כתב נושא: על תחבורה ציבורית וגלשנים  (נקרא 14471 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
על תחבורה ציבורית וגלשנים
« ב- : דצמבר 04, 2007, 12:17:56 AM »
טוב, בררתי עבור הפורום את נושא נשיאת גלשנים בתחבורה הציבורית.
העניין הוא כזה, מסתבר שהיו מקרים שגולשים שעלו לאוטובוס עם גלשנים, עקב הנסיעה או עצירות כלשהן, נפגעו הגלשנים שלהם.
אותם גולשים באו בתביעה לחברת האוטובוס כדי לשפות אותם על הנזקים לגלשן.
אי לכך, חברות האוטובוס ממש לא "שמחות" לנוסעים המעלים לאוטובוס כל מיני סוגי ציוד שהוא יקר ועלול להנזק.
יתרה מזאת, היו מקרים של פגיעה באנשים (גם בגלל התזוזות והעצירות) והגלשנים מהווים סיכון מסויים (בגלל החרבות והשפיץ).

בגלל זה, חברת האוטובוס באופן פורמלי מבקשת מהגולש להכנס עם גלשן שהוא עטוף (כך שאין סכנת פגיעה) והיא זכאית לחייב בכרטיס נסיעה נוסף (כדי שהגלשן יונח במקום בטוח יחסית). זכותו של נהג בכלל להחליט שלא לעלות גולש עם גלשן (כמובן שהדבר תקף למשל גם לנגן צ'לו עם הכלי שלו למשל) לאוטובוס במידה והוא עמוס בנוסעים והנהג חושש לפגיעה בנוסעים.

בפועל, נהגים נחמדים, שהאוטובוס שלהם לא עמוס, מאפשרים לגולשים לעלות עם הגלשן וגם לא מחייבים אותם בכרטיס נוסף.

לכן ההצעה היא:
1. לא לסוע בשעות העומס במידת הניתן.
2. לעטוף את הגלשן (רצוי בתיק מתאים) ואם לא אז בעטיפה נאותה לחרבות ולחרטום (אפשר לחלטר משהו אבל שיראה בטוח כמובן)
3. להיות נחמדים ומנומסים לנהג ולקוות שהוא אחד נחמד שלא ידפוק חשבון ויקח את הגולש עם הגלשן ללא תשלום.

חברה, זה הטוב ביותר עד כה. המידע נתקבל מגוף התפעול של חברת אוטובוסים גדולה אבל הוא כמובן לא פורמאלי. דהיינו: אל תדפיסו את ההודעה הזאת ותראו אותה לנהג האוטובוס הבא חחחח

מנותק ExtremeBoy

• Full Member
    • דוא
בעניין: על תחבורה ציבורית וגלשנים
« Reply #1 ב- : דצמבר 04, 2007, 01:27:39 AM »
צריך להגיע איתם להסכמה לדוגמה שאם מישהו עולה עם גלשן אז חוגרים אותו במקום לנכים וכאלה דברים כי חגרנו שני גלשנים שם ואפילו בלי לגעת בהם הם לא זזו מלימטר ולחייב את הגולש להיות ליד הגלשן משך כל זמן הנסיעה
או לארגן אוטובוסים בינעירוניים בשעות מסוימות שכך גולשים יוכלו לעלות עם הגלשן
לגלוש זה לנוע על אנרגיה טהורה של הטבע

מנותק guyms14

• Hero Member
    • דוא
« Reply #2 ב- : דצמבר 04, 2007, 01:43:48 AM »
תודה רבה שביררת את העיניין הזה
אבל אני בטוח בכמעט מאה אחוז שהגלשנים יעלו הרבה פחות מצ'לו .......

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
« Reply #3 ב- : דצמבר 04, 2007, 02:01:13 AM »
אף חברה לא תארגן קווים במיוחד לגולשים. זה לא כלכלי. גם ככה המדינה מכתיבה איזה קווים להפעיל ולא חברות האוטובוס בעצמן, אחרת רוב הקווים בכלל לא היו מופעלים (:
מקום לנכים זה רעיון טוב אבל אולי קצת בעייתי במידה ונכה עולה לאוטובוס. המקום הרי נועד להם ולא לגלשנים.
מציע לדבוק בהצעה המקורית.

מנותק ExtremeBoy

• Full Member
    • דוא
« Reply #4 ב- : דצמבר 04, 2007, 02:08:24 AM »
אני יודע שזה נועד לנכים אבל עדין מאז שהתחיל נושא המקום לנכים לא ראיתי נכה אחד עולה לאוטובוס (כמה שנים טובות)... מה שאומר אפשר להגיע להסכמה שאם אין נכה באוטובוס כן יתנו לעלות גלשנים באזור ההוא ובידיעה שאם יבוא נכה נצטרך לפנות לו את מקומו ולרדת לחכות לאוטובוס הבא עם כרטיס מעבר או משהו כזה (בחיפה אני יודע שיש כרטיסי מעבר בין אוטובוסים שתקפים לשעה) צריך לברר מה אומרים על זה חברות האוטובוסים
לגלוש זה לנוע על אנרגיה טהורה של הטבע

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
« Reply #5 ב- : דצמבר 04, 2007, 05:44:24 AM »
ההצעה שלך לא רלוונטית. אי אפשר להכנס למו"מ כדי להגיע להסכמה או משהו כזה כי בעצם אין כאן שום ייצוג אמיתי של איזו קבוצה מזוהה ומגובשת. סך הכל אני יכול לשער שמדובר בקבוצה מאד מצומצמת של חברה צעירים ללא מכוניות שכל הנושא רלוונטי עבורם. זה לא ממש קבוצת לחץ או קבוצה בעלת כח כלכלי או משהו כזה.
בואו ולא נשלה את עצמנו עם כל הכבוד.
חברות האוטובוסים פועלות מתוקף תקנות משרד התחבורה והנהלים הפנימיים שלהן.
לנהגים יש חופש פעולה עצמאי כמו שהסברתי ואני חושש שלדוש בנושא מול חברת האוטובוס רק עלול לעשות נזק ולצמצם את החופש שיש לנהג הבודד לקבל החלטה.
סך הכל הנהג הממוצע, כל עוד האוטובוס לא עמוס, אם נחמדים אליו הוא יהיה נחמד בחזרה. 

מנותק MIXXIM

• Full Member
    • דוא
« Reply #6 ב- : דצמבר 04, 2007, 07:49:59 AM »
בקיצור
לכסות תגלשן ולחייך לנהג...

מנותק בר מלכוב

• Hero Member
    • דוא
« Reply #7 ב- : דצמבר 04, 2007, 07:54:04 AM »
למי שלא יודע (או שלא ראה "רוח דרומית בחוף הילטון"), בהתחלה מצילים לא נתנו לגולשים לגלוש והיו מכים אותם עם משוטים ולהוציא אותם עם החסקה, עד שטופסי (אבא של אוריאן) פנה לבית-משפט וביקש להכיר בגלשן ככלי תחבורה ימי שיהיה אפשר לגלוש איתו, אותו דבר לדעתי צריך לעשות עם האוטובוסים אפשר לפנות לבית משפט בבקשה שכל נהג יעלה גולש, כי אי-אפשר להסתמך על המצב רוח של הנהגים כמו שמישהו אמר חבר שלו חיכה 11 אוטובוסים בתחנה! אפשר להגיע להסדר שנגיד יחייבו אותנו לשים גרב ושיקחו כירטוס נוסף או משהו

מנותק הזקן והים

• Sr. Member
« Reply #8 ב- : דצמבר 04, 2007, 03:29:59 PM »
בר, תקרא עוד פעם טוב טוב מה שכתבתי מעלה.
לא יעזור לך כאן שום בית משפט. חוץ מזה, מי בדיוק הולך לתבוע ולממן כאן תביעה משפטית (מוזרה עד כמה שלא תהיה)? אתה??
תבין, נהג אוטובוס לא יכניס נוסע עם חפץ כלשהוא (גלשן, צ'לו או כסא נוח מתקפל לצורך העניין) אם הוא סבור שהדבר מהווה בעיה בטיחותית. שום בית משפט ושום נעליים. אתה תלך לתבוע ותפסיד כמו גדול.
יתרה מזאת, חברת האוטובוס לא מכוסה מספיק טוב ביטוחית מתביעות של נוסעים אשר עלולים לתבוע נזקים שנגרמו לחפצים שלהם תוך כדי נסיעה (ללא קשר אם יזכו בתביעה או לא).
מכל האמור מעלה, ברמת הנהלת חברת האוטובוס אין מצב שיכניסו נוסע עם חפץ מסוכן. וכן, גלשן בגובה של קרוב ל-2 מטרים עם חרבות ושפיץ יוגדר על ידי כל בית משפט שתביא אליו תביעה כחפץ מסוכן!!!
בקיצור, כמו שאמר קודמי מעלה. תשתוק, תחייך לנהג, תעטוף ותמגן את הגלשן שלך ותקווה שהנהג הנחמד יעשה טובה ויקח אותך.
קפיש?

מנותק nashin

• Newbie
  • *
    • דוא
« Reply #9 ב- : דצמבר 04, 2007, 08:03:43 PM »
קיצר חברים כל אחד יחכה בתחנה עד שיבוא האוטובוס שיעלה אין מה לעשות...
אותנו בדרך כלל מעלים וגם בדרך כלל אנחנו שלושה ארבעה אז אחד נראלי שיעלו
ואם נחכה עשר אוטבוסים כבר יהיה לילה חחח כל אוטובוס 45 דקות

מנותק tough guy

• Hero Member
  • I'm going in for the kill
    • דוא
« Reply #10 ב- : דצמבר 05, 2007, 12:19:45 AM »
לדעתי זה לא ממש בסדר לחגור את זה במקום של הנכים כי אז מה קורה אם עולה נכה (נדיר אני יודע אבל לא נעים) אלא פשוט צריך לשים עוד חגורה בצד שם מתחת לחלון ואז זה יהיה פורמלי לכל דבר ארוך כמו גלשן גיטרה צ'לו או סתם שחקן כדורסל חחח ;)

אה ודרך אגב, מישהו יודע איך להכין גרב לגלשן מסדין זה אפשרי אני יודע
« עריכה אחרונה: דצמבר 05, 2007, 12:21:36 AM על ידי tough guy »
Some are like water, some are like the heat
Some are a melody and some are the beat

מנותק guyms14

• Hero Member
    • דוא
« Reply #11 ב- : דצמבר 05, 2007, 12:30:23 AM »
זה לא זהב הגרב לגלשן וביטח אם אתה לא יודע יקח לך ימים לעשות את זה.....

מנותק visner_88

• Hero Member
    • דוא
« Reply #12 ב- : דצמבר 05, 2007, 12:58:13 AM »
עזוב לתפור אחי זה עולה 100 שקל.... ואם אתה רוצה לתפור אתה צריך לקנות בד וכל ארוך ועבה מספיק... בקיצור די מסובך
keep our oceans alive...

מנותק M

• Full Member
« Reply #13 ב- : דצמבר 05, 2007, 01:02:04 AM »
זה לא זהב הגרב לגלשן וביטח אם אתה לא יודע יקח לך ימים לעשות את זה.....

לא זהב אבל עולה ים כסף

מנותק noy

• Newbie
  • *
« Reply #14 ב- : דצמבר 05, 2007, 04:56:41 AM »
מזה גרב? ומה ההבדל בין גרב לכיסוי?

מנותק guyms14

• Hero Member
    • דוא
« Reply #15 ב- : דצמבר 05, 2007, 05:21:56 AM »
יש לי תכיסוי של ריפ קרל מאינטר סרף כבר שנה שניה שעבר אוטובוסים ונסיעות ונהרס קצת עולה 200  נגיד הוא מחזיק שנתיים וחצי זה 30 חודשים זה פחות מ10 שקל לחודש

מנותק noy

• Newbie
  • *
« Reply #16 ב- : דצמבר 05, 2007, 11:34:48 AM »
יש לי תכיסוי של ריפ קרל מאינטר סרף כבר שנה שניה שעבר אוטובוסים ונסיעות ונהרס קצת עולה 200  נגיד הוא מחזיק שנתיים וחצי זה 30 חודשים זה פחות מ10 שקל לחודש
עם הכיסוי לא עושים לך בעיות לעלות לאוטובוסים?

מנותק Elonex

• Newbie
  • *
« Reply #17 ב- : דצמבר 05, 2007, 08:33:53 PM »
חברת נתיב אקספרס נותנים לשים את הגלשן בתא המטען .. או  להעלות את הגלשן בתשלום כי הגלשן תופס מקום של איש ...
אני העלתי גלשן גם שהאוטובוס היה מפוצץ רק שילמתי עליו ...

מנותק guyms14

• Hero Member
    • דוא
« Reply #18 ב- : דצמבר 05, 2007, 11:02:01 PM »
עם הכיסוי לא עושים לך בעיות לעלות לאוטובוסים?
ביטח שעושים בעיות אבל מעלים יותר עם כיסוי מאשר בלי היו נהגים שלא נתנו לעלות בלי

מנותק M

• Full Member
« Reply #19 ב- : דצמבר 06, 2007, 02:54:40 AM »
חברת נתיב אקספרס נותנים לשים את הגלשן בתא המטען .. או  להעלות את הגלשן בתשלום כי הגלשן תופס מקום של איש ...
אני העלתי גלשן גם שהאוטובוס היה מפוצץ רק שילמתי עליו ...

יאללה כוסעמק גם הגיטרה שלי תופסת מקום של בנדם ואם היא עפה למישו על הפנים הנזק שהיא תעשה הוא פי כמה יותר גדול מהנזק שגלשן יעשה ואני לא משלם עליה כשאני עולה לאוטובוס...

וגיא כן זה יוצא 10 שקל לחודש מה אתה אבל אתה משלם להם 200 ולא בתשלומים של 10 שקל לחודש