כתב נושא: שאלה בקשר לאיזה גלשן כדאי לקנות?  (נקרא 11907 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק yarloloq

• Newbie
  • *
שאלה בקשר לאיזה גלשן כדאי לקנות?
« ב- : מאי 19, 2010, 11:43:18 PM »
אני לפני שנתיים בערך גלשתי בחופש גדול אחד כמעט כל יום עם גלשן שלא שלי
אני לא יודע איזה גודל הוא הצלחתי לתפוס פינה הייתי גולש ברמה בינונית נמוכה
קניתי גלשן והייתי איתו פעם אחת בים באותו תקופה מאז לא יצא לי ללכת לגלוש
גבהתי והשמנתי והחלטתי שאני רוצה לחזור לגלוש אך הגלשן כניראה קטן לי הוא לא מציף אותי וקשה לי מאוד לתפוס איתו גלים הוא בגודל של 1.90 על 46  
אני 1.80 ושוקל 64 ואנ'לא יודע איזה גלשן לקנות כי זה עומד בדיוק בין מידות
אשמח גם לקבל תשובה איך אני יודע את הגדלים של הגלשנים לפי אינגי'ם? כמו 4"6 וכדומה (:
« עריכה אחרונה: מאי 25, 2010, 05:20:16 AM על ידי yarloloq »

מנותק yarloloq

• Newbie
  • *
בעניין: שאלה בקשר לאיזה גלשן כדאי לקנות?
« Reply #1 ב- : מאי 21, 2010, 11:25:24 PM »
פורם גלישה הגדול בישראל ותשובה אחת אין איזה יופי (:

מנותק XD

• Sr. Member
« Reply #2 ב- : מאי 22, 2010, 01:15:15 AM »
אחי גלשן בגובה הזה היה אמור להציף אותך בקלות! תכתוב גם את העובי שלו (אמור להיות רשום על הגלשן).
לדעתי הגלשן אמור להציף אותך מעולה כי הגלשן הראשון שלך אמור להיות 10-15 סמ' גבוה ממך, והגלשן הזה גבוה ממך ב 60 סמ' ממך לפי מה שאתה אומר....
אם אתה בטוח שאלה הנתונים של הגלשן ושלך אז תבדוק אם הגלשן עצמו צהוב ואם יש בו פיצוצים (בקעים או חורים בגלשן שמאפשרים חדירה של מים לתוך הגלשן) ותחזור אלינו =] נעזור לך בכיף אם נוכל...
מי שלא גולש לא קיים

מנותק XD

• Sr. Member
« Reply #3 ב- : מאי 22, 2010, 01:17:39 AM »
אחי גלשן בגובה הזה היה אמור להציף אותך בקלות! תכתוב גם את העובי שלו (אמור להיות רשום על הגלשן).
לדעתי הגלשן אמור להציף אותך מעולה כי הגלשן הראשון שלך אמור להיות 10-15 סמ' גבוה ממך, והגלשן הזה גבוה ממך ב 60 סמ' ממך לפי מה שאתה אומר....
אם אתה בטוח שאלה הנתונים של הגלשן ושלך אז תבדוק אם הגלשן עצמו צהוב ואם יש בו פיצוצים (בקעים או חורים בגלשן שמאפשרים חדירה של מים לתוך הגלשן) ותחזור אלינו =] נעזור לך בכיף אם נוכל...
נ.ב יש גם את הפורום הזה: http://www.secret-spot.net/  שם יש אנשים יותר מומחים ממני שיעזרו לך, אם הם יגידו לך משהו שונה ממה שאני אמרתי תקשיב להם כי הם מבינים יותר ממני....
מי שלא גולש לא קיים

מנותק yarloloq

• Newbie
  • *
« Reply #4 ב- : מאי 25, 2010, 05:20:01 AM »
דבר ראשון תודה
אבל העניין אולי אני לא גולש מספיק טוב בשביל להוריד כבר את המידה כי שאני גולש עם הגלשן הזה כרגע ישר החרטום נכנס לי למים
ואני מרגיש עליו לא יציב במיוחד
אין בו פיצוצים ואין לי אפשרות לבדוק את הגודלל המדויק כי הגלשן צבוע והוא של אינטר סרף אז לא רשום את המידה
והגובה שלי הוא 1.80  זה  טעות סילחה לא שמתי לב  *******
חח אז יש לנו עצה חדשה? (:

מנותק XD

• Sr. Member
« Reply #5 ב- : מאי 25, 2010, 01:53:06 PM »
או עכשיו זה לא נשמע כאילו אתה ילד בכתה א' שמן  :P
טוב דבר ראשון בשלב שלך אל תוריד שום מידה! הגלשן שלך אמור להיות ברוחב ועובי די רגילים ומגובה 3'6 או 4'6.
בקשר לזה שהחרטום של הגלשן שלך תמיד נכנס לתוך המים כשאתה תופס גל זה כנראה בגלל שאין לך עדיין מספיק נסיון.
יש סיכוי שאתה לוחץ יותר מדי קדימה ואז החרטום שוקע ונכנס לתוך המים ומפיל אותך (אל תדאג זה קרה לכולם =])
אז יש לך 2 אפשרויות לנסות:
1. תנסה לא ללחוץ יותר מדי קדימה, תנסה שהמשקל שלך יתחלק בין שתי הרגליים שלך באופן שווה.
2. כשאתה עמד אל תסתכל על החרטום פשוט תסתכל קדימה ותפרוש ידיים לצדדים בשביל לעזור לך להתייצב.

תחזור לכאן אחרי שניסית את שניהם ואם תצטרך עוד עזרה נעזור =]
מי שלא גולש לא קיים

מנותק yarloloq

• Newbie
  • *
« Reply #6 ב- : מאי 26, 2010, 02:17:20 AM »
חחחח כן פתאום אני קורא את התגובה ומבין שמשהו מוזר חח
אוקי זה מחזיר אותי לשאלה השניה שלי
מזה גדלים 4'6 וכל אלה זה לפי אינג'ים?
איך אני יכול לדעת איזה גודל זה בסמ"

מנותק XD

• Sr. Member
« Reply #7 ב- : מאי 26, 2010, 02:49:36 AM »
רב הגדלים שרשומים על הגלשנים (גובה,רוחב ועובי הגלשן) מצוינים בפיט ואינץ' (אינץ' = ~2.5 סמ', פיט = ~30 סמ')
אם אתה רוצה לדעת ממש במדוייק כמה זה יוצא תכתוב בגוגל את הגדלים שאתה רוצה להמיר באנגלית : *הגודל המסוים שתרצה להמיר* In *הצורה המומרת*
מי שלא גולש לא קיים

מנותק yarloloq

• Newbie
  • *
« Reply #8 ב- : מאי 28, 2010, 08:41:13 AM »
מה שאתה אומר זה גודל לא הגיוני אחי 182 על 122? זה לא גלשן זה מנגל אחיי  הגובה כן מתאים אבל הרוחב 4? :O
או מזה ה4?
ואני לא צריך גלשן שיהיה טיפה יותר גבוה ממני?