כתב נושא: קצת מידע לגולש על מקסיקו.  (נקרא 10250 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק meitav

• גולש מיקצועי
  • Full Member
    • www.topsea.co.il
    • דוא
קצת מידע לגולש על מקסיקו.
« ב- : אפריל 22, 2012, 11:25:31 AM »
לכל מי שלא קורא את היומן מסע של צוות טופסי ומי שקורא ובכל זאת מתעניין ורוצה לקבל קצת רקע על מזה טיול מה רואים מרגישים, חווים ואינפורמציה על מקומות נחמדים שאפשר לבקר במרכז אמריקה ובמידה שאתם רוצים לשאול קצת שאלות אז זה המקום הנכון אני פה אני חי ונושם את המקום אז זה הזמן לדעת קצת יותר ולקבל עוד קצת ידע על מקומות מעולים לגלישה, נופים מדהימים,  מחייה ושהות יחסית זולה, אנשים טובים , נידות קלה ממקום למקום בקיצור חגיגה של מקומות...
טוב אז ככה התחלנו את הטיול בתחילת אוקטובר שהיעד הראשון בטיול היה מקסיקו. מי שלא היה במקסיקו ולא שמע אז מקסיקו זה יעד מעולה לגולשים, מים חמים כל השנה כמעט 365 ימים של גלים מהגלים הקטנים עד גלים גבוהים וחזקים,  בלי סוף ספוטים שחלקם מוכרים וחלקם בתוליים לגמרה שבמידה ומישהו רוצה לחקור אז אפשר לקחת אוטו ולנסוע  על רצועת חוף שלא נגמרת ותראו אין סוף שבירות מדהימות בלי גולשים. מלא שבירות של גלים מביץ ברייק לשבירות נחל לפויינט ברייק בקיצור לא חסר חופים וגלים...
התחלנו בטיול במקום הנקרא פורטו אסקנדידו  ששם יש עירה ששוכנת על החוף שנקראת זיקטלה. מי שמכיר את השיר "יושבים במרפסת אצל טופסי" שמע הרבה על הדיבורים על זיקטלה ובאמת יש הרבה דיבורים על החוף הזה רצועת חוף אולי של קצת מיותר 2 ק"מ חוף מדהים שעל החוף יש טיילת מלאה במסעדות, חנויות גלישה ומקומות בילוי.
הרבה מטיילים מגיעים לאזור בשל האווירה הכיפית והחוף המדהים וגולשים מכל העולם מגיעים בשביל לגלוש על אחד הגלים הכי חזקים בעולם שבירת ביץ בריק חזקה שמתמזל מזלך אתה נמצא בתוך צינור ענק בעצם זה לא צינור זה חדר אבל שאני אומר חדר אני מתכוון לחדר חדר..חוויה מהסרטים .בצד הדרומי של המפרץ תוכל לגלוש בחוף שנקרא לפונטה שבירה פוינט שמאלה גל ארוך וכיפי  אבל לפעמים פיק עמוס באנשים אבל למי שיש סבלנות יכול להנות מהגלישה בחוף הזה מאוד והוא מתאים גם לגולשים בעלי ניסיון וגם לגולים שבתחילת דרכם יכולים לגלוש קצת  בצד ולהנות מהגלים של החיים..בקשר לציוד גלישה במידה ולא באים עם ציוד מהארץ אין מה לדאוג מלא חנויות גלישה אפשרות גם להשכיר וגם לקנות במחירים יחסית טובים.
מקומות לינה בלי סוף שהמחירים נעים בין 5 ל 15 דולר שאפשר גם ברוב המקומות למצוא מטבח נחמד שיוכל לחסוך בעלויות הטיול.(אני לא מדבר לאנשים שרוצים  להתפנק מעבר למידה..)אבל מקומות נחמדים ביותר.
למי שרוצה לאכול בחוץ המקום מלא מסעדות נחמדות שהמחיר לארוחה נע בין 2 ל 6 דולר לארוחה ואוכל טעים...(המחירים של הלינה והאוכל  תקפים לכל המקומות במרכז אמריקה מחירים די דומים בכל המקומות שביקרתי עד כה מקסיקו, אל סלבדור וניקרגואה).
למי שרוצה לחסוך ולקנות את האוכל בסופר יוכל לקחת מונית לעיר שעולה בסביבות ה 2 דולר ויאמר לנהג סופר צה ששם יש הכל מהכל וזה מוסיף את החוויה של הבישול לטיול ועוזר לעשות אותו יותר זול ובהרגשה ביתית..
המטבע שמשתמשים במקסיקו נקרא פזו שבערך 12 פזו זה דולר אחד.
פורטו מקום גם מאוד נחמד בלילה מלא ברים מקומות נחמדים לשבת גם בשדרה של זיקטלה ומי שרוצה קצת יותר רעש יכול לקחת מונית לעיר מרחק של 5 דקות נסיעה ולהנות ממקומות נחמדים..
אני ממליץ לכל אחד שרוצה לטייל במקסיקו שפורטו זה יהיה המקום המרכזי ומפורטו כל פעם אפשר לתת גיחות לספוטים אחרים במידה ויודעים שיש סואל טוב שנכנס במקומות אחרים שווה נסיעה למקום..
המקום הראשון הוא ברה דל קרוז נמצא במרחק 3 שעות נסיעה באוטובוס דרומי לפורטו. מקום מדהים עם גל ימני שלדעתי הוא הכי טוב שגלשתי  בחיים והמקום עצמו בתולי כל כך שזה מה שעושה אותו עוד יותר מדהים...
כניסה לחוף עולה 2 דולר יש מסעדה על החוף ובמרחק 20 דקות הליכה יש כמה מקומות לשינה לחוף הזה צריך להגיע רק שיודעים שנכנס סואל טוב לשם אז לעלות על האוטובוס הראשון ולטוס לשם.(שקט בלילה)אפשר ללכת למסעדה של פפה ולראות סרט גלישה לפני השינה ולקוות שגם למחרת בבוקר יהיה גל טוב....
המקום השני ששווה להגיע במידה ואתם בפורטו גם כשיש סואל הוא שעה וחצי צפוני מפורטו המקום נקרא צקואה.
לצקואה מגיעים במונית שהמונית עולה בסביבות 35 דולר והיא מביאה אותכם למקום שבו צריך לעלות על סירה נסיעה במשך 40 דקות במקום קסום ויפה עד שמגיעים לחוף של צקוואה נסיעה בסירה בערך 10 דולר לאדם.
צקוואה גל ימני פוינט ברייק ארוך כשזה עובד אתה יושב במים ומרגיש בסרט גלישה חוץ מגלישה חוף מדהים כמה בקתות על החוף וכמה מסעדות לא תראו הרבה במקום הזה .(שקט בלילה)
מכאן עזבנו את פורטו ועברנו למקום הבא שהמקום נמצא 15 שעות נסיעה צפונה מפורטו נקרא ריו נקספה אין ספק שזה חלום של כל אדם להגיע למקום שכזה כל מי שאני מכיר שהיה שם לא מצליח להסביר את התחושות שעברו לו בגוף שהוא היה שם הקסם של המקום הוא השקט הגלים היופי הצבעים וכנראה עוד אלף ואחד דברים שיושבים לי בבטן אבל אני לא מצליח להוציא אותם..
ישנים על בקתות על הים ושאני אומר על הים זה מרחק של 15 מטר מהפיק.
מתקלחים בדוש שיש בחוץ או בנהר שנשפך אל הים. יש כמה מסעדות בודדות יש מכולת קטנה ששם יש גם אינטרנט וזה המקום הבילוי היחיד שתוכלו למצוא במקום הזה..
הגלים גלים ארוכים שנשפכים שמאלה גל פוינט ברייק שנשבר על חלוקי נחל ומתחיל ממול הנהר שהופך את הגל למיוחד במינו וכיפי ביותר לדעתי מומלץ לכל רמה בהתאם והים לא גבוה מדי...
מי שרוצה להמשיך עוד קצת צפונה יוכל להגיע ללטיקלה שזה גם מקום מדהים שבירה לשני הצדדים ימינה ושמאלה ובמרחק של עוד שעה אפשר להגיע לפסקולס שהשבירה של הגל מזכירה מאוד את פורטו בשל השבירה החזקה של הגל והצינור העמוק.(בטיול הזה לא ביקרתי בחופים אלו אבל הייתי שם לפני 4 שנים אני ממליץ בחום לבקר שם).
מי שמתכוון לחקור עוד את מקסיקו יש עוד אין סוף חופים ואין סוף מקומות להגיע אליהם אני יכול להגיד לכם שאני הייתי שם במצטבר 4 חודשים וזה לא מספיק אז תתמקדו במקומות שאתם רוצים לראות ותיהנו מהרגע..
המקום האחרון שביקרתי במקסיקו הוא בצד הקריבי המקום נקרא פלאיה דל קרמן תוכלו לראות חופים עוצרי נשימה שהחול לבן עם עצי דקל ומים כמו שרואים בגלויות שם לא תוכלו למצוא יותר מדי גלים יותר סתלבט בילוים, מסעדות , חנויות........בקיצור אמריקה. המחירים בהתאם הכל פי 3
מה שאני מאוד התחברתי בטיול הזה במרכז אמריקה זה הנידות הפשוטה שאפשר לעבור ממדינה למדינה בעזרת אוטובוסים מפנקים שנותנים חוויה כיפית ופשוטה לעבור אלפי ק"מ בנופים יפים ובמחיר זול שלא צריך להתבאס על התזוזה ממקום למקום...(מחירי נסיעה זה בערך בין 20 דולר ולנסיעות שהם מאוד מאוד ארוכות העלות יכולה להגיע ל-70 דולר).