כתב נושא: תיקון גלשנים בצפון  (נקרא 11813 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק kafkafon

• Newbie
  • *
    • דוא
תיקון גלשנים בצפון
« ב- : ינואר 01, 2008, 10:37:40 PM »
שלום לכולם

לפני כחודש פיצצתי את הגלשן ואתם בטח יודעים ,מנסיון, שזה בלתי נמנע ולא כול כך נורא במיוחד שיש עוד גלשן בבית. אבל איפה הבעיות מתחילות? 1. אין גלשן נוסף בבית 2.אין איפה לתקן את הגלשן אם אתה גר בצפון.

אז שבועיים חפשתי בכל הפורומים וכד'. יש בחור אחד מחיפה שקבלתי המלצה לגביו רק הבעיה שלא הצלחתי לתפוס אותו.
חטפתי קריזה והחלטתי להתמקצע בנושא!
קצת רקע מקדים: אני גולש 20+, גלשתי 5 שנים רצופות בחו"ל ויש לי ניסיון של 3 שנים בתיקון גלשנים.

אז.... שבועיים שלמים תרגלתי שוב את כל טכניקות התיקונים הקיימים. קראתי ים בחומר, קניתי חומרים מהטובים ביותר, ניסיתי וניסיתי המון עד שהגעתי לרמה תיקון מטורפת. תאמינו לי, אני בקטעים הללו פרפקציוניסט ולכן כשאני אומר מושלם אני מתכוון לזה!

חוץ מצביעה, אני יכול לתקן כל פיצוץ שיש ולהתחייב לתקן תוך שבוע. אני מכיר את המחירים בחוץ ואני חושב שהם מוגזמים ולכן אני לא מתכוון לבקש יותר מדי, באמת מה שמגיע בכדי שהגלשן יצא סבבה ושאתם תהיו מבסוטים ותחזרו שוב.

אני ממוקם בנהריה ולכן השירות שלי תקף לכל מי שמעוניין להגיע לנהריה. אם אתם מעונינים ליצור קשר אתם מוזמנים לשלוח לי מייל.

בינתיים תשמרו על הגלשנים שלכם ואף פעם אל תכניסו שעווה בכדי לסתום פיצוץ!

מנותק Extreme_Surfer

• Hero Member
בעניין: תיקון גלשנים בצפון
« Reply #1 ב- : ינואר 01, 2008, 11:19:13 PM »
למה לא לשים שעווה בשביל לכסות פיצוץ? 0.o

~Surf 4 Life~

מנותק visner_88

• Hero Member
    • דוא
« Reply #2 ב- : ינואר 01, 2008, 11:53:22 PM »
למה לא לשים שעווה בשביל לכסות פיצוץ? 0.o
למה?!?!!?! אולי כי זה חרה של דבר זה לא אוטם בשיט ואח"כ זה סתם סיפור להוציא את זה שעושים את התיקון ... תשימו רק את הנייר כסף הזה ומקבלים את זה בחינם בכל מקום...
keep our oceans alive...

מנותק kafkafon

• Newbie
  • *
    • דוא
« Reply #3 ב- : ינואר 03, 2008, 11:58:01 PM »
בשעווה יש שמנים, שמנים אלו כתוצאה מהתחממות ובכלל כתוצאה מהמגע עם הקצף גורמים לקצף לספוג מעט שמנים. אלו יוצרים שכבת בידוד ולא מאפשרים לפוליאסטר להתפס. כתוצאה מכך כאשר מתקנים פיצוץ שנמרח בשעווה יש לקלף את כל השטח שהיה במגע עם השעווה. אין שום דרך להמיס את השעווה בלי לפגוע בקצף או בעמידות של הגלס הקיים! לכן כל נייר דבק חזק שעמיד במים יהיה עדיף מאשר שימוש בשעווה!!!!!

מנותק Extreme_Surfer

• Hero Member
« Reply #4 ב- : ינואר 04, 2008, 12:14:17 AM »
וואלה אחי נשמע כמו הסבר מקצועי תודה על ההסבר ודבר שני לפי הדיבור שלו חברים הוא נשמע לי אחד שבאמת מבין בזה שווה לתקן אצלו...

~Surf 4 Life~

מנותק MIXXIM

• Full Member
    • דוא
« Reply #5 ב- : ינואר 04, 2008, 06:31:06 AM »
חבל שאתה לא מתקן באיזור חיפה....

• Full Member
    • דוא
« Reply #6 ב- : ינואר 04, 2008, 04:27:40 PM »
זה ידוע ... אני גם מעסק בזה דיי הרבה.... ומתקן לבד את הגלשנים שלי.....בכל מקרה השעווה נמסה ונפגת בקצף ככה שבאים לתקן לך את הפיצוץ זה או לא נתפס בגלל זה עדיף אפילו לחתוך מהקצף מה המשגדיל את החור... אבל לפחות תופס כמו שצריך....שימו נייר כסף.....

מנותק M

• Full Member
« Reply #7 ב- : ינואר 05, 2008, 04:55:29 AM »
ציטוט של:  link=topic=2933.msg15022#msg15022 date=1199431660
זה ידוע ... אני גם מעסק בזה דיי הרבה.... ומתקן לבד את הגלשנים שלי.....בכל מקרה השעווה נמסה ונפגת בקצף ככה שבאים לתקן לך את הפיצוץ זה או לא נתפס בגלל זה עדיף אפילו לחתוך מהקצף מה המשגדיל את החור... אבל לפחות תופס כמו שצריך....שימו נייר כסף.....

אחי הסברת עכשיו בדיוק מה שכיפכופון הסביר.....

וואי אחי באמת אם היית ממוקם במרכז הייתי בא אליך לנסות את השירות שלך אבל אתה גר ממש ממש רחוק ממני
אני ימליץ עליך לחברים בצפון תשלח לי בפרטי את הפלא שלך אם אתה יכול

מנותק guyms14

• Hero Member
    • דוא
« Reply #8 ב- : ינואר 05, 2008, 05:28:24 AM »
אתה עושה את זה בתור מקצוע ראשי...??
או בעצם סוג של תחביב שהפכת אותו למקצוע...
למה אז אתה יכול לעשות הסעה של כמה גלשנים מהמרכז ולקחת על זה כסף או מאיזור חיפה

מנותק kafkafon

• Newbie
  • *
    • דוא
« Reply #9 ב- : ינואר 08, 2008, 08:39:44 PM »
דבר ראשון אני רוצה להגיד תודה רבה על התגובות.
עכשיו אני יגיב קצת לגבי השאלות שהעלו.
כל מי שמתעסק בתחום עשיית/תיקון גלשנים נחשף לחומרים מסרטנים בטירוף! האבק של הפוליאסטר נספג בריאות ויכול להביא לסרטן ריאות. כלומר ההתעסקות עם פוליאסטר זה כמו להתעסק באסבסט!. אומנם עם ציוד נכון ועבודה בכמויות קטנות ניתן להקטין את ההשפעות.
בעקרון אני לא בחרתי בזה בתור עיסוק מרכזי מאחר ושוק הגלישה בארץ כבר מפוצץ וגם מאחר וזהו ההרגל היחיד שאני מחזיק מעל ל20 שנה. אני גולש כמעט כל פעם שיש גלים וזה מספק. הכי מעצבן אותי זה האחזקה של הגלשנים בארץ ולכן הצעתי את שירותי כאן בפורום. אין לי שום עניין להפוך את זה לעסק אלא שירות. אם חברים מחיפה, קריות מעונינים לקפוץ לנהריה (נסיעה של 30 שעה) ולקבל יחס אישי וטיפול מקצועי במחיר סבבה, אני לא רואה סיבה טובה יותר מאשר לנסוע לת"א או לחיפה ולחכות איזה שבועיים ולשלם ים בכסף בשביל תיקון גלשן. אני אישית לא מצאתי בעיה לנסוע לחיפה ולתקן את הגלשן לו רק הייתי תופס את הבחור....

בסיכמו של דבר, ממולץ לקנות כיסוי טוב לגלשן ובכך לצמצם פגיעות אבל אין מה לעשות ויהיו פיצוצים כי אחרת לא תהיה תחלופת גלשנים בשוק ואז כל התעשיה תעלם. יש לכם פיצוץ, שימו נייר דבק ובהזדמנות תתקנו אותו כמו שצריך, פיצוץ מוזנח מתפשט ובאיזורים קריטים יכול להביא לסדקים ואף שבירות רציניות לכן שווה לשים לב ולעשות ממאמץ קטן.

תהנו במים

מנותק ofir

• Newbie
  • *
« Reply #10 ב- : ספטמבר 17, 2008, 12:10:15 AM »
שלום לכולם

פעם ראשונה בים (פורום)
יש לכם מושג היכן אפשר לתקן גלשנים באזור חדרה ?  ומיקצועי !!
וגם, שאלה מיקצועית :
האם תיקון הגלשן (חור/פיצוץ) נעשה ע"י נוסחה קבועה של תערובת חומרים (איטום) בלי קשר לדגם הגלשן והשנתון ?

לטיפולכם אודה .....

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
« Reply #11 ב- : ספטמבר 17, 2008, 01:40:26 AM »
שלום לכולם

פעם ראשונה בים (פורום)
יש לכם מושג היכן אפשר לתקן גלשנים באזור חדרה ?  ומיקצועי !!
וגם, שאלה מיקצועית :
האם תיקון הגלשן (חור/פיצוץ) נעשה ע"י נוסחה קבועה של תערובת חומרים (איטום) בלי קשר לדגם הגלשן והשנתון ?

לטיפולכם אודה .....
קודם כל ברוך הבא...
ברור שיש קשר לדגם הגלשן, אם הגלשן מפיברגלס אז מתקנים עם חומר של פיברגלס ואם זה מאפוקסי אז עם אפוקסי..
ואם אתה רוצה יש את אינטרסרף בת"א ואולטרה וייב בהרצליה- הכי קרוב שאני מכיר לחדרה אבל לא יודע אולי יש אפילו בחדרה..

מנותק tough guy

• Hero Member
  • I'm going in for the kill
    • דוא
« Reply #12 ב- : ספטמבר 17, 2008, 04:01:23 AM »
יש אפשרות גם לתקן את זה לבד נכון? כאילו זה לא אמור להיות כזה סיפור  אלא אם כן זה משהו גדול נכון?!
Some are like water, some are like the heat
Some are a melody and some are the beat

מנותק אסף

• Hero Member
« Reply #13 ב- : ספטמבר 17, 2008, 07:19:58 PM »
יש אפשרות גם לתקן את זה לבד נכון? כאילו זה לא אמור להיות כזה סיפור  אלא אם כן זה משהו גדול נכון?!

אחי אני מתקן את שלי לבד... אם תרצה אני יכול לכתוב פה בפורום איך מתקנים.
To LIVE IS to SURF

מנותק tough guy

• Hero Member
  • I'm going in for the kill
    • דוא
« Reply #14 ב- : ספטמבר 18, 2008, 07:00:29 PM »

אחי אני מתקן את שלי לבד... אם תרצה אני יכול לכתוב פה בפורום איך מתקנים.

וואלה, אם לא אכפת לך יהיה נחמד איזה מדריך קטן
Some are like water, some are like the heat
Some are a melody and some are the beat

מנותק אסף

• Hero Member
« Reply #15 ב- : ספטמבר 18, 2008, 07:33:29 PM »
טוב דבר ראשון יש לך את המדריך בטופסי לתיקון גלשן, כנס ללימודים ואז איך לתקן גלשן. כעיקרון זה לא בעיה אתה צריך כמה חומרים: פוליאסטר נוזלי (מעורבב כבר עם מאיץ), מקשה לפוליאסטר, בד פיברגלאס, ואם אתה יכול להשיג אז מיקרו בלון או קצף גלשנים. לחורים גדולים רצוי מאוד להשתמש במיקרו בלון או קצף גלשנים. אחרי שהשגת את החומרים אתה צריך להתחיל לעבוד, (אל תשכח לשים מסיכת הגנה על הפנים). קודם כל שייף את החור ותוציא את חתיכות הפיברגלאס הרופפות, אחר כך אתה צריך למדוד פוליאסטר במיליליטר, אפשר במזרק או בכלי קטן, צריך לערבב את הפוליאסטר עם המקשה, היחס הוא מיליליטר אחד של מקשה לכל 90 מיליליטר של פוליאסטר, או יותר פשוט- על כל 20 מיליליטר של פוליאסטר, 7-8 טיפות מקשה.
עם החור גדול ויש לך מיקרו בלון אז תערבב מיקרו בלון (אך תיזהר, חומר מסרטן!! צריך מסיכה וכפפות) עם הפוליאסטר והמקשה, עד שהעיסה תיהיה סמיכה למדי. אחר כך תמלא את החור בעיסת הפוליאסטר עם המיקרו בלון (תיזהר שלא יהיו בועות). ייקח לחומר להתייבש איזה יום. כאשר החומר מתייבש, שייף את התיקון עד שיהיה בקו עם הגלשן. אחר כך, גזור 2-3 חתיכות בד פיברגלאס שיכסו את החור ויהיו קצת יותר גדולות. ערבב שוב פוליאסטר עם מקשה (בלי מיקרו בלון) שים שיכבה קטנה של פוליאסטר על התיקון, ועליו שים את הפיברגלאס, על הבד שים עוד קצת פוליאסטר (שיהפוך להיות שקוף). שים 2-3 חתיכות על התיקון. כשזה יתייבש, כעבור יום בערך, שייף את התיקון עד לקו אחיד עם הגלשן, ותעבור לנייר מים בסוף כדי להחליק את התיקון.

חשוב מאוד לזכור!!! פוליאסטר נוזלי הוא חומר רעיל ומסוכן, כמו גם המיקרו בלון, חובה לחבוש מסיכת הגנה וכפפות בעת השימוש בחומרים, (לכבוש מסיכה גם בעת השיוף).

מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות אני אענה בכיף  ;) 
To LIVE IS to SURF