש לך עבודה ואתה עוד מעט מתחיל ללמוד
מעצבן
שוב תודה רבה לכם
אשמח לקבל עוד טיפים

מנותק roey121

• Sr. Member
« Reply #8 ב- : ינואר 05, 2008, 09:37:25 PM »
דבר ראשון שאתה נכנס למים תתתחיל ללכת ברגל(עם זה חוף עם חול)
עד מתי שאתה כבר לא יכול לעמוג או עד איפה שאתה רואה שהגלים הגדולים מתפרקים וז תתחיל לחתוד שכב על הגלשן כמו שצריך
וותחיל לחתור ועם אתה רואה שגל גדול מתקרב פדוט תחזיק את הגלשן בצדדיים תן לו דחיפה ואז עם הברך עם הרגל החזקה תלחץ על הגלשן ותראה איךא תה תעבור
על תשחבו שתעבור על הפעמים ההראשונות זה יקח כמה פעמים טובות בים
ומקסימום תתחיל עם שני רגלים תרד מתחת לגל ותלחץ עם שי הרגלים ככה בטו תעבור

מקווה שעזתרי ועם אתה צריך עוד עצות על תתבייש :D

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
« Reply #9 ב- : ינואר 06, 2008, 12:17:08 AM »
לא תיארת את הגלשן שלך. אני למשל עם סופטבורד (גם אני מתלמד ותו לא) ואין מצב לבצע DUCK DIVE עם סופטבורד.

אפשר לחלופין לנסות TURTLE ROLL שזה להתהפך עם הגב למטה ולהפוך את הגלשן מעליך כאשר אתה מחזיק אותו חזק עם הידיים והרגליים. מנסיוני, זה נחמד לעבור ככה את השבירה אבל קשה לחזור למצב שכיבה וכך מתבזבז זמן והגל הבא מגיע.

גיליתי שלצלול לפני הגל כאשר אני מוריד ביד אחת את החרטום של הסופטבורד לעתים זה  אפקטיבי עבורי. אבל האמת, הכי טוב זה לחכות להפוגה קלה בין ההתקפות ולחתור ל-LINEUP כמה שיותר מהר.

מציע לך לתרגל DUCK DIVE קודם כל על יבש, דהיינו: בלי שיש לך גל נשבר מולך אלא בים שקט.

מנותק Extreme_Surfer

• Hero Member
« Reply #10 ב- : ינואר 06, 2008, 12:30:49 AM »
הדברים שנאמרו פה נכונים חוץ מפרט אחד אם אתה עם גלשן ובא אלייך גל גבוה בחיים אל תנטוש את הגלשן
אפילו עדיף שתחזיק את הגלשן בהתחלה והוא יעוף לך מעוצמת הגל מאשר שככה פשוט תשחרר אותו
עכשיו אתה שואל את עצמך למה
התשובה היא שיכול להיות שיש אנשים שעומדים מאחוריך או אנשים שגולשים על הגל באותו רגע והגלשן עלול לעוף עליהם ולגרום להם לפציעות קשות!!!
אני בעצמי הייתי עושה את זה פעם עד שגולש התעצבן והעיר לי על זה...
אבל חוץ מזה, ברוך הבא ובהצלחה  8)

~Surf 4 Life~

מנותק עדידהXD

• Full Member
  • i give you my heart
« Reply #11 ב- : ינואר 06, 2008, 01:01:32 AM »
ברוכה הבאה...

לא קראתי מה כולם אמרו.. [אין לי כח..XD]

אבל בקשר לגלים הגבוההים.. תתחיל להיכנס בים נוך ואחר כך כשאתה שולט כנס בגבוהה..

חוצמזה אין לי הרבה מה להגיד.. גמאני בשלב המתחילים..D: ;D
:)

מנותק amirgal

• Hero Member
    • דוא
« Reply #12 ב- : ינואר 06, 2008, 01:42:57 AM »
ברוכה הבאה...

לא קראתי מה כולם אמרו.. [אין לי כח..XD]

אבל בקשר לגלים הגבוההים.. תתחיל להיכנס בים נוך ואחר כך כשאתה שולט כנס בגבוהה..

חוצמזה אין לי הרבה מה להגיד.. גמאני בשלב המתחילים..D: ;D

הוא בן אחותיה

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #13 ב- : ינואר 06, 2008, 01:53:24 AM »
אם לא לימדו אותך דק דייב בשיעורים, אז אני מציע שתיקח עוד שיעור שילמדו אותך את זה או שתשאל אנשים בים או חברים שלך שגולשים, אבל עד שתלמד את זה שמע לי דרך טובה היא תשכב על הגלשן ותחזיק את הגלשן בצדדים ותיכנס בגל עם החרטום זה בטוח לא יהפוך אותך אתה תישאר שוכב על הגלשן ואולי תזוז איזה מטר אחורה, דרך אגב עם אתה עם סופטבורד אי אפשר לעשות את הדק דייב, בהצלחה אחי וברוך הבא!!! ;)

מנותק מור

• Sr. Member
« Reply #14 ב- : ינואר 06, 2008, 09:00:22 PM »
לא קראתי הכל אבל ממה שקראתי לסיכום.:
1. בחיים אל תעזוב את הגלשן זה מסוכן יותר מידי
2. כמו שהזקן והים אמר תתהפך על הגב עם הגלשן.
3. אל תיכנס בים גבוה עדיין חכה עוד חודש חודשים אחי תלמד תיהיה יציב ועם תרגיש יציב והכל תיכנס בהדרגה ליותר ויותר גבוה
בהצלחה בהמשך:]

מנותק ExtremeBoy

• Full Member
    • דוא
« Reply #15 ב- : ינואר 07, 2008, 12:47:04 AM »
אתה כבר בגיל שגם ככה אני בטוח שאתה לוקח תגלישה כתחביב ועניין של הנאה בלבד ולא מחפש מזה קריירה (כמו שיש אנשים בגיל ההתבגרות שהם רואים את זה שונה) אז ככה שאל תנסה לקפוץ ישר ולהגיע מהר לרמות הגבוהות לך עם זה לאט לאט כשאתה רואה שיש ים סבבה לא גבוה מדי לא מבולגן מדי לך לים אחרי/לפני העבודה תעשה אפילו סיישן של שעה נגיד ואז תעזוב ככה אם אתה משקיע ככה לאורך זמן אתה תגיע בצורה יותר בטוחה ויותר טובה לרמה גבוהה יותר, ים גבוה גם אם חס וחלילה קורה לך משהו לא נעים יהיה לך פחד בגוף להכנס שוב.
בקשר לדק דייב עניין של נסיונות ולאכול מים ולספוג את כל הסבל אבל לאט לאט אתה לומד ומסתדר
ושוב כמו שאמרו אל תעזוב גלשן אפעם יכול להכנס בך, בגולש, יש מצב סתם גלשן בגלשן וזה נזק של רכוש אבל במקרה שזה במישהו זה יכול להגמר גם במצבים לא נעימים.
לגלוש זה לנוע על אנרגיה טהורה של הטבע

מנותק bobi

• Full Member
    • דוא
« Reply #16 ב- : ינואר 07, 2008, 03:23:06 AM »
וואו בטח אתה כבר לא תגיע להודאה שלי מרוב כל זה אבל לכל מיקרה.. אחי קודם כל המון הצלחה ותאמין לי שגלישה זה פשוט איי אפשר להסביר פשוט מדהים.. אין תיאור.. עכשיו שמע אתה בחלק הקשה ולחלק מהאנשים לא מעניין אני לא יודע אני נהנתי גם כשבקושי  ידעתי לחתור. אבל בכל מיקרה כל אחד יגיד לך זה רק ענין של זמן. עכשיו לגבי הצלילה מיתחת לגל זה ניקרע דק דייב. זה קצת לא תואם לי כי אם אתה רוצה לילמוד ליגלוש מהר וטוב בצורה נכונה אתה חייב גלשן גדול ארוך ועבה.. איתו ליצלול זה קצת קשה אחי  אני פשוט הייתי מחזיק את הגלשן וצולל אם הגוף בהתחלה ווידיתי שאין אף אחד מאחורה. העיקר אל תוותר שמע לגביי גובה הגלים כולם פוחדים בהתחלה.. אבל זה רק בראש. תתחיל  בגלים נמוכים יחסית ותיתקדם רק לא לוותר.. לילמוד לגלוש לוכח  זמן..

מנותק danieli

• Newbie
  • *
    • דוא
« Reply #17 ב- : ינואר 07, 2008, 11:40:32 PM »
חברה תודה אתם ממש ממש נחמדים
היום הייתי בחוף תל ברוך לא הלך לי משהו אבל אין יאוש
לגבי הדאק דייב לא ממש הבנתי כי אני גם לא עושה את זה נכון פעם אחרונה שניסתי לעשות חטפתי מהגלשן שלי פיצוץ לפנים
ועוד שאלה מעצבן שאני מיתקשר לסרף ריפורט ואני לא ממש יודע מתי לי כדי ללכת
אין לי בעיה לקחת זאת אומרת לנסות לקחת גלים גבוהים אבל אני צריך ים לא גבוה אין לי ביטחון להיכנס לעומק
גם החתירה שלי לא משהו

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #18 ב- : ינואר 08, 2008, 12:54:47 AM »
שמע אחי עצה טובה, שאתה מתקשר לסרף ריפורט (דרך אגב יש דרך לעקוף את זה... חח) כדאי לך ללכת מתי שהוא אומר גובה ברך בשביל ללמוד טוב, מותן מקסימום כי זה כבר מתחיל להיות גבוה למתחילים, וגם אם אתה שומע שיש משהו נמוך אני ממליץ לך ללכת לשפר את החתירה (כי לפי מה שאתה אומר אתה צריך לשפר), תעשה כל הזמן חתירות ותתאמן על שינוי מצבים (מישיבה לשכיבה וכו'..), ותשמע לי למרות שמן הסתם אתה חושב שזה מעפן ללכת ביום נמוך אז תדע שזה ממש משפר ושתגיע לימים טובים אתה תראה שזה עזר... בהצלחה אחי... ;)

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #19 ב- : ינואר 08, 2008, 12:55:54 AM »
שאמרתי לעקוף התכוונתי לפתיחה... :D