קודם כל תודה לכל המפרגנים.
כן אני מבוגר כאן מרוב החברה ובמקרה בעל תואר ראשון בהנדסה ושני במנהל עסקים. אבל פיזיקה זה אצלי תחביב אחד מיני רבים.
כך גם אני מקווה שהגלישה תהפך להיות.
אני חלילה לא מתיימר להיות פיזיקאי (נתקעתי אי שם ברמה המתמטית של משוואת השדה של מקסוול במסגרת לימודי ההנדסה חחח) אבל כיום, מי שאוהב נושא, יכול ללמוד ולהבין את העקרונות שלו ברמת ההבנה. וזה מה שחשוב, לא?
אהבתי את הכתיבה של אסיף. כן, חשוב גם לגלוש לבד, הוא נכנס קצת לראש זני (ZEN) וזה טוב.
לגבי השאלה של אוריין. אחח, זאת שאלה יפה.
הלינק ששמו פה קודם למה זה גל בים הוא לינק מצויין לדעתי.
במשפט אחד גל הוא התפשטות של הפרעה במרחב. בים ההפרעה הזאת כמובן נוצרת ע"י הרוח שהיא חיצונית לטווח בו מתפשט הגל שהוא הים.
מי שרוצה לקרוא קצת יותר שיכנס הנה
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%9Cהקשר לפיזיקה הוא יפה. ואני אנסה להסביר.
גלים, כמו שנראה די ברור צריכים
טווח כדי לנוע בו. למשל גלי ים. למשל גלי קול שחייבים אויר כדי לנוע. כמו בכרזה של "הנוסע השמיני" - "In space noone can hear you scream"

אבל מה לגבי האור? מסתבר שהאור מגלה תופעות של גל. למשל שבירה והתאבכות (תחשבו מה קורה בים כאשר שני גלים מתחברים לגל משולש וכל מיני גלים מצחיקים שאתם נתקלים בהם, כולם תופעות של שבירה והתאבכות).
אבל. ויש כאן אבל גדול.
האור מסוגל לעבור בריק. כאילו, תחשבו, איך האור בדיוק מגיע מהשמש אלינו? הוא עובר 150 מיליון ק"מ של חלל ריק.
חשבו חשבו החברה, וזה מתי שהוא במאה ה-19 אגב. באו עם המצאה וקראו לה האתר. זוכרים את הביטוי "מעל גלי האתר"?
חשבו שהיקום מלא במין חומר שקוף ולא מוחשי שנקרא אתר וגלי האור הם הפרעות בטווח הזה שנקרא אתר.
מסתבר שטעו. אין אתר (לא אכנס לניסוי ששלל זאת). באסה.
ועוד באסה, מסתבר שהאור מתנהג גם לפעמים כמו חלקיק בכלל (חלקיקים כמובן אין להם בעיה לעבור בחלל וזה עושה שכל). חשבו חשבו ונתנו לחלקיק האור את השם פוטון (בתרגום לעברית "אורון").
אבל נהיה להם בלאגן כאשר לא הצליחו להסביר איך זה שאם האור הוא בעצם אוסף של חלקיקים , איך זה שהוא מתנהג כמו גל.
הקיצור היו תקועים בקטע הזה שנקרא הדואליות של האור. יענו, האור הזה פעם מתנהג כמו גל ופעם כמו חלקיק.
עד שבאו החברה של מכניקת הקוואנטים (ראו מה שכתבתי מעלה) ובערך בשנות השלושים של המאה העשרים הצליחו להסביר את הקטע המצחיק של האור (אגב, אור, גלי רדיו, משיכה מגנטית, חשמל זה בעצם אותו אותו הדבר).
אם יש שאלות בעניין אשמח להוסיף.
אוריין, שמת לב איזה שאלה יפה שאלת לגבי מה זה גל? חחח קצת לקחתי את זה צעד קדימה.