כתב נושא: אוריאן אחי שאלה על גלים !!!1!מבנה של גלים!!  (נקרא 10343 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק q

• Full Member
    • דוא
איך זה ש(ניקח לדוגמה  נגיד את הילטון וטופסי ) בשני חופים שצמודים אחד לשני  קורה מצב שבאחד מגיע התקפה ובשני  פלטה(מה שיש בין ההתקפות) ???? מה שאמור לקרות שבשנייהם באותו זמן אמור להכנס אותו גל!!
הרי גל  הוא פס ישר (בערך יותר חצי עיגול) הוא לא  ברוחב של  חוף אחד אלא כמה קילומטרים !!! אמור להכנס גם בטופסי גם בהילטון וגם בדולפי אותו גל!!!
קצת מסובך להסביר מקווה שהבנת!!

nimrod

• אורח
בסוואלים הגדולים זה קורה, תסתכל למשל על המערבי בסוואל גדול וטוב עם מרחק רב בין שניה לשניה אתה תראה את הסוואל אמה הוא רחב וארוך, לגבי הילטון שני החופים נוטיים בצורה שונה לכן הגל נכנס באיחור בכל פעם,  זה די שווה אבל מדי פעם בגלל הזווית והרבה בגלל הגלים בארץ זה משתנה.
החופים במרכז הם חופים לא טובים, עזוב אל תדבר עליהם תסתכל בצפון ואולי כמה חופים בודדים בדרום ותראה שהכל שונה לגמרי ואם אתה עושה השוואה אתה חייב לעושת השוואה של חוף פתוח ולא סגור.

מנותק orian

• Administrator
  • Hero Member
    • אתר הגלישה הטוב בישראל
גל מאט כשהו נפגש בקרקעית נמוכה יותר
מכיוון שכל חוף גובה הקרקעית שונה וגם כיוון הקרקע כלפי הגל שונה הגל נבנה ומגיע בזמן שונה
במרכז טופסי נשמח לעזור בכל מה שקשור בגלישת גלים לפרטים 0504329001

מנותק q

• Full Member
    • דוא
אז הילטון קצת בעומק(איזה 50 מטר אחרי השוברים)  יותר רדוד מטופסי!!!
אוךי בגלל הצינור הזה שחופר חול מהפתח של המרינה??

מנותק Turtle Master

• Full Member
הצינור הזה שואב החוצה את החול...

כנראה שיותר רדוד שם בגלל שהשובר גלים של המרינה גורם להתאספות חולות (לפעמים זה עושה גל יותר טוב, ולפעמים יותר גרוע)

הצינור שואב החוצה חול כדי שיאכטות יוכלו לצאת מהמרינה

מנותק michael

• Sr. Member
    • דוא
בסוואלים הגדולים זה קורה, תסתכל למשל על המערבי בסוואל גדול וטוב עם מרחק רב בין שניה לשניה אתה תראה את הסוואל אמה הוא רחב וארוך, לגבי הילטון שני החופים נוטיים בצורה שונה לכן הגל נכנס באיחור בכל פעם,  זה די שווה אבל מדי פעם בגלל הזווית והרבה בגלל הגלים בארץ זה משתנה.
החופים במרכז הם חופים לא טובים, עזוב אל תדבר עליהם תסתכל בצפון ואולי כמה חופים בודדים בדרום ותראה שהכל שונה לגמרי ואם אתה עושה השוואה אתה חייב לעושת השוואה של חוף פתוח ולא סגור.

אל תתדבר ככה על החופים במרכז

חח

מנותק Naama

• Full Member
מחזקת את התגובה של מיכאל ! ;)
עם כל החסרונות...אין כמו החופים של המרכז..

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
ומהמרכז אין כמו הילטון...

מנותק visner_88

• Hero Member
    • דוא
מחזקת את התגובה של מיכאל ! ;)
עם כל החסרונות...אין כמו החופים של המרכז..
רואים ששתיכם לא גלשתם בשום מקום אחר,  יש חופים יותר טובים מאשר במרכז וגם אין שם מליון אנשים :P
keep our oceans alive...

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
איזה חוף יותר טוב אתה אומר? דולפינריום? יש גם חופים טובים בהרצליה?

מנותק Naama

• Full Member
רואים ששתיכם לא גלשתם בשום מקום אחר,  יש חופים יותר טובים מאשר במרכז וגם אין שם מליון אנשים :P
[/quote]

אכן טעית...חחח :D
אכן גלשתי במקומות אחרים ...ומן הסתם שבמרכז זה אומנם לא החופים הטובים ביותר... כמובן שיש חופים הרבה יותר מרהיבים מבחינת היופי,והגלים והכל..
אבל אין כמו לחזור למרכז.. ולגלוש בבית.. בחופים של המרכז.לזה התכוונתי שאמרתי אין כמו החופים של המרכז.

מנותק Naama

• Full Member
אכן טעית...חחח
אכן גלשתי במקומות אחרים ...ומן הסתם שבמרכז זה אומנם לא החופים הטובים ביותר... כמובן שיש חופים הרבה יותר מרהיבים מבחינת היופי,והגלים והכל..
אבל אין כמו לחזור למרכז.. ולגלוש בבית.. בחופים של המרכז.לזה התכוונתי שאמרתי אין כמו החופים של המרכז.

מנותק בר מלכוב

• Hero Member
    • דוא
הוא מדבר על מקומות כמו חיפה ונתניה וסיקרט ספוטים בצפון ובקיסריה

מנותק visner_88

• Hero Member
    • דוא
אכן טעית...חחח
שלא תחשבי שאני מזלזל בחוף הבית שלי (הילטון) גל טוב וחזק אבל לפעמים גם אפשר להתאכזב מהחזרה לחוף הבית.....לדוגמא איכות המים  בת"א ממש על הפנים, גועל נפש... נוסעים רק כמה ק"מ צפונה או דרומה והמים הרבה יותר נקיים ולא ירוקים חומים עם חתיכות של חרה , תמיד שאני גולש לא בת"א אני מרגיש כאילו אני בים אחר וזה די עצוב...
keep our oceans alive...

מנותק Naama

• Full Member
שלא תחשבי שאני מזלזל בחוף הבית שלי (הילטון) גל טוב וחזק אבל לפעמים גם אפשר להתאכזב מהחזרה לחוף הבית.....לדוגמא איכות המים  בת"א ממש על הפנים, גועל נפש... נוסעים רק כמה ק"מ צפונה או דרומה והמים הרבה יותר נקיים ולא ירוקים חומים עם חתיכות של חרה , תמיד שאני גולש לא בת"א אני מרגיש כאילו אני בים אחר וזה די עצוב...

צודק...חבל שבאמת המים אצלנו צריכים להגיע למצב כזה..עצוב לנסוע למקום אחר שהוא לא במרכז ולראות שהמים בו שונים ואחרים לגמרי,אבל זה מה שיש לנו לצערי, הלוואי ויקרה משהו וזה ישתנה לטובה.אבל לבינתיים... אין כמו בבית חחח.. :D

מנותק בר מלכוב

• Hero Member
    • דוא
תמיד אפשר לחרבן במזרקה של רבין... :D

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
תמיד אפשר לחרבן במזרקה של רבין... :D

חחחחחחחחחחחחחחחחח
מה קורה בר? איך היה הניקוי חופים?

מנותק בר מלכוב

• Hero Member
    • דוא
לא הלכתי בסוף לא הרגשתי טוב

מנותק shlomi

• Hero Member
    • דוא
תהיה בריא אחי, בהילטון היה ניקוי או שזה יום שישי הקרוב?

מנותק michael

• Sr. Member
    • דוא
הילטון הבית אולי יש חופים יותר טובים אבל אין על הביתת