פורום גלישה הגדול בישראל
=> גלישה => : yesh April 22, 2009, 06:07:28 PM
-
גלישה היא פעילות אירבוית ממושכת, האם אתם חושבים על מה שאתם אוכלים ביום של גלישה.
תזונה נכונה, תקטין את העייפות, תשפר את כושר הגלישה ותגדיל את בניית השרירים.
-
אני זוכר שבסרף ליין היה כתוב שעדיף לא לאכול לפני הגלישה כדי שהאוכל לא יכביד עליכם, אבל לדעתי כדי לאכול איזה פרי בננה או משהו שיכניס קצת סוכר לדם אחרי הגלישה אוכלים חלבונים פחמימות ועוד כמה דברים...
-
אחרי הגלישה צריך לאכול פחמימות כי כשאתה עושה פעילות גופנים אז השרירים לא מתחזקים ההפך הם מתחלשים ואחרי שאוכלים פחמימות אז השרירים פועלים הרבה יותר טוב
-
גלישה היא פעילות אירבוית שנמשכת זמן רב יחסית.
כ 2-3 שעות לפני גלישה מומלץ לאכול פחממות מורכבות. (אורז מלא פסטה מקמח מלא וכד') העדיפות לפחממה מורכבת היא משתי סיבות, הראשונה לוקח לה זמן רב יותר להתפרק, כך שהסיכוי שהיא תהפוך לשומן הוא קטן יותר והסיכוי שהגוף ינצל אותה כאנרגיה זמינה הוא גדול יותר. הסיבה השניה במזון מעובד רוב הויטמנים החיוניים הולכים לאיבוד. (וההעשרה מלאכותית בויטמנים אינה יעילה כמו ויטמנים הנמצאים באופן טבעי במזון)
ממש לפני הגלישה, מומלץ לאכול משהו קל עשיר בסוכר אבל שוב ללא שומן. (בננה, תמר, פרוסה של לחם מלא עם דבש)
אם אתם מתכננים כמה שעות בים, קחו איתכם משהו קל ועשיר באנרגיה לזמן הגלישה. בקיץ, אבטיח או מלון שניהם מלאים בסוכרים ובנוזלים. חטיף סומסום גם הולך.
בסוף הגלישה חשוב להכניס לגוף חלבונים.( עוף, ביצים, דגים ובשר). חומצות האמינו המרכיבות את החלבונים הם אבני הבניין של השרירים, לאחר הפעילות חלבון יאפשר לשריר להבנות ולהתחזק לקראת הפעם הבאה. בתוספת פחממות שוב עם עדיפות לפחממות מורכבות.
לגוף קשה להפוך שומן לאנרגיה כך שלסתם שומן יש יעלות קטנה יותר.
בתאבון
-
אוכלים קצת לפני מה שיש בבית אם זה לפני סשן בוקר אז איזה קורנפלקס , אבל מה שבטוח שאחרי אוכלים בערך כל מה שזז במקרר, במיוחד אחרי סשנים של 6-7 שעות אינטנסביות , שכבר מגיע שלב שאתה מקווה שבגל הבא יגיע איזה חתיכת אוכל. אסיף פעם כמעט אכל לעצמו תגלשן חחחח...
-
לפי דעתי זה שטויות כל זה אני שאני הולך לגלוש אני לוקח איתי שתי לחמניות של קציצות ככה טובות ואחרי כל איזה שעתיים אני יוצא ואוכל .. וגם הרבה הרבה פרות בקיץ בבמיוחד מלון ואבטיח ...
אבל שוב זו דעתי ..
-
גלישה היא פעילות אירבוית שנמשכת זמן רב יחסית.
כ 2-3 שעות לפני גלישה מומלץ לאכול פחממות מורכבות. (אורז מלא פסטה מקמח מלא וכד') העדיפות לפחממה מורכבת היא משתי סיבות, הראשונה לוקח לה זמן רב יותר להתפרק, כך שהסיכוי שהיא תהפוך לשומן הוא קטן יותר והסיכוי שהגוף ינצל אותה כאנרגיה זמינה הוא גדול יותר. הסיבה השניה במזון מעובד רוב הויטמנים החיוניים הולכים לאיבוד. (וההעשרה מלאכותית בויטמנים אינה יעילה כמו ויטמנים הנמצאים באופן טבעי במזון)
ממש לפני הגלישה, מומלץ לאכול משהו קל עשיר בסוכר אבל שוב ללא שומן. (בננה, תמר, פרוסה של לחם מלא עם דבש)
אם אתם מתכננים כמה שעות בים, קחו איתכם משהו קל ועשיר באנרגיה לזמן הגלישה. בקיץ, אבטיח או מלון שניהם מלאים בסוכרים ובנוזלים. חטיף סומסום גם הולך.
בסוף הגלישה חשוב להכניס לגוף חלבונים.( עוף, ביצים, דגים ובשר). חומצות האמינו המרכיבות את החלבונים הם אבני הבניין של השרירים, לאחר הפעילות חלבון יאפשר לשריר להבנות ולהתחזק לקראת הפעם הבאה. בתוספת פחממות שוב עם עדיפות לפחממות מורכבות.
לגוף קשה להפוך שומן לאנרגיה כך שלסתם שומן יש יעלות קטנה יותר.
בתאבון
לפחממה לוקח הרבה זמן להתפרק? יש לך טעות חבוב, וגם תלוי מה אתה אוכל...
צריך לאכול ארוחה מלאה שכוללת
פחמימות,חלבון, וגם שומן.
-
ויש דברים שלא, בביוכימיה ובחילוף חומרים אני באמת מבין.
במידה ותרצו אני אסביר קצת יותר לעומק, איך עובד החילוף חומרים ואיך זה משפיע עלינו.
-
זה אפשרי?
-
אני מביא איתי או לחמניה עם גבינה צהובה או צ'יפס או שתיהם תלוי כמה זמן אני בים
ולפני שאני הולך אני אוכל כל מיני דברים מהמקקר
וכשאני חוזר כל מה שאני רואה
-
yesh תודה אחי הרבה אנשים לא יודעים ממה שאתה אומר וטוב שאתה מזכיר את זה
רק שתדעו חבר'ה הוא צודק ותפנימו מה שהוא אומר
אני תמיד לוקח איזה מנה טובה של ספגטי שעתיים לפני סשיין אם אפשר
ואיזה סטייק עוף או טונה אחרי.
זה גם מפתח את הגוף 8)
-
ויש דברים שלא, בביוכימיה ובחילוף חומרים אני באמת מבין.
במידה ותרצו אני אסביר קצת יותר לעומק, איך עובד החילוף חומרים ואיך זה משפיע עלינו.
אני לא רוצה להשתחצן
אבל יש לי 5 יחידות בבגרות
על גוף האדם..
ועל תזונה ואימונים..
-
או קיי לא נעשה תחרות של מי יותר גדול. ( אין לי 5 יחידות בגוף האדם, אבל יש לי תואר ראשון ברפואת חירום ואני סטודנט לרפואה)
אנסה להסביר קצת יותר. מקווה שלא יהיה קידוח עמוק מידי.
מטבע האנרגיה בגוף נקרא ATP הוא מופק מגלוקוז שזה בעצם מסוכרים.
לאלו מכם שלומדים כימיה: שבירת הקשר הקוולנטי בין הזרחן השני לשלישי ב ATP גורמת לשחרור אנרגיה.
המיטוכונדריה, שהיא האברון בתא המייצר אנרגיה (ATP), יודע להפיק אנרגיה מהחומרים הבאים: גלוקוז, חומצות אמינו וטריגליצרידים (חומצות שומן)
הסבר קצר על החומרים שהזכרתי:
גלוקוז = סוכרים, מולקולות פחממיות פשוטות לא מורכבות, מתאפינות בפירוק מהיר, יכולות להפוך ל: אנרגיה, גלוקגון או לשומן.
פחממה מורכבת (בד"כ עמילן), שלא כמו הסוכר שמורכב מטבעת פחמנית בודדת, העמילן מורכב ממספר גדול של טבעות, מה שמאיט את הספיגה שלו ואת קצב ההפיכה שלו לשומן ומותיר זמן ארוך יותר להפיכתו לאנרגיה. ככל שהפחממה עוברת תהליך עיבוד גדול יותר, המורכבות שלה קטנה והפרוק והספיגה שלה מהירים יותר.
חומצות אמינו, זוהי המולקולה הבונה חלבון, אבן הבנין של הגוף.
החלבונים בנויים מחומצות אמינו ומשמשים למטרות רבות בגוף, לענייננו, סיביי השריר בגוף בנויים מחלבונים.
שומנים, לשומנים תפקידים רבים בגוף. ממברנת התא עשויה מפוספליפדים וכולסטרול שהם מולקולות שומניות, כמו כן חלק גדול מההורמונים בנויים משומן וכן הסטרואידים והרשימה עוד ארוכה.
והעיקר, אז מה לאכול בתור גולשים ולמה...
הסיבה שסוכר סתם לא יועיל לנו, הוא שסוכר יספג מהר ובכמות גדולה עובר סינטזה ונהפך לשומן.
תשאלו מה הבעיה, בזמן שאנו נעשה פעילות ספורטיבית הגוף יקח את השומן יפרק אותו לסוכרים ומהם נפיק אנרגיה?!
הבעיה היא, שהגוף יעדיף להפיק אנרגיה מחומצות אמינו לפני שהוא ירצה לפרק שומן, ובעצם ברגע שיגמר מאגר הסוכר הזמין בגוף במקום להשתמש בשומנים אנו נשתמש בחומצות אמינו, אותם היינו "מעדיפים" לשמור לטובת סינטזה של חלבונים.
פירות וירקות חשובים כמקור לויטמנים חלק לא קטן מהויטמינים (בעיקר ויטמין B) משחק תפקיד במעגל חומצת הלימון (מעגל קרבס) בו מופק אנרגיה. אחרים חשובים לספיגה של מזון ולעוד שורה ארוכה.
כאשר אנו צורכים שומן יש עדיפות משמעותית לשומן לא רווי, ההבדל בין שומן רווי ללא רווי הוא במבנה בכימי (בשומן לא רווי קיים לפחות קשר כפול אחד)
כמויות קטנות של שומן זה בסדר...
חשוב שבסוף הפעילות לאכול המון חלבונים, אם סתם "נרד"על כל מה שיש במקרר יכול להיות שנשבע, אבל לא ניתן לגוף את חומצות האמינו שהוא רוצה על מנת לבנות את השרירים שהתאמצו במהלך הגלישה.
אם לפני הפעילות נאכל פחממות מורכבות (לא מעובדות) הרי שבזמן הפעילות יהיה לגוף מקורות זמינים של סוכרים אותם הוא יהפוך לאנרגיה.
ובזמן הפעילות סוכר ופחממות, עדיף בתצורה של פירות או סנדוויץ. לא הייתי מעמיס כמות גדולה של חלבון (סטייק תוך כדי גלישה) מאחר והעיכול שלו דורש כמות גדולה של אנרגיה.
מקווה לפגוש אתכם בחופשת הקיץ הבנתי שיש אחלה גלים בסופ"ש.
אם יש שאלות נוספות, בשמחה.
-
יפה אחי הסברת טוב.
הבנתי גם שעדיף לאכול חלבונים שמתפרקים יותר מהר (או משהו כזה) אחרי גלישה או פעילות שרירים, כמו דגים (טונה) או חלבוני חלב.
-
או קיי לא נעשה תחרות של מי יותר גדול. ( אין לי 5 יחידות בגוף האדם, אבל יש לי תואר ראשון ברפואת חירום ואני סטודנט לרפואה)
אנסה להסביר קצת יותר. מקווה שלא יהיה קידוח עמוק מידי.
מטבע האנרגיה בגוף נקרא ATP הוא מופק מגלוקוז שזה בעצם מסוכרים.
לאלו מכם שלומדים כימיה: שבירת הקשר הקוולנטי בין הזרחן השני לשלישי ב ATP גורמת לשחרור אנרגיה.
המיטוכונדריה, שהיא האברון בתא המייצר אנרגיה (ATP), יודע להפיק אנרגיה מהחומרים הבאים: גלוקוז, חומצות אמינו וטריגליצרידים (חומצות שומן)
הסבר קצר על החומרים שהזכרתי:
גלוקוז = סוכרים, מולקולות פחממיות פשוטות לא מורכבות, מתאפינות בפירוק מהיר, יכולות להפוך ל: אנרגיה, גלוקגון או לשומן.
פחממה מורכבת (בד"כ עמילן), שלא כמו הסוכר שמורכב מטבעת פחמנית בודדת, העמילן מורכב ממספר גדול של טבעות, מה שמאיט את הספיגה שלו ואת קצב ההפיכה שלו לשומן ומותיר זמן ארוך יותר להפיכתו לאנרגיה. ככל שהפחממה עוברת תהליך עיבוד גדול יותר, המורכבות שלה קטנה והפרוק והספיגה שלה מהירים יותר.
חומצות אמינו, זוהי המולקולה הבונה חלבון, אבן הבנין של הגוף.
החלבונים בנויים מחומצות אמינו ומשמשים למטרות רבות בגוף, לענייננו, סיביי השריר בגוף בנויים מחלבונים.
שומנים, לשומנים תפקידים רבים בגוף. ממברנת התא עשויה מפוספליפדים וכולסטרול שהם מולקולות שומניות, כמו כן חלק גדול מההורמונים בנויים משומן וכן הסטרואידים והרשימה עוד ארוכה.
והעיקר, אז מה לאכול בתור גולשים ולמה...
הסיבה שסוכר סתם לא יועיל לנו, הוא שסוכר יספג מהר ובכמות גדולה עובר סינטזה ונהפך לשומן.
תשאלו מה הבעיה, בזמן שאנו נעשה פעילות ספורטיבית הגוף יקח את השומן יפרק אותו לסוכרים ומהם נפיק אנרגיה?!
הבעיה היא, שהגוף יעדיף להפיק אנרגיה מחומצות אמינו לפני שהוא ירצה לפרק שומן, ובעצם ברגע שיגמר מאגר הסוכר הזמין בגוף במקום להשתמש בשומנים אנו נשתמש בחומצות אמינו, אותם היינו "מעדיפים" לשמור לטובת סינטזה של חלבונים.
פירות וירקות חשובים כמקור לויטמנים חלק לא קטן מהויטמינים (בעיקר ויטמין B) משחק תפקיד במעגל חומצת הלימון (מעגל קרבס) בו מופק אנרגיה. אחרים חשובים לספיגה של מזון ולעוד שורה ארוכה.
כאשר אנו צורכים שומן יש עדיפות משמעותית לשומן לא רווי, ההבדל בין שומן רווי ללא רווי הוא במבנה בכימי (בשומן לא רווי קיים לפחות קשר כפול אחד)
כמויות קטנות של שומן זה בסדר...
חשוב שבסוף הפעילות לאכול המון חלבונים, אם סתם "נרד"על כל מה שיש במקרר יכול להיות שנשבע, אבל לא ניתן לגוף את חומצות האמינו שהוא רוצה על מנת לבנות את השרירים שהתאמצו במהלך הגלישה.
אם לפני הפעילות נאכל פחממות מורכבות (לא מעובדות) הרי שבזמן הפעילות יהיה לגוף מקורות זמינים של סוכרים אותם הוא יהפוך לאנרגיה.
ובזמן הפעילות סוכר ופחממות, עדיף בתצורה של פירות או סנדוויץ. לא הייתי מעמיס כמות גדולה של חלבון (סטייק תוך כדי גלישה) מאחר והעיכול שלו דורש כמות גדולה של אנרגיה.
מקווה לפגוש אתכם בחופשת הקיץ הבנתי שיש אחלה גלים בסופ"ש.
אם יש שאלות נוספות, בשמחה.
אתה כתבת את זה?
-
יפה אחי הסברת טוב.
הבנתי גם שעדיף לאכול חלבונים שמתפרקים יותר מהר (או משהו כזה) אחרי גלישה או פעילות שרירים, כמו דגים (טונה) או חלבוני חלב.
חלבון מתפרק תלוי בקצב החילוף חומרים של הגוף שלך..
בגלל זה מומלץ לשלב
פחמימות(אורז,פסטה,לחם) חלבון(בשר,גבינה,דגים) שומן(זה בא לבד:)
-
ואם יש טעויות בבקשה לעדכן אותי, יש לי עוד מעט מבחן בביוכימיה. זה יהיה עצוב אם אני אטעה
-
וואו אתה חכם איפה למדת או לומד בתיכון?
-
יפה אחי הסברת טוב.
הבנתי גם שעדיף לאכול חלבונים שמתפרקים יותר מהר (או משהו כזה) אחרי גלישה או פעילות שרירים, כמו דגים (טונה) או חלבוני חלב.
חלבון מתפרק תלוי בקצב החילוף חומרים של הגוף שלך..
בגלל זה מומלץ לשלב
פחמימות(אורז,פסטה,לחם) חלבון(בשר,גבינה,דגים) שומן(זה בא לבד:)
נכון אבל אחרי אימון שרירים חשוב להתמקד על חלבוני דגים או גבינה.
-
לדעתי אתם מגזימים כי גלישה בארץ היא לא ספורט רציני ואני מדבר מתוך זה שאני גולש כל פעם שיש גלים,אנחנו לא נמצאים באוסטרליה שיש גלים כל יום וזאת פעילות גופנית(נוציא את העניין שכשהים גבוה מטר+ אז הפעילות היא יותר קשה)גולשים פה פעם ב וגם זה ב40 חצי אז לדעתי אין פה שום חשיבות למה שאתה אוכל לפני ואחרי
-
לדעתי אתם מגזימים כי גלישה בארץ היא לא ספורט רציני ואני מדבר מתוך זה שאני גולש כל פעם שיש גלים,אנחנו לא נמצאים באוסטרליה שיש גלים כל יום וזאת פעילות גופנית(נוציא את העניין שכשהים גבוה מטר+ אז הפעילות היא יותר קשה)גולשים פה פעם ב וגם זה ב40 חצי אז לדעתי אין פה שום חשיבות למה שאתה אוכל לפני ואחרי
אתה טועה.
-
לדעתי אתם מגזימים כי גלישה בארץ היא לא ספורט רציני ואני מדבר מתוך זה שאני גולש כל פעם שיש גלים,אנחנו לא נמצאים באוסטרליה שיש גלים כל יום וזאת פעילות גופנית(נוציא את העניין שכשהים גבוה מטר+ אז הפעילות היא יותר קשה)גולשים פה פעם ב וגם זה ב40 חצי אז לדעתי אין פה שום חשיבות למה שאתה אוכל לפני ואחרי
בטח שיש חשיבות!!
אחרי סשן ארוך של 4 שעות ומעלה אתה מפעיל את אותם שרירים שבדרך כלל אתה לא מפעיל
וחלק מהכוח שמגיע לשרירים זה מהמזון שאתה אוכל שצריך להיות קל ולא כבד או אחרי סשן צריך לאכול הרבה חלבונים וכד' ואת שאר ההסברים כתבו בעמוד הקודם
פשוט אין לי כוח לכתוב את הכל
-
yesh תודה אחי הרבה אנשים לא יודעים ממה שאתה אומר וטוב שאתה מזכיר את זה
רק שתדעו חבר'ה הוא צודק ותפנימו מה שהוא אומר
אני תמיד לוקח איזה מנה טובה של ספגטי שעתיים לפני סשיין אם אפשר
ואיזה סטייק עוף או טונה אחרי.
זה גם מפתח את הגוף 8)
בדיוק כמוני- זה גם מה שנכון
-
שעתיים לפני גלישה?
לא יוצא לי הרבה פעמים לדעת שעוד שעתיים אני הולך לגלוש...לוקח לי 15 דקות לדעת ועוד 10 דקות עד הים..
-
חחחח ויסנר רק פעם אחת ?
אני לא רוצה להבהיל אותך אבל פעם עליתי לפיק וראיתי אותך מאחורה ובדיוק הסתובבת לגל ואז לרגע נראת לי כמו שווארמה שמסתובבת חחחח זה היה מסוכן אבל שלטתי על עצמי ולא אכלתי אותך.. חחח
ותשמעו אני מתאמן מכיתה ב' בספורט תחרותי (עד לפני שנה וחצי עוד הייתי במסגרת כזאת) אז אני יודע איך לאכול ובאמת מקפיד על פחממות מורכבות שמתפרקות לאט (כמה לחם מקמח מלא, בעיקר דגנים או אורז מלא או פסטה) ולא לאכול משהו שמעלה את רמת האינסולין בדם במהירות ומתפרק תוך חצי שעה (כמו פיתה מקמח לבן או תפוח אדמה).
ואחרי האימון אני מקפיד לאכול כמות גדולה של חלבון (30 גרם לפחות , תלוי כמה שעות ארך האימון וכמה חלבון אכלתי באותו יום) עם מעט שומן (חזה עוף או טונה ואם אין אוכל אז שייק חלבון).
אבל
כל זה דברתי על האימונים שאני עושה שהם לא קשורים לגלישה .. בגלישה אני לא מתכנן את התזונה כי פשוט אני לא חושב על זה , אני קם ב5 בבוקר אני עושה טובה אם אני שותה קצת מים ואז רץ לים בלי לאכול כמעט(ואז אני משלם על זה כי אחרי שלוש שעות אני מורעבבב ) אני גולש בערך 4-6 שעות נגיד בממוצע ואז אני כל כך רעב שזה ממש סיוט לחזור הביתה כי כל הדרך אתה חושב על מה תאכל ואז אני פשוט לוקח איתי למקלחת איזה תפוח ,תפוז ,גזר .. כאלה ירקות שאפשר לאכול מתחת למקלחת (חח זה אחד החזקים לאכול תוך כדי מקלחת) ואז אחרי הכל אני נותן בארוחה עם חלבון.
אבל כל פעם אני מזכיר לעצמי לאכול לפני הגלישה כי אז אחרי שלוש שעות שאתה רעב אתה לא מתרכז בגלישה ואתה לא יכול לתת את הבסט וזה חבל ..
-
אני ליפני הגלישה תמיד לוכח משהו שיתן לי אנרגיה להרבה זמן וקצת ממש ליפני אני אוהב לכחת איזה שוקלד שיתן עוד קצת אנרגיה(למרות שזה למעט זמן זה רק שיהיה לי הרבה כוח בהתחלה) וגן שיעשה טעם טוב בפה 8)
-
חחחח אסיף אתה מתחיל להלחיץ אותי.... ואשכרה לפני שהולכים לים לא חושבים הרבה, ותודו שלבר של השעווה יש ריח שדורש לתת בו ביס במיוחד אם זה השעווה בריח קוקוס. חח
-
חחח שעווה בריח מסטיק/תות הכי חזקקק
-
חחח בגלל שניכם התחלתי להסניף את השעווה שלי, לא מזהה מזה אבל ריח מתוק כזה באמת דורש ביש
-
חחח באמת יש סוגים שונים של שעווה לפי ריח? ובאמת יש לשעווה ריח טוב...